breaking newsΔιεθνή

Τραγωδία στη Βενετία: Το κιγκλίδωμα της γέφυρας θυμίζει ένα απλό τοιχάκι, γράφει ο ιταλικός Τύπος

Το κιγκλίδωμα της οδογέφυρας του Μέστρε, από την οποία έπεσε το τουριστικό λεωφορείο που είχε ως προορισμό κοντινό κάμπινγκ, είναι υπερβολικά χαμηλό, καθώς δεν ξεπερνά σε ύψος το 1,5 μέτρο, γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος αναφερόμενος σε δηλώσεις εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους.

«Θυμίζει ένα απλό τοιχάκι», δήλωσε ο Μάσιμο Φιορέζε, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας La Linea, στην οποία ανήκε το λεωφορείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την εισαγγελική έρευνα που άρχισε σήμερα το πρωί, το τραγικό αυτό δυστύχημα μπορεί να οφείλεται κυρίως σε δυο λόγους: ή να αισθάνθηκε άσχημα ο οδηγός και να έχασε τον έλεγχο του οχήματος ή να του έκλεισε τον δρόμο προπορευόμενο όχημα, προκαλώντας ουσιαστικά την τραγική πτώση.

Από τους επιβάτες που τραυματίσθηκαν, 8 νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Τραυματίσθηκαν σοβαρά δυο αδέλφια που είχαν φτάσει στο Μέστρε από τη Γερμανία με τους γονείς τους, καθώς και ένα κοριτσάκι 4 ετών από την Ουκρανία. Μεταξύ των 21 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, υπάρχει δυστυχώς και ένα νεογέννητο.

Στην περιφέρεια της Βενετίας κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ είναι πιθανό να κηρυχθεί και εθνικό πένθος από την κυβέρνηση της Ρώμης.

«Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας αυτής. Πρώτα απ’ όλα όμως, είμαστε στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

PrimeNews.

Back to top button