breaking newsΔιεθνή

Αυστραλία: Πάνω από 40 πυρκαγιές – Απομακρύνονται κάτοικοι από τη μεγαλύτερη πολιτεία

Πάνω από 40 πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση μαίνονταν σήμερα στη μεγαλύτερη πολιτεία της Αυστραλίας

Οι αρχές της Αυστραλίας ζήτησαν από κατοίκους της Δυτικής Αυστραλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της χώρας, να απομακρυνθούν σήμερα από τα σπίτια τους, καθώς πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση μαίνεται εκτός ελέγχου κοντά στην πρωτεύουσα της πολιτείας Περθ, εν μέσω αυξημένων θερμοκρασιών.

Πάνω από 40 πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση μαίνονταν σήμερα στη μεγαλύτερη πολιτεία της Αυστραλίας, με τους κατοίκους της περιοχής του Τσίτερινγκ, η οποία βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της Περθ, να αντιμετωπίζουν κίνδυνο από φωτιά σε χαμηλή βλάστηση που μαίνεται ανεξέλεγκτα, σύμφωνα με τις πυροσβεστικές αρχές.

Η Αυστραλία διανύει μια περίοδο υψηλού κινδύνου για φωτιές μετά την έναρξη του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο, το οποίο σχετίζεται με ακραίες καταστάσεις, όπως δασικές πυρκαγιές, κυκλώνες και ξηρασίες.

“Βρισκόσαστε σε κίνδυνο και χρειάζεται να δράσετε άμεσα για την επιβίωσή σας. Απειλούνται ζωές και σπίτια”, σημειώνει η υπηρεσία πυροσβεστικής και πρώτων βοηθειών της πολιτείας στον ιστότοπό της όσον αφορά την πυρκαγιά στο Τσίτερινγκ, που είναι μια αγροτική περιοχή στην οποία ζουν περίπου 6.000 άνθρωποι.

Ο συναγερμός για έκτακτη ανάγκη σήμανε εν μέσω προειδοποιήσεων που εκδόθηκαν για κύμα καύσωνα σήμερα σε πολλά μέρη της πολιτείας, κάτι το οποίο εγκυμονεί τον κίνδυνο να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση. Στην Περθ, προβλέπεται μέγιστη θερμοκρασία 41 βαθμών Κελσίου, σχεδόν 10 βαθμούς πάνω από τη μέση θερμοκρασία της πόλης για Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας.

Η κατάσταση ήταν ήρεμη κατά τις δύο πιο πρόσφατες περιόδους πυρκαγιών που έζησε η Αυστραλία σε σύγκριση με την καταστροφική περίοδο 2019-2020 που από τις φωτιές καταστράφηκε περιοχή περίπου ίδιας έκτασης με την Τουρκία και έχασαν τη ζωή τους 33 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PrimeNews.

Back to top button