Διεθνή

”Ο Παγκόσμιος Νότος αναγεννιέται”. BRICS κατά NATO-G7! Ο Ατλαντισμός χάνει την ηγεμονία του και καταφεύγει στον πόλεμο. Ελλοχεύει ο πειρασμός της χρήσης πυρηνικών όπλων και η μαζική εξόντωση πληθυσμών. Το 90% των χωρών δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

“Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!”

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΙΖΕΤΑΙ! είναι ο τίτλος της ανάλυσης του διευθυντή του Γεωπολιτικού Φάκελου, Carlos Pereyra Mele, στη στήλη του στο Club de La Pluma, όπου τονίζει την αντιπαράθεση μεταξύ BRICS και NATO-G7 που σηματοδοτεί μια εξαιρετική παγκόσμια κατάσταση, πολύ περισσότερο από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και με συστημικές αλλαγές που δεν έχουν ξαναδεί. Κάτι που αποδείχθηκε στις τελευταίες συνόδους κορυφής των BRICS, των G7 και του ΝΑΤΟ, της ένοπλης πτέρυγας του βορειοαμερικανικού Ατλαντισμού.

Επισημαίνει επίσης πώς οι BRICS αναδιαρθρώνουν τον κόσμο με σαφείς κανόνες που σέβονται το εσωτερικό δίκαιο κάθε έθνους. Και υπογραμμίζει το νέο ρωσικό σύστημα πληρωμών MIR και το δικό της στοκ με διεθνή αποθεματικά νομίσματα. Μαζί με περιφερειακά έργα νέων λογισμικών, οικονομικών, τεχνολογικών και βιομηχανικών συστημάτων. Και το επικυρώνει με έναν μακρύ κατάλογο διεθνών συμφωνιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ πληθώρας οργανισμών κάθε βαθμίδας, και με διεθνείς διαδρόμους μεταφορών και επικοινωνιών, που συνδέουν την Ευρασία με την Ευρώπη, με την Αφρική και, δια θαλάσσης, με τη Νότια Αμερική.

Και επισημαίνει ότι ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΟΤΟΣ βγαίνει από την κατάσταση υποταγής και κυριαρχίας στην οποία ήταν εκτεθειμένος και ταπεινωμένος για αιώνες από την αγγλοσαξονική αποικιοκρατία. Και απέναντι του είναι το χακαρισμένο G7 ή το «7 εναντίον του κόσμου» και η «διεθνής κοινότητα» του, με μόλις 30 χώρες που αγνοούν την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκτός ελέγχου, διοικείται με αδιαφανή τρόπο από μια χούφτα γραφειοκράτες οικονομικής εξουσίας, η οποία συνθλίβει την εσωτερική νομοθεσία και την κυριαρχία των κρατών.

Μας λέει επίσης ότι τα ευρωπαϊκά προνόμια της άφθονης και φθηνής ενέργειας που ήταν το κλειδί για την ανάπτυξή της έχουν ξεπεράσει τα όρια. Ότι παρά την αυξανόμενη φτώχεια, δεν θα έχει σχέδιο Μάρσαλ. Επίσης της παγίδας ότι υφίσταται νέο αέριο ενώ δεν έχει αρκετή υποδομή για να δέχεται υγροποιημένο αέριο της Βόρειας Αμερικής. Ενώ ο λεγόμενος «Ψυχρός Πόλεμος 2» που επέβαλε η Δύση, χρησιμοποιεί και θυσιάζει τους συμμάχους του μόνο για να διατηρήσει τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως συμβαίνει με την Ουκρανία. Ακόμα πιο ζοφερός ορίζοντας, λόγω της βεβαιότητας ότι το 2030, η Ρωσία θα είναι ο κύριος προμηθευτής πετρελαίου στην Κίνα και την Ινδία.

Και που αντιμέτωπος με μια τέτοια απώλεια ισχύος και φοβούμενος την εδραίωση του, ο Ατλαντισμός θέλει να σταματήσει τις αλλαγές με την τελευταία λύση του πολέμου. Και ότι σε αυτή την απόγνωση, υπάρχει ο πειρασμός να προκληθεί η χρήση πυρηνικών όπλων και η μαζική εξόντωση του πληθυσμού.

Έτσι, ο Pereyra Mele ολοκληρώνει τη στήλη του επιβεβαιώνοντας ότι με την αναβίωση του Παγκόσμιου Νότου και την ασταμάτητη προέλαση των Brics, η κατάρρευση της αγγλοσαξονικής αυτοκρατορίας είναι εμφανής, ενώ η Δύση ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Eduardo Bonugli (Μαδρίτη, 3/7/2022)

Είναι σημαντικό να τονίσουμε και να παρατηρήσουμε τον χάρτη ότι το 90% των χωρών του κόσμου ΔΕΝ έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

dimpenews.com

Back to top button