Ελλάδα

Τα ψεμματα του Mnτσoτακn για την επιστρoφn των κλεμμεvωv απo τnv ΔEH…

Η ιδέα Μητσοτάκη ότι “η  φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ” είναι ανάλογη με το… “η καλύτερη μέθοδος αντισύλληψης είναι η αποχή από το σεξ”, ή ακόμα πιο εύστοχα “ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις ένα διαζύγιο είναι μην μην παντρευτείς ποτέ”… Τ’ αφήνω εδώ μπας και τα τσιμπήσει για τίποτα επόμενες δηλώσεις – ικανός είναι…  Μιλάμε για αριστείες, όχι αστεία!

Γιάννης Μακρυγιάννης

Από το διάγγελμα του ψευτη Απερχομενου πρωθυπουργου, έγινε κατανοητό ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών θα μείνει εκτός από το συγκεκριμένο μέτρο και γι’ αυτό το λόγο το πρωί της Παρασκευής οι αρμόδιοι υπουργοί έκαναν την εξειδίκευση των μέτρων για να λυθούν οι απορίες….



Η εξειδίκευση των μέτρων έγινε από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι από την επιστροφή χρημάτων έως 600 ευρώ αποκλείονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς αφορά μόνο ιδιοκτήτες και ενοικιαστές πρώτης κατοικίας με οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

«Eως και 600 ευρώ θα λάβουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τον Ιούνιο ιδιοκτήτες και ενοικιαστές πρώτης κατοικίας με οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η κυβέρνηση θα επιστρέψει σε κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας το 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων αναδρομικά από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022.

Το όριο της έκτακτης αυτής αποζημίωσης θα είναι τα 600 ευρώ και θα αφορά όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ.

Η επιδότηση θα χορηγηθεί στους λογαριασμούς ΙΒΑΝ.

Έτσι αποκλείονται:

Όσες οικογένειες έχουν ετήσιο μεικτό εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ

Τα σπίτια που δεν είναι δηλωμένα ως πρώτη κατοικία

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (γενικά οι επιχειρήσεις) που έχουν υποστεί τεράστια επιβάρυνση και βρίσκονται αντιμέτωπες με λουκέτο…


πηγη

Back to top button