Διεθνή

Σκηνικό πολέμου. Σαμποτάζ; ή ατυχηματικώς τυχαίο; Εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο από την πυρκαγιά. Απομακρύνονται άρον άρον τα F-16 από την 111 Πτέρυγας Μάχης της Νέας Αγχιάλου! ..ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνικό πολέμου στη Μαγνησία καθώς ισχυρότατες εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς. Απομακρύνονται άρον άρον τα F-16 από τη βάση της Νέας Αγχιάλου! Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας λένε ότι οι εκρήξεις γίνονται στις αποθήκες που φυλάσσονται τα πυρομαχικά για τα readiness των μαχητικών αεροσκαφών που απογειώνονται όταν γίνονται παραβιάσεις στο Αιγαίο. Εντολή του ΑΤΑ για εκκένωση σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων Είναι σαμποτάζ; ή ατυχηματικώς τυχαίο; Oυκρανία θυμίζει το πεδίο στη Μαγνησία.. Να καίγονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Αυτές είναι η α΄γραμμή σε περίπτωση ανάλογου κινδύνου. Αν δεν είμαστε σε θέση να διαφυλάξουμε τις αεροπορικές βάσεις που είναι η πρώτη προτεραιότητα θα διαφυλάξουμε τον πολίτη; Τώρα εκκενώνουμε και στρατόπεδα… Δόθηκε εντολή να μετασταθμεύσουν από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου όσα F-16 βρίσκονται εκτός καταφυγίων στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας.

Από τις εκρήξεις βλημάτων σείεται ο τόπος , σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε κατοικίες, βαρούν οι καμπάνες ο κόσμος φεύγει …..Σχηματίστηκε μανιτάρι από εκρήξεις..

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στη Μαγνησία ενώ λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκαν εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές καθώς και δεξαμενές καυσίμων ενώ οι εκρήξεις ακούστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μέχρι τον Βόλο. Μάλιστα, τα τοπικά κανάλια του Βόλου μετέδωσαν ότι οι εκρήξεις από τις αποθήκες της Πτέρυγας Μάχης ακούστηκαν ως τη Σκόπελο.

Οι φλόγες πέρασαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα. Πάντως, το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο, έχει απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο . Οι αποθήκες αυτές βρίσκονται 4 μίλια βόρεια από το αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκρήξεις έγιναν στις αποθήκες που φυλάσσονται τα πυρομαχικά για τα readiness των μαχητικών αεροσκαφών που απογειώνονται όταν γίνονται παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Από την Πολεμική Αεροπορία δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις όταν πλησίαζε η φωτιά. Το προσωπικό που υπηρετούσε στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις πυρομαχικών απομακρύνθηκε εγκαίρως, αναφέρουν αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ασφαλείας των μέσων και του αεροδρομίου της 111 ΠΜ, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού μαχητικών αεροσκαφών F-16 προς άλλα αεροδρόμια. Παράλληλα με εντολή του ΑΤΑ δόθηκε εντολή για εκκένωση όλων των κατοίκων σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων.

Απομακρύνονται μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τη Νέα Αγχίαλο λόγω εκρήξεων και φωτιάς!
Συνολικά 70 μαχητικά F-16 δύο τύπων, τα Block30 και τα Block50, βρίσκονται στις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Αγνωστο αν θα απομακρυνθεί το σύνολο των μαχητικών αεροσκαφών αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που επιχειρούν από τις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης φιλοξενούνται περίπου 70 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 330 Μοίρα επιχειρούν 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block30. Στις άλλες δύο πολεμικές μοίρες της Νέας Αγχιάλου, την 341 και την 347, βρίσκονται ακόμη 38 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block50.

Αξίζει να σημειωθεί, αναφορικά με την απομάκρυνση των μαχητικών αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ότι πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά βρίσκεται μακριά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.Στις φλόγες έχει παραδοθεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου – Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν δεξαμενές προπανίου, και οινοπνευματώδη

dimpenews.com

Back to top button