breaking newsΔιεθνή

Το Ιράν προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες αν ξεσπάσει πόλεμος στον Κόλπο: Το χαρτί του νερού!

 

 

Η Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά (IRGC) του Ιράν προειδοποίησε τις αραβικές χώρες στην περιοχή για τις καταστροφικές συνέπειες οποιουδήποτε πολέμου που μπορεί να ξεσπάσει στην περιοχή του Κόλπου.

«Εάν συμβεί κάτι στα πυρηνικά πλοία των ΗΠΑ στα ύδατα του Κόλπου, κανένα ζωντανό πλάσμα και καθαρό νερό δε θα παραμείνει στην περιοχή, για μια περίοδο δέκα έως δώδεκα ετών», δήλωσε ο διοικητής του ναυτικού των Ιρανικών Επαναστατικών Φρουρών, ναύαρχος Ali Reza Tungsiri, την Τρίτη.

Ο Tungsiri είπε ότι η Τεχεράνη ενημέρωσε τα κράτη του Κόλπου για αυτό και τους είπε: «Αυτό το ζήτημα θα είναι πολύ επικίνδυνο για εσάς και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, επειδή χρησιμοποιείτε αφαλατωμένο νερό, ενώ το Ιράν έχει πολλές πηγές γλυκού νερού, λόγω του ευρεία γεωγραφική περιοχή. “

Ο στρατιωτικός διοικητής στο IRGC ανέφερε ότι «η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή εξασθένισε την ασφάλεια στον Κόλπο κατά 55%», τονίζοντας ότι τα περιστατικά στα ύδατα του Κόλπου έχουν αυξηθεί δραματικά πρόσφατα, τονίζοντας ότι ο στρατός και οι επαναστατικοί φρουροί παρακολουθούν τις κινήσεις στα νερά του Κόλπου, και τα στενά του Ορμούζ και τη θάλασσα του Ομάν, συνεχώς.

«Κανένα πλοίο δεν μπορεί να εισέλθει στην περιοχή χωρίς να είναι εξοικειωμένο με όλες τις λεπτομέρειες», είπε.

Ο Tungsiri αποκάλυψε την ανάπτυξη πυραύλων από θάλασσα σε θάλασσα και τορπίλων με εμβέλεια 700 χλμ., Δείχνοντας την κατασκευή ενός πολεμικού πλοίου που φέρει ελικόπτερα μήκους 55 μέτρων.

Οι δηλώσεις του ναυτικού διοικητή των Επαναστατικών Φρουρών έρχονται στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της Φρουράς ότι τρία περιστατικά σημειώθηκαν μεταξύ των ιρανικών δυνάμεων και του Αμερικανικού Ναυτικού στα ύδατα του Κόλπου κατά τη διάρκεια του Απριλίου.

Freepen.gr
Back to top button