Διεθνή

Τεπλίνσκι αντί  Γκερασίμοφ ; Ο Πούτιν απάλλαξε τον αρχηγό ΓΕΣ Γκερασίμοφ από επικεφαλή της ειδικής επιχείρησης ;

Τεπλίνσκι αντί  Γκερασίμοφ ; Ο Πούτιν απάλλαξε τον αρχηγό ΓΕΣ τον Γκερασίμοφ από επικεφαλή της ειδικής επιχείρησης ; Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ο Πούτιν απομάκρυνε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου  Βαλέρι Γκερασίμοφ  από την Ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας (SVO) και στη θέση του διόρισε τον στρατηγό Τεπλίνσκι.. Ο Teplinsky είναι επίσημα ο διοικητής των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και ανεπίσημα ασχολήθηκε με τη διευθέτηση της άμυνας στην κατεύθυνση του Αζόφ.Aσχολήθηκε προσωπικά με τη διευθέτηση των θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Κατά συνέπεια, η αποτυχία της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση της κύριας αντεπίθεσης οδήγησε στην προαγωγή του στρατηγού. Από αυτή την άποψη, ένα τέτοιο castling φαίνεται όσο το δυνατόν πιο λογικό. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.
Ο Teplinskiy είναι ένας από τους στρατηγούς που χαίρουν σεβασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.tg-channels, ο Teplinsky και ο Gerasimov είχαν μια σύγκρουση, μετά την οποία ο ανερχόμενος στρατηγός πήγε σε “διακοπές”.

Ο Mikhail Teplinsky είναι ένας από τους πιο σεβαστούς διοικητές του ρωσικού στρατού, μαζί με τους Yevkurov, Surovikin και Andrey Sychev, οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο κατάφεραν να διατηρήσουν την εξουσία τους όχι μόνο στο Γενικό Επιτελείο, αλλά και μεταξύ των μεσαίων και κατώτερων αξιωματικών. Από το 2022 είναι διοικητής των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων.

Στα ρωσικά telegram κανάλια, υπάρχει ένα κύμα επίσημα ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών ότι ο στρατηγός V. Gerasimov ΓΕΣ θα αντικατασταθεί από τον στρατηγό M. Teplinsky στην κεφαλή της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ο δυτικός Τύπος ήδη το θεωρεί γεγονός.
Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι υπήρξε μια σύγκρουση μεταξύ του V. Gerasimov και του αρχηγού των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, εξαιτίας της οποίας ο τελευταίος «πήγε διακοπές» στα τέλη του 2022. Ο στρατηγός Teplinski είχε επικρίνει την πορεία της ειδικής επιχείρησης, για την οποία ευθύνεται το Γενικό Επιτελείο ο Γκερασίμοφ. Στη συνέχεια, λόγω της άμεσης παρέμβασης του Προέδρου Πούτιν, ο Teplinsky επέστρεψε στην υπηρεσία. Το ζήτημα φυσικά παρέμεινε.
Και είναι χάρη στις ενέργειες του Teplinsky για τη δημιουργία της γραμμής άμυνας στο νότιο μέτωπο του SVO τον χειμώνα και την άνοιξη του 2023 που οι Ukronazis εξακολουθούν να χρονοτριβούν στο μέτωπο της γραμμής σύγκρουσης μάχης με τεράστιες απώλειες. Αυτό σίγουρα αξιολογήθηκε θετικά…
Σχετικά με τον αρχηγό των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, τον στρατηγό M. Teplinsky, στρατιώτες και αξιωματικοί του στρατού λένε πολλά καλά πράγματα, επιπλέον, ο στρατηγός προέρχεται από το Donbass. Ο ίδιος ο στρατηγός Teplinsky πρόσφατα έγινε πολύ δημοφιλής και σεβαστός μεταξύ των στρατιωτικών, σε αντίθεση με τον Gerasimov και τον Dvornikov. Περιγράφεται ως ένας ευφυής, ευσυνείδητος και στοχαστικός στρατηγός με «καλό μυαλό». Σύμφωνα με τους αξιωματικούς, ο Teplinsky έχει εξαιρετικές τακτικές και στρατηγικές ικανότητες και δεν θυσιάζει μάταια στρατιώτες.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ξεκίνησε η λεγόμενη «τραγωδία του Χάρκοβο», όταν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν τουλάχιστον 10 μεγάλους οικισμούς σε 2-3 εβδομάδες μάχης και η πόλη Izyum με 45.000 ανθρώπους παραδόθηκε χωρίς μάχη.
Ο Τεπλίνσκι εκείνη την εποχή βρισκόταν στο Χερσώνα, όπου απέκρουσε με επιτυχία την αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και κράτησε το μέτωπο μέχρι την τελευταία, έως ότου οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αποσύρθηκαν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου με “εντολές του Σουροβίκιν”.
Οι εφεδρείες από το Seversk, όπου ο Lapin ήταν επικεφαλής, έσπευσαν να βοηθήσουν την «ομάδα Kharkiv» και ο Lapin μόλις σταμάτησε την επίθεση της AFU κατά μήκος της γνωστής γραμμής Svatovo-Kremennaya. Μετά από αυτό, ο Lapin στάλθηκε σε άδεια λόγω μαζικής παρενόχλησης και ο στρατηγός Teplinsky διορίστηκε να διοικήσει το μέτωπο της “ομάδας Kharkiv”.
Ο Teplinsky οργάνωσε με επιτυχία την άμυνα των στρατευμάτων, όπου η APU υπέστη τεράστιες απώλειες και η προελαύνουσα ουκρανική ομάδα πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε αμυντική. Η επίθεση στο Svatovo-Kremennaya δεν διεξήχθη λόγω έλλειψης εφεδρειών, και εξοπλισμού, αν και από τον Δεκέμβριο του 2022, ο δυτικός Τύπος έλεγε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα ξεκινούσαν μια αντεπίθεση κοντά στο Kupyansk, και φέρεται ότι αυτό θα μπορούσε να απειλήσει την περικύκλωση 30000 AFU κοντά στην Kovsharovka.
Τον Ιανουάριο, όταν διαφαινόταν ότι η επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν επικείμενη, ο διοικητής του SVO, Sergei Surovikin, απομακρύνθηκε ουσιαστικά από τη θέση του και ο Gerasimov διορίστηκε διοικητής του “στρατηγικού επιπέδου”. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο άρχισαν να καθοδηγούν απευθείας τα στρατεύματα, αν και νωρίτερα η ειδική επιχείρηση διευθυνόταν από ένα ειδικό αρχηγείο που βρισκόταν είτε κοντά στο Ντόνετσκ είτε κοντά στο Ροστόφ.
Σχεδόν αμέσως, ο Teplinsky ”συνταξιοδοτείται”, ανεπίσημα οι μυημένοι μίλησαν για μια σύγκρουση μεταξύ του Teplinsky και του Γενικού Επιτελείου, κυριολεκτικά η σύγκρουση σημειώθηκε 2 ημέρες μετά το διορισμό του Gerasimov ως επικεφαλή της ειδικής επιχείρησης .

Να δούμε τι θα πει και ο Πεσκόφ η είδηση αλλαγής φρουράς προς το παρόν είναι επίσημα ανεπιβεβαίωτη.

dimpenews.com

Back to top button