breaking newsΕλλάδα

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης Energa – Hellas Power: Σάλος και οργή με την αποφυλάκιση Φλώρου

 

 

Σάλο έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση για «λόγους υγείας» του 39χρονου Αριστείδη Φλώρου την Παρασκευή.

 

Ο Φλώρος έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power και εξέτιε στη φυλακή ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Στον 39χρονο επιχειρηματία διαγνώστηκε, σύμφωνα με την απόφαση, ποσοστό αναπηρίας άνω του 65% και ειδικότερα φέρεται να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Εν προκειμένω ο Φλώρος φέρεται να προσκόμισε έγγραφα του αρμόδιου δημόσιου φορέα, τα οποία πιστοποιούν πως αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Η απόφαση αποφυλάκισης αφορά την ποινή που του είχε επιβληθεί για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία ήταν κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Εφη Αχτσιόγλου: Ελέγξτε την απόφαση που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας του Φλώρου

H υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, έδωσε εντολή στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να διενεργήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να ελεγχθεί η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας καταδικασθέντος για την υπόθεση της Energa, o οποίος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

«Η ορθότητα της συγκεκριμένης απόφασης για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από τον ΕΦΚΑ και τα αρμόδια όργανά του.

Σε περίπτωση που η απόφαση δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας και επιστημονικής τεκμηρίωσης, το Υπουργείο Εργασίας θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του και όλα τα μέσα για την αναθεώρησή της.

Στο πλαίσιο αυτό θα διαταχθεί άμεσα σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί κάθε πτυχή της εν λόγω υπόθεσης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Εκτός εαυτού» ο Παύλος Πολάκης 

Την έκρηξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκάλεσε η γνωμάτευση με την οποία αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πάυλος Πολάκης αναφέρει: 

«Πριν λιγο ήρθε στα χέρια μου η γνωμάτευση με την οποια αποφυλακίστηκε το λαμόγιο που ακούει στο όνομα ΦΛΩΡΟΣ !!!!
Δεν μιλησα δυο μέρες αφενός γιατι ειμαι σε τριήμερες ” διακοπές”,αφετέρου γιατι ήθελα να δω τι συμβαίνει .
Μετα απο αυτο θα πω μια κουβέντα μόνο !!!
Αυτά τα λαμόγια που έδωσαν τέτοιες γνωματεύσεις σε εναν ΑΠΑΤΕΩΝΑ ,39 ετών για να του αθροίσουν ποσοστό αναπηρίας 70% θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ !!!!!
Πρωτοετής Φοιτητης της Ιατρικης καταλαβαίνει πως αυτά ειναι γνωμάτευση κατα παραγγελία προφανως με αντάλλαγμα ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΩ !!!
ΠΙΣΩ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ,δεν βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά για να “καθαρίζετε” εσείς τους εγκληματίες και τους απατεώνες που ήπιαν το αίμα του ελληνικού λαού !!!»

Ο Σ. Κοντονής ζητά το βούλευμα για την αποφυλάκιση 

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με το οποίο αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του κατάδικου για το σκάνδαλο Energa, Αριστείδη Φλώρου, ζήτησε υπηρεσιακώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί «πολλά και εύλογα ερωτήματα».

Η ανακοίνωση στρέφεται και κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και «καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Ερώτηση στη Βουλή από Νικολόπουλο 

Κατεπείγουσα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο Ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος αναφορικά με την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του κ. Αριστείδη Φλώρου της ENERGA.

Όπως λέει ο κ. Νικολόπουλος «από το 2012 έως πρόσφατα έχω καταθέσει 25 ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης Ελλάδας, το σκάνδαλο ENERGA».

Προκλητικός ο Φλώρος: Δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ 

Ο Αριστείδης Φλώρος που αποφυλακίστηκε την Παρασκευή (26/08) για λόγους υγείας (ψυχιατρικά προβλήματα αλλά και κρίσεις επιληψίας) με ποσοστό αναπηρίας 67%, απειλεί ότι θα ζητήσει μείωση της ποινής του για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητάς του!

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αριστείδης Φλώρος τον περασμένο Μάρτιο κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία και στη γνωστή υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa-Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

Πρόκειται για τους ίδιους Αλβανούς κακοποιούς που φέρονται ως αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η απάντηση των δικαστών στη κυβέρνηση – «Με δικό σας νόμο αποφυλακίστηκε»

Η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων κάνει λόγο, με ένα δελτίο τύπου, για αθεμελίωτες κατηγορίες σε βάρος των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου που αποφυλάκισαν τον Αριστείδη Φλώρο πριν από λίγες ημέρες.

Η Ενωση Δικαστών για την αποφυλάκιση του Φλώρου δείχνει την πρόσφατη νομοθετική διάταξη του 2015 με την οποία όπως λένε υποχρεώνονται οι ίδιοι, χωρίς τη δυνατότητα πραγματογνωμοσύνης, να διατάσσουν την τυχόν αποφυλάκιση με όρους ενός κρατουμένου, όταν αυτός έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής του και έχει βεβαίωση από το ΚΕΠΑ για αναπηρία άνω του 67%.

«Δεν είχαμε καμία άλλη δυνατότητα παρά να εφαρμόσουμε το νόμο», λένε οι δικαστές ζητώντας από όσους ασκούν κριτική να στρέψουν τα βέλη τους στη νομοθετική εξουσία ζητώντας την αλλαγή στην επίμαχη διάταξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Η παραπληροφόρηση και οι αθεμελίωτες καταγγελίες σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που χορήγησαν την υφ’ όρο απόλυση του καταδίκου, Α. Φλώρου, μας υποχρεώνουν να επαναλάβουμε βασικά και αυτονόητα νομικά αξιώματα, όπως την υποχρέωση του Δικαστή να εφαρμόζει το Νόμο, ανεξάρτητα από το εάν συμφωνεί ή όχι με αυτόν.

Ο Α. Φλώρος καταδικάστηκε για υπεξαίρεση σε κάθειρξη 21 ετών με απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το Δικαστικό Συμβούλιο κρίνοντας την προηγούμενη εβδομάδα αίτημά του για υφ’ όρον απόλυση εφάρμοσε το άρθρο 110 Α’ του Ποινικού Κώδικα (όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4356/2015) το οποίο υποχρεώνει τους Δικαστές –χωρίς τη δυνατότητα διεξαγωγής πραγματογνωμοσύνης- να διατάξουν την υφ’ όρο απόλυση, εάν διαπιστώνεται ο με ευεργετικό τρόπο υπολογισμός του 1/5 της ποινής και η αναπηρία του καταδίκου σε ποσοστό άνω του 67% από βεβαίωση του ΚΕ.Π.Α. καθιστώντας τους δύο αυτούς παράγοντες αμάχητα τεκμήρια για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Στην προκειμένη περίπτωση ο κρατούμενος προσκόμισε στο Δικαστικό Συμβούλιο σχετική βεβαίωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που τον έκρινε ανάπηρο σε ποσοστό 70%.

Επομένως δεν υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα για το Συμβούλιο από την απόλυση του καταδίκου.

Όσοι «οργισμένοι» ψάχνουν τους υπαίτιους για τέτοιες αποφυλακίσεις έχουν τη δυνατότητα είτε να πιέσουν τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία για αλλαγή της σχετικής νομοθετικής διάταξης εάν δεν συμφωνούν μ’ αυτήν, είτε να ζητήσουν διερεύνηση του τρόπου χορήγησης των πιστοποιητικών αναπηρίας εάν κρίνουν ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ξεπερνάει όμως κάθε όριο φαρισαϊσμού και υποκρισίας να καταγγέλλονται από θεσμικούς φορείς αυτοί που εφάρμοσαν το Νόμο ενεργώντας σύμφωνα με τη συνταγματική τους αποστολή!

Η εποχή που Δικαστές και Εισαγγελείς έπαιζαν το ρόλο της «Ιφιγένειας» σιωπώντας σε τέτοιες προκλήσεις, έχει πλέον περάσει.

Pronews
Back to top button