breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

francesoir/Ισραήλ: γιατροί και οι γονείς ανήσυχοι κινητοποιούνται ενάντια στον εμβολιασμό παιδιών.

Ισραήλ: γιατροί και οι γονείς ανήσυχοι κινητοποιούνται ενάντια στον εμβολιασμό παιδιών..……

Ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και ο υπουργός Υγείας Yuli Edelstein μόλις ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες την υπογραφή νέων συμβάσεων με τα εργαστήρια Pfizer και Moderna για την αγορά εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων, πολλοί επαγγελματίες υγείας ζητούν προσοχή σχετικά με την ανοσοποίηση των νεότερων.

 

Σχεδόν 100 Ισραηλινοί γιατροί έχουν λάβει επίσημα θέση κατά του εμβολιασμού παιδιών κάτω των 16 ετών, ο οποίος θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Μάιο. Θα εισακουστούν;

Οι γιατροί σύντομα θα μπουν στη μαύρη λίστα;

Η επιστολή διαμαρτυρίας από τους 93 Ισραηλινούς γιατρούς κατά του εμβολιασμού παιδιών που απευθύνονται “στα στελέχη του Υπουργείου Υγείας, στους συναδέλφους μας στη χώρα και στο ευρύ κοινό” είναι μια αληθινή υπεράσπιση.

Καλώντας σε περίσκεψη, προσοχή και ταπεινότητα, αυτοί οι ιατροί από όλους τους ορίζοντες της ασκούμενης ιατρικής στο Ισραήλ υπενθύμισαν στην κυβέρνηση ότι η βιασύνη ήταν κακή.( σσ.εδώ άλλα μας λένε το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο)

Ενημερώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το Covid-19 δεν θέτει σε κίνδυνο τους πιο νέους και ως εκ τούτου δεν δικαιολογεί μια τέτοια επίσπευση:

«Η όλο και πιο διαδεδομένη άποψη στην επιστημονική κοινότητα είναι ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να οδηγήσει σε ασυλία αγέλης. Δεν υπάρχει επομένως «αλτρουιστική» δικαιολογία για τον εμβολιασμό παιδιών, προκειμένου να προστατευθούν οι πληθυσμοί που βρίσκονται σε κίνδυνο. “

Πολλοί γονείς επαίνεσαν την πρωτοβουλία. Σε ένα πλαίσιο όπου η σιωπή, η απουσία συζήτησης και το πράσινο διαβατήριο καταστρέφουν την ελευθερία επιλογής και τη συνειδητή συγκατάθεση, έπρεπε να τολμήσουμε.

Οι προετοιμασίες του Υπουργείου Υγείας για την επέκταση της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών επιταχύνονται, καθώς η έγκριση έκτακτης ανάγκης που υπέβαλε ο φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer στο FDA γι αυτήν την ηλικιακή ομάδα δεν έχει ακόμη χορηγηθεί.

Αλλά τέλος πάντων. Ολόκληρος ο πληθυσμός θα πρέπει να επανεμβολιασθεί σε έξι μήνες … Και μέχρι τότε, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της κυβέρνησης, “τα παιδιά θα είναι επίσης επιλέξιμα για εμβόλια.”

Στη χώρα, υπάρχουν λίγο περισσότεροι από 6.000 ασθενείς που πέθαναν από τον κορωναϊό, με πληθυσμό 9,2 εκατομμύρια. Εάν βασιστούμε σε στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και στη μελέτη του ταμείου ασφάλισης υγείας Leumit, αυτό θα σήμαινε ότι το ποσοστό θανάτου του Covid-19 στο Ισραήλ δεν θα ξεπερνούσε το 0,066%, από τις 8 Μαρτίου 2021.

Ένα ποσοστό το οποίο, για την ηλικιακή ομάδα 0-9 θα μειωνόταν στο 0,00029% και για τα άτομα ηλικίας 10-19 ετών στο 0,00028%. Αριθμοί που αφήνουν κάποιον να ονειρεύεται και να ζητά την καλή διάθεση των γιατρών που ασκούν κριτική: “Δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστό να διαχειριστούμε την πολιτική δημόσιας υγείας από τον επίμονο φόβο μιας ιογενούς νόσου που σπάνια θα μπορούσε να βλάψει τη ζωή των παιδιών μας. . (…) Επιπλέον, δεν αποκλείεται ότι το εμβόλιο μπορεί να έχει μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί, ιδίως στην ανάπτυξη, το αναπαραγωγικό σύστημα ή τη γονιμότητα. Η ομάδα ήθελε να επισημάνει ότι προειδοποιήσεις για σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες αποκαλύφθηκαν μήνες, αν όχι χρόνια, μετά την έγκριση από τις υγειονομικές αρχές.

Η σύμβαση μεταξύ του εργαστηρίου Pfizer με το ισραηλινό κράτος και κατά της οποίας έχει κατατεθεί καταγγελία στο δικαστήριο της Χάγης από την ένωση People of Truth, για παραβίαση του κώδικα της Νυρεμβέργης, εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενη. Η οργάνωση έχει δικηγόρους και γιατρούς μεταξύ των μελών της, και σήμερα υποστηρίζει στους Ισραηλινούς να ασκήσουν το δικαίωμά τους να μην λάβουν πειραματική ιατρική περίθαλψη.

Συγκεκριμένα, κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση ότι πραγματοποιεί παράνομα πειράματα σε πολίτες. Οι άνθρωποι της ένωσης καταγγέλλουν ιδίως τη σοβαρή και παράνομη πίεση στον πληθυσμό,( σσ.ενώ εδώ όχι,, καμιά προπαγάνδα καμιά πίεση δεν ασκείται καμιά απειλή δεν επικρέμεται ως δαμόκλεια σπάθη πάνω από τους διαφοροποιούμενους διαφωνούντες) που στοχοποιεί μέλη της Κνεσέτ, υπουργούς, ανώτερους υπαλλήλους δημόσιας υγείας και δήμαρχους.

Στην πραγματικότητα, υπό κοινωνική, οικογενειακή και επαγγελματική πίεση, πολλοί Ισραηλινοί τώρα παραδέχονται αμβλύ ότι εμβολιάζονται για λόγους που δεν σχετίζονται με την υγεία τους (σσ και εδώ αυτό είναι απτή πραγματικότητα εκόντες άκοντες άρον άρον) Για να διατηρήσετε μια δουλειά, να μπορέσετε να κάνετε μια επιχείρηση, να ταξιδέψετε και να δείτε συγγενείς στο εξωτερικό, να συνεχίσετε τις σπουδές σας στο πανεπιστήμιο

Ο αντίκτυπος των καταναγκαστικών μέτρων που υιοθέτησε μια κυβέρνηση εσπευσμένα για να τιμήσει τη σύμβαση που υπογράφηκε με το αμερικανικό εργαστήριο (σσ. 7 φαρμακοβιομηχανίες ελέγχουν το 90% των παγκοσμίως παραγόμενων φαρμάκων) γίνεται αισθητή από τους περισσότερους.

Οι προϋποθέσεις για έξοδο επί του πεδίου ειδικότερα, οι οποίες έχουν γίνει πολύ σκληρές για τους μη εμβολιασμένους Ισραηλινούς, ωθούν πολλούς από αυτούς να κάνουν μια επιλογή που δεν έχει καμία σχέση με την «ελεύθερη συγκατάθεση» (σσ. βασική προϋπόθεση για να υποβληθεί κάποιος σε μια τέτοια ιατρική πράξη.)

Ενώ στα κοινωνικά δίκτυα οι συζητήσεις μαίνονται, πολλοί άνθρωποι απρόθυμοι να εμβολιαστούν συσπειρώνονται και μοιράζονται τις ανησυχίες τους σε διαφορετικές εφαρμογές.(σσ αφού η λογοκρισία και το κυνήγι και οι διωγμοί των αντιφρονούντων είναι προφανώς στο ζενίθ κάτι μου θυμίζει αυτό. Ποιός θα το περίμενε ότι ο Βολταίρος ……..θα πήγαινε από εμβόλιο).

Μια γαλλο-ισραηλινή μητέρα που ήθελε να παραμείνει ανώνυμη εξηγεί: «Το μήνυμα που πρέπει να μεταφερθεί είναι ο φόβος που αισθανόμαστε. Αρχίζουμε να φανταζόμαστε ότι θα μας πάρουν τα παιδιά να τα εμβολιάσουν δια της βίας και ότι δεν μπορούμε να φύγουμε από τη χώρα. Ότι γινόμαστε οι παρίες της κοινωνίας όταν είμαστε απλά άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερη προοπτική. Δεν θέλουμε να πουλήσουμε τα σώματά μας για μια υποτιθέμενη ελευθερία. “

Η Deborah είναι μέρος μιας ομάδας που κάνει εκστρατεία για ελευθερία επιλογής. Υπενθυμίζει: «Τον Δεκέμβριο, έγινε ο εμβολιασμός του Bibi Netanyahu ζωντανά. Έβγαλε το πράσινο διαβατήριό του και όλοι χειροκροτούσαν. Εκείνη την εποχή, μιλούσε ήδη για τον εμβολιασμό που θα ήταν ανοιχτός σε νέους από την ηλικία των δεκαέξι ετών. Είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να μάθω περισσότερα για αυτό το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό. Και μετά, την επόμενη μέρα, ξεκίνησε, η διαφημιστική εκστρατεία, το άνοιγμα κέντρων εμβολιασμού σε όλη τη χώρα.

Οι νέοι παρατάσσονται εκεί, ώστε να μην χρειάζεται να “πετάμε τις δόσεις”. Ξαναρχίζει, σχεδόν με δάκρυα: “Δεν είμαστε αντι-εμβολιαστές, θέλουμε ακριβώς να τηρήσουμε μια μικρή απόσταση! Όχι, συνεχίζουν τη διαφημιστική εκστρατεία, όλοι εμβολιάζονται, όχι απαραίτητα για την εγκυρότητα του εμβολίου, αλλά απλώς για να αποφύγουν τους περιορισμούς! Βλέπω τη χώρα μου να επισπεύδει όταν οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου Pfizer χρονολογούνται από τον Ιούλιο του 2020. Κρατάμε πολύ λίγη πισινή, και ακόμη και αν μας λένε ότι αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη για είκοσι χρόνια, χρησιμοποιήθηκε κυρίως για καρκινοπαθείς. Αυτή η τεχνολογία δεν χορηγήθηκε ποτέ ως εμβόλιο σε έναν υγιή πληθυσμό. Τώρα, θέλουν να ανοίξουν τον εμβολιασμό σε παιδιά από την ηλικία των δώδεκα … ».

Ένα έργο που συγκλονίζει τη Deborah και πολλούς γονείς στο Ισραήλ που δεν διστάζουν πλέον να καταγγείλουν μια παρεκκλίνουσα πολιτική για την υγεία, ενόψει των μικρών κινδύνων που διατρέχει αυτή η ηλικιακή ομάδα εάν προσβληθεί από τον ιό.( σσ. αξιοσημείωτο είναι ότι μια από τις φαρμακοβιομηχανίες έτρεχε στις αρχές του 2020 παράλληλα με τις κλινικές δοκιμές την παραγωγή εκατομμύριων δόσεων εμβολίου(ειπώθηκε στο ΒΒC από ερευνητές) , η έγκριση έκτακτης ανάγκης ήταν προεξοφλημένη δηλ. άνευ ελέγχου καν)

Ενώ το εργαστήριο Pfizer ανακοίνωσε ποσοστό αποτελεσματικότητας 100% για το εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, πολλοί αναρωτιούνται για την ανάγκη «ανοσοποίησης» υγιών παιδιών χωρίς κίνδυνο θανάτου από το Covid -19 ή για να διατηρηθούν οι συνέπειες της νόσου.

Με μηδενικό ισοζύγιο οφέλους / κινδύνου, η επιθυμία του Ισραηλινού Υπουργείου Υγείας να εμβολιάσει τους νεότερους, με κίνδυνο να τους βλάψει, συνεχίζει να προκαλεί οργή. Σήμερα, πολλοί γιατροί ενοποιούνται σε συνδικάτα σε μια προσπάθεια να εκφράσουν την απόρριψή τους για μια εκστρατεία που κινδυνεύει να προκαλέσει ένταση στα σχολεία.

Η Ντεμπόρα διευκρινίζει: «Στο Ισραήλ, υπήρξαν δέκα θάνατοι από τον Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα από μηδέν έως είκοσι ετών, αλλά, παρ’ όλα αυτά, θέλουν να ανοίξουν τον εμβολιασμό από την ηλικία των δώδεκα ετών. Από τα 800.000 παιδιά, υπήρξαν περίπου 6.000 τεκμηριωμένες περιπτώσεις Covid-19.

Αυτό αναλογεί σε 0,008% των θετικών κρουσμάτων, και πάλι, δεν μιλάμε για άτομα που νόσησαν αλλά μόνο για παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό (απλοί φορείς), γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία είναι ασυμπτωματική. “

Σήμερα, η νεαρή γυναίκα θέλει να προειδοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτού του εμβολίου και γι ‘αυτό υπάρχουν εκατοντάδες από εμάς που ενωθήκαμε.

Αυτό το μιντιακό σφυροκόπημα και αυτή η επίθεση εναντίον των ελευθεριών μας με τη μορφή περιορισμών είναι απλώς αβάσιμη και μας ωθεί δικαίως στην καχυποψία. Πάνω απ ‘όλα, η Γαλλία πρέπει να καταλάβει ότι εάν αγωνιζόμαστε τώρα ενάντια στον εμβολιασμό των παιδιών, γνωρίζοντας ότι έχουμε γίνει εργαστήριο του κόσμου και το «Έθνος εμβολίων», είναι επίσης να υπερασπιστούμε όλους εκείνους που, πέρα ​​από τα σύνορά μας, θα τους αφορά αργά ή γρήγορα. Παίζουμε τους μαθητευόμενος μάγους και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτού του εμβολιασμού.

Για όφελος αρνητικού κινδύνου, θέλουμε να παίξουμε στο λότο με την υγεία των παιδιών μας. Με τίποτα. «Καταλήγει έντονα:« Αφήστε τον κόσμο να ξυπνήσει! Δεν υπάρχει επιστημονικά αποδεδειγμένο όφελος από τον εμβολιασμό για αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Αρκετά, αυτή η διαφημιστική εκστρατεία, αυτή η παραπληροφόρηση και όλες αυτές οι ψευδείς διαφημίσεις. Θέλουν να υπονομεύσουν το ηθικό μας, να μας τρομοκρατήσουν με αριθμούς που δεν μεταφράζονται ποτέ σε ποσοστό. Όχι, τα παιδιά δεν νοσούν. Αυτά είναι θετικά κρούσματα, στη συντριπτική πλειονότητα ασυμπτωματικά. Τελεία.

Και διευκρινίζω δεν είμαστε,« antivax ! Είμαστε απλώς προσεκτικοί, επιφυλακτικοί.Αυτό δεν είναι δικαίωμα μας ,όχι; » To ερώτημα χωρίς επιστροφή της Déborah θ΄αφυπνίσει συνειδήσεις;

Απευθυνόμενοι ουσιαστικά στον πρωθυπουργό, οι γιατροί συμπερασματικά καταλήγουν: “Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε δακτυλοδεικτούμενους τους μη εμβολιασμένους και να σταματήσουμε να παραβιάζουμε τα δικαιώματα του ατόμου. Μην βιαστείτε να ανοσοποιήσετε τα παιδιά. Το Covid δεν τα θέτει σε κίνδυνο και ο πρώτος κανόνας της ιατρικής είναι να μην βλάψει πρώτα.

“francesoir 26/4/21

dimpenews.com

Back to top button