breaking newsΔιεθνή

Τι συμβαίνει στην Ουάσινγκτον: Υποψίες για fake news από διάφορα κέντρα (Photo)

 

Ακόμη και φωτογραφίες από τηλεοπτικές σειρές όπως το Designated Survivor, που δείχνουν κυβερνητικά κτίρια να καίγονται στην Ουάσινγκτον κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες από λογαριασμούς που επιχειρούν να σπείρουν τον πανικό στις ΗΠΑ.

 

 

Οι φωτογραφίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να δικαιολογήσουν περαιτέρω κινητοποίηση αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ όπως σημειώνει το site info-wars.gr, στο twitter υπήρξαν καταγγελίες ότι κυκλοφόρησαν πανομοιότυπα μηνύματα (γεγονός το οποίο συνήθως παραπέμπει στη χρήση bot) με ψευδείς πληροφορίες για διακοπή όλων των τηλεπικοινωνιών στην περιοχή γύρω από το Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα πάντως αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που δεν θέλησαν να κατονομαστούν είχαν δηλώσει σε μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ ότι την Παρασκευή η προσωπική φρουρά του προέδρου είχε οδηγήσει τον Ντόναλντ Τραμπ σε καταφύγιο του κτιρίου για περίπου μια ώρα.

Η κατάσταση στην Ουάσινγκτον, όπου οι αρχές κατέβασαν στους δρόμους το σύνολο της εθνοφρουράς, παραμένει τεταμένη, ενώ θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται για τα επεισόδια, κόνουν λόγο για δράση ξένων πρακτόρων και κάθε είδους προβοκατόρων.

topontiki
Back to top button