breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λιποθυμάνε παιδιά μέσα στη θάλασσα – Σπάνε κάθε ρεκόρ τα περιστατικά τα τελευταία τρία χρόνια

Λιποθυμάνε παιδιά μέσα στη θάλασσα – Σπάνε κάθε ρεκόρ τα περιστατικά τα τελευταία τρία χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία του Παλιουρίου στη Χαλκιδική, περίπου στις 13:30, όταν ένας πολίτης έβγαλε στη στεριά ένα 3χρονο αγοράκι που δεν είχε αναπνοή και αμέσως άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Μετά από λίγη ώρα το παιδί ξεκίνησε και πάλι να αναπνέει. Αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να μπορέσει το παιδί να πάρει οξυγόνο, να φτάσει στο νοσοκομείο και να επανέλθει εντελώς.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση η ομάδα “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές“, για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, συμφωνήθηκε ανταπόκριση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ιδιωτικό ιατρείο του Κωνσταντίνου Λαζαρίδη στο Πευκοχώρι, ο οποίος εξέτασε το παιδί και του χορήγησε οξυγόνο. Το παιδί έκανε αρκετές φορές εμετό, είχε ήπια δύσπνοια, είχε ακόμη υγρά στους πνεύμονες, και έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για την οριστική του θεραπεία.

Το παιδί, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, είναι καλά στην υγεία του.

Δείτε την ανάρτηση της οργάνωσης:

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε άσχημα. Ένας ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός από πνιγμό σε παραλία της Φούρκας. Γύρω στις 13:30 στην παραλία του Παλιουρίου, ένας πολίτης έβγαλε στη στεριά ένα 3χρονο παιδί χωρίς αναπνοή.Ο ηρωικός αυτός άγνωστος κύριος, αντέδρασε άψογα, γρήγορα, στοχευμένα και τα κατάφερε, με τις γνώσεις Πρώτων Βοηθειών που είχε φροντίσει να αποκτήσει!!!

Ξεκίνησε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και σε λίγη ώρα το παιδί ξεκίνησε να αναπνέει !!! (Γνωρίζουμε πως ο πνιγμός είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις, που το θύμα μπορεί να επιστρέψει στη ζωή και χωρίς τη χρήση Απινιδωτή, μόνο όμως αν γίνουν όλα γρήγορα )! Άμεσα, ξεκίνησε αγώνας δρόμου!Για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, συμφωνήθηκε ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ με το ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο ιδιωτικό ιατρείο του Κωνσταντίνου Λαζαρίδη στο Πευκοχώρι, ο οποίος εξέτασε το παιδί και του χορήγησε οξυγόνο.

Το παιδί έχει κάνει αρκετές φορές εμετό, έχει ήπια δύσπνοια, έχει ακόμη υγρά στους πνεύμονες, ωστόσο σύντομα θα φτάσει στο Νοσοκομείο για την οριστική του θεραπεία.Η χαρμόσυνη είδηση του 3χρονου παιδιού που επιβίωσε, μας έδωσε χαρά ισορροπώντας τα συναισθήματα μας.

Back to top button