Διεθνή

Ο Παλαιστίνιος απεργός πείνας άνευ κατηγορητηρίου κρατούμενος Hisham Abu Hawash έπεσε σε κώμα την 138 ημέρα!

ο νομικός πολιτισμός του Ισραήλ

Ο Παλαιστίνιος απεργός πείνας κρατούμενος Hisham Abu Hawash έπεσε σε κώμα καθώς εισήλθε στην 138η ημέρα της απεργίας πείνας του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διοικητική του κράτηση, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Ο Hisham δεν έχει ξυπνήσει από τις τρεις το πρωί, είπε μια οικογενειακή πηγή.

Νωρίτερα, η Παλαιστινιακή Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων είπε επίσης ότι ο απεργός πείνας είχε χάσει επανειλημμένα τις αισθήσεις του και ότι η υγεία του επιδεινώνεται σοβαρά κάθε στιγμή.

Η Επιτροπή είπε ότι μια αντιπροσωπεία γιατρών, η οποία στάλθηκε από το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, επισκέφτηκε τον Hisham και προειδοποίησε ξεκάθαρα ότι μπορεί να εισέλθει σε ένα μη αναστρέψιμο κρίσιμο στάδιο ανά πάσα στιγμή.

Η Επιτροπή θεώρησε την ισραηλινή αρχή κατοχής πλήρως υπεύθυνη για τη ζωή του απεργού πείνας και κάλεσε τον Ερυθρό Σταυρό και τις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταβάλουν προσπάθειες για να τον σώσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Ο Abu Hawash, πατέρας πέντε παιδιών το ένα με νεφρική ανεπάρκεια, βρίσκεται σε διοικητική κράτηση, χωρίς κατηγορητήριο ή προσδιορισμό δίκης, από τις 27 Οκτωβρίου 2020.( σσ το κράτος δικαίου του Ισραήλ και το δικαιικό του σύστημα στα καλύτερά του)

Σε ένα σχετικό πλαίσιο, διοργανώθηκαν δύο μαζικές πορείες το βράδυ της Παρασκευής σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον απεργό πείνας Abu Hawash στην πόλη Dura, νότια του al-Khalil.

Οι συμμετέχοντες σε μια πορεία περπάτησαν φέροντας κεριά από το Μεγάλο Τζαμί στη Ντούρα μέχρι το Prisoners Junction και η άλλη πορεία κινήθηκε από την κεντρική περιοχή της πόλης προς το σπίτι του κρατούμενου Abu Hawash.

Οι συμμετέχοντες έφεραν φωτογραφίες του Abu Hawash και φώναξαν συνθήματα για την υποστήριξη των Παλαιστινίων κρατουμένων και της αντίστασης.palinfo 1/1/21

Peut être une image de 1 personne, barbe et intérieur

To Iσραήλ δια του Σανχεντρίν έπεσε στη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη όλων των εποχών καταδικάζοντας τον Ιησού ως σφετεριστή της εξουσίας αποδίδοντάς του μια πολιτική κατηγορία.

Η δικαστική πλάνη του Ισραήλ είναι ιστορική είναι οικουμενική είναι παγκόσμια είναι διαχρονική είναι αιώνια.

Δεν μας κάνει εντύπωση λοιπόν που και σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί έξω από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου χωρίς ν’ αναγνωρίζει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα στους κρατουμένους.

(από την Κατεχόμενη …Ανατολική όχθη της Ελλάδας ΔΠ)

hunger striker Abu Hawash

Το Ισραήλ αφήνει όπως η Τουρκία του Ερντογάν να πεθαίνουν απεργοί πείνας; Mια ανελαστική δικαιοσύνη δεν είναι δικαιοσύνη. Μια εκδικητική Δημοκρατία δεν είανι Δημοκρατία. Ένας κρατούμενος 1χρόνο και πλέον χωρίς κατηγορητήριο είναι de facto αθώος!

Image
πολύ πρόσφατη λίγο πριν το τέλος του 2021

dimpenews.com

Back to top button