breaking newsΔιεθνή

Δημοσκόπηση για τις εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ προηγείται εννιά μονάδες του Μπάιντεν

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με το νόμο, βρισκόμενος στα δικαστήρια με πολλαπλές κατηγορίες, ωστόσο, αυτό δεν τον εμποδίζει, όχι μόνο να είναι υποψήφιος εκ νέου για την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά και να προηγείται του Τζο Μπάιντεν!

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έπεσε 9 μονάδες πίσω από τον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2024.

Η έρευνα που διεξήχθη για τα ΜΜΕ «ABC/Washington Post» αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας υποθετικής σύγκρισης μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ.

Στην έρευνα, το 51% των ερωτηθέντων υποστήριξε τον Τραμπ, ενώ ο Μπάιντεν έλαβε 42% υποστήριξη, 9 μονάδες πίσω από τον προκάτοχό του.

Σε παρόμοια έρευνα που διεξήχθη από τα ίδια μέσα «ABC/Washington Post» τον περασμένο Φεβρουάριο, η υποστήριξη προς τον Τραμπ καταγράφηκε στο 48% και η εκείνη για τον Μπάιντεν στο 45%.

Στην εν λόγω έρευνα, η δημόσια υποστήριξη για τις οικονομικές και μεταναστευτικές πολιτικές του Μπάιντεν ήταν επίσης χαμηλή.

Μόνο το 37% των ερωτηθέντων ενέκρινε την απόδοση του Μπάιντεν στην εργασία του, ενώ το 56% βαθμολόγησε αρνητικά τον Πρόεδρο. Το 44% των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι χειροτέρεψαν οικονομικά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μπάιντεν.

Ενώ το ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν την πολιτική του Μπάιντεν στο μεταναστευτικό ήταν 23%, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλος για ένα νέο πόστο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2024 προσδιορίστηκε στο 74%.

Στην έρευνα, σε σύγκριση με τον Μπάιντεν, το 48% των συμμετεχόντων βαθμολόγησαν θετικά τις επιδόσεις του Τραμπ κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ το 49% τις βαθμολόγησαν αρνητικά.

Όταν ο Τραμπ έφευγε από τον Λευκό Οίκο, η δημόσια υποστήριξη ήταν στο 38% και το ποσοστό εκείνων που δεν τους άρεσε η απόδοση της δουλειάς του κυμαινόταν γύρω στο 60%.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε δύο γλώσσες, αγγλικά και ισπανικά και επιλέχθηκε τυχαία τηλεφωνικά σε όλη τη χώρα, διεξήχθη το διάστημα 15-20 Σεπτεμβρίου μεταξύ 1.006 ενηλίκων.

ΗΠΑ

Back to top button