breaking newsΚύπρος

Χασάνογλου: Ενδεχόμενο αναγνώρισης ψευδοκράτους από Αζερμπαϊτζάν σύντομα

Ζητείται από το Αζερμπαϊτζάν να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και οι Αζερμπαϊτζανοί το επιθυμούν αυτό, δήλωσε ο πρόεδρος της «Οργάνωσης Φιλίας τδβκ-Αζερμπαϊτζάν», Ορχάν Χασάνογλου λέγοντας ότι «μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των προέδρων στο εγγύς μέλλον. Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι θα δούμε τον πρόεδρο της ΤΔΒΚ στο Μπακού σε μια εκπληκτική εξέλιξη τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις γράφει ότι ο κ. Χασάνογλου σημείωσε πως υπάρχουν οικονομικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ ψευδοκράτους και του Αζερμπαϊτζάν και διεξάγονται μελέτες για το πώς μπορούν να προχωρήσουν περαιτέρω οι σχέσεις αυτές.

«Η συνάντηση μεταξύ της ΤΔΒΚ και του Αζερμπαϊτζάν θα γίνει πρώτα στο πλαίσιο της καλής θέλησης. Το Αζερμπαϊτζάν θα είναι ίσως μία από τις πρώτες χώρες που θα αναγνωρίσουν αύριο την ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ παρά τις πιέσεις. Αλλά οι πρώτες συναντήσεις θα είναι αμοιβαίες επισκέψεις και δραστηριότητες καλής θέλησης».

Ο κ. Χασάνογλου ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος πρέπει τώρα να αποδεχθεί τη θέση των δύο ξεχωριστών κρατών, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. «Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών θα προσκαλεί την τδβκ σε κάθε συνάντηση που διοργανώνει, μικρή ή μεγάλη, και θα εργάζεται για να κάνει την Κύπρο ισχυρότερη. Αυτές οι πρωτοβουλίες θα ανοίξουν τις πόρτες για την εκπροσώπηση της Κύπρου σε άλλους διεθνείς οργανισμούς στο μέλλον», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Back to top button