breaking newsκοινωνία

Ο Σταυρός που απέφυγε [;] η Σακελλαροπούλου στη Δοξολογία και το μαντολίνο των υπολοίπων

 

Κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 15: 7 ὑποκριταί! καλῶς προεφήτευσε περὶ ὑμῶν ῾Ησαΐας λέγων· 8 ἐγγίζει μοι ὁ λαὸς οὗτος τῷ στόματι αὐτῶν καὶ τοῖς χείλεσί με τιμᾷ, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόρρω ἀπέχει ἀπ᾿ ἐμοῦ· 9 μάτην δὲ σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων.

 

Του Στρατή Μαζίδη

 

Στη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς στη Μητρόπολη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας φαίνεται πως μάλλον αποφεύγει [;] να ασπαστεί τον Σταυρό ενώ πολλοί από αυτούς που ακολουθούν στη σειρά κάνουν κάτι που μοιάζει περισσότερο με μαντολίνο παρά με σημείο του Σταυρού, που έχει το δικό του ισχυρό συμβολισμό.

Αν κάποιος δεν πιστεύει, είναι δικαίωμά του. “Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν, καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι”, είπε ο Χριστός σεβόμενος την ελευθερία που έδωσε στο πλάσμα του.

Κάποιος λοιπόν που μάλλον αποφεύγει να ασπαστεί τον Σταυρό ή εκείνος που δεν ξέρει να κάνει τον Σταυρό του, κλείνοντας επί των ημερών του τους ιερούς ναούς όταν άλλοι ναοί (πχ του χρήματος και της κοιλιάς) παρέμειναν ανοικτοί ή όταν αλλού ο κόσμος συνωστίζεται (ΜΜΜ) διώκοντας πιστούς κι ιερείς, για ποιο λόγο να παραστεί στη Δοξολογία; Να δοξάσει ποιον; Αυτόν που δεν πιστεύει ή Εκείνον που καταδιώκει;

Θα πει κανείς ότι αυτό γίνεται για τις ψήφους των χριστιανών. Ας φροντίσουν τότε κι αυτοί να μην πλανηθούν για μια ακόμη φορά όταν έρθει η στιγμή να επιλέξουν.

Σημεία των καιρών μιας χώρας που πορεύεται εδώ και χρόνια ανερμάτιστη.

freepen

Back to top button