breaking newsΔιεθνή

Eφαρμoζοvτας τnv τακτικn τωv Aρχαiωv Eλλnvωv, οι Pωσoι εξαυλωvoυv τoυς Oυκραvoυς…

Μια απλη τακτικη….

Τους αφηνουν σε συγκεκριμενα σημεια να εισχωρησουν…

Και μολις το κανουν οι Ουκρανοι, οι Ρωσοι τους πλαγιοκοπουν, τους κυκλωνουν και τους εξαφανιζουν…

Ακόμη και θεαματική -αλλά δραματική ταυτόχρονα σε ότι αφορά των αριθμό των απωλειών- αποτυχία για τις ουκρανικές δυνάμεις, σε νέα αντεπίθεση που πραγματοποίησαν στην περιοχή της Χερσώνας αλλά χωρίς αποτέλεσμα και με πολύ βαρύ φόρο αίματος για τους άνδρες της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Ουκρανικά στρατεύματα επιχείρησαν να διασχίσουν  τον ποταμό Ingulets, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις τους περίμεναν.

Οι Ουκρανοί αρχικά διέσχισαν τον ποταμό Ingulets για να σπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας για να επιτεθούν στην Χερσώνα. Τα ρωσικά στρατεύματα όμως τους περίμεναν, με αποτέλεσμα η ουκρανική επίθεση να μετατραπεί σε άτακτη υποχώρηση.

Παράλληλα η ρωσική διοίκηση, επιδεικνύοντας ευελιξία, πήρε αμέσως τα διδάγματα από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή του Χαρκόβου. Οι επιθέσεις στις γραμμές ανεφοδιασμού των στρατευμάτων του Κιέβου εντάθηκαν, καθιστώντας την ήδη απατηλή «αντεπίθεση» στην περιοχή της Χερσώνας απολύτως αδύνατη. Ο ποταμός Ingulets για τους Ουκρανούς έχει μετατραπεί από φυσικός σύμμαχος σε αδιαπέραστο φράγμα.

Το Ingulets είναι ο δεξιός παραπόταμος του Δνείπερου και οι δύο ποταμοί ενώνονται 7 χιλιόμετρα βόρεια των προαστίων της Χερσώνας. Αυτό είναι που κάνει τον ποταμό τον πιο σημαντικό φυσικό παράγοντα στο πεδίο της μάχης για την περιοχή, την οποία θέλει να πάση θυσία να ανακτήσει  το Κίεβο.

Στις  31 Αυγούστου, όταν το Κίεβο προσπάθησε να ξεκινήσει μια «αντεπίθεση» στη Χερσώνα  από την κατεύθυνση Krivoy Rog-Nikolaev, προσπάθησαν να μεταφέρουν 12 πολωνικά άρματα μάχης μέσω του ποταμού. Τα οχήματα αυτά καταστράφηκαν από πυρά ρωσικού πυροβολικού.

Δυνάμεις της ουκρανικής 46ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας, της 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και άλλες μονάδες προσπάθησαν να διαπεράσουν τον Ingulets, αλλά γνώρισαν την ορμή του ρωσικού πυροβολικού και των βαρέων όπλων μόλις βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη. Οι σκριβείς απώλειες άγνωστες ακόμη, αλλά βαρύτατες όπως αναφέρουν οι Ρώσοι.

 

πηγη

Back to top button