breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ατζέντα της παγκόσμιας ελίτ για το 2023

ο WEF ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο βιο-εξουσιαστικό κέντρο επιδιώκει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της κοινωνίας αφού θα μπορεί να χειραγωγεί το μυαλό και τα συναισθήματα των ανθρώπων..

 

Μετά από τρία χρόνια μιας πανδημίας-απάτη, έχουμε ξεχάσει την κανονικότητα. Όμως, έχουμε σχεδόν εμπεδώσει τη νέα κανονικότητα της ψηφιακής επιτάχυνσης. Ας αφήσουμε τους φόβους, τα συμφέροντα, τις συνωμοσίες, τις προπαγάνδες και ας επικεντρωθούμε στη σκοτεινή πλευρά της παγκόσμιας ελίτ για το 2023. Ποιόν κόσμο ετοιμάζουν; Ποια είναι τα σχέδιά τους; Ποια είναι η νέα κανονικότητα;

Στις 16-20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός η συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στο 2023 κι όχι μόνο. Ο τίτλος του συγκεκριμένου συνεδρίου είναι “Συνεργασία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο” και η ατζέντα περιλαμβάνει:

  • Αντιμετώπιση των τρεχουσών ενεργειακών και επισιτιστικών κρίσεων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος για την ενέργεια, το κλίμα και τη φύση.
  • Η τρέχουσα οικονομία υψηλού πληθωρισμού, χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού χρέους στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος επενδύσεων, εμπορίου και υποδομών.
  • Αντιμετώπιση των σημερινών αντίξοων βιομηχανικών ανέμων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος για την αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής για την καινοτομία και την ανθεκτικότητα του ιδιωτικού τομέα.
  • Αντιμετώπιση των τρωτών κοινωνικών σημείων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος εργασίας, δεξιοτήτων και φροντίδας.
  • Αντιμετώπιση τρεχόντων γεωπολιτικών κινδύνων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος διαλόγου και συνεργασίας σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Πλούσια η θεματολογία με βασική αιτιολογία την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία με στόχο την διαχείριση της αβεβαιότητας και των γεωπολιτικών προκλήσεων που δημιουργούν οι αλυσιδωτές σημερινές κρίσεις.

Τί όμως προτείνει το Φόρουμ για την αντιμετώπιση των ενεργειακών και επισιτιστικών κρίσεων; Θα κατηγορήσουν την πανδημία και τον Πούτιν για την ανάπτυξη του πληθωρισμού και του χρέους; Κανείς δεν είναι κατά της τεχνολογικής προόδου, αλλά ποιοι θα αποκτήσουν τον έλεγχό της;

Τί θα αναπτυχθεί όσον αφορά την εργασία και τις δεξιότητες; Θα μας πουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι “περιττοί”; Ή ότι το μέλλον θα καθοδηγείται από “έξυπνους”;

Ελίτ και πολίτες

Το Φόρουμ συνιστά ό,τι η επιστήμη και κυρίως η ψηφιακή τεχνολογία ανακαλύπτει, οι μεγάλες επιχειρήσεις αξιοποιούν τις καινοτομίες, οι συσχετιζόμενες κυβερνήσεις με την παγκόσμια ελίτ συμφωνούν και οι πολίτες υπακούουν. Οι προτάσεις αυτές δεν είναι ανεξάρτητες από τους influencers του Φόρουμ. Αξίζει να μελετήσουμε τις απόψεις και τις σκέψεις τους. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από όσο νομίζουμε.

Σύμφωνα με τον Φίλιπ Μιρόφσκι (καθηγητής ιστορικός και φιλόσοφος της οικονομικής σκέψης) «η κόλαση είναι η αλήθεια που την ανακαλύπτεις πολύ αργά». Συνεπώς, αξίζει να μελετήσουμε τις απόψεις του Γιουβάλ Νώαχ Χαράρι συμβούλου του Φόρουμ, ο οποίος συμμετέχει και δίνει διαλέξεις στις ετήσιες συναντήσεις. Έτσι, θα καταλάβουμε την φιλοσοφική προσέγγιση του WEF. Για να κατανοήσουμε την “Ατζέντα 2023” ας κοιτάξουμε το παρελθόν.

Το Φόρουμ, που είναι ΜΚΟ, αναδεικνύει πολιτικές για τοκαλό της ανθρωπότητας”. Ο Χαράρι μιλώντας στον Κρις Άντερσον (9.8.2022) είπε ότι το μέλλον θα καθοδηγείται από “έξυπνους ανθρώπους”, καθώς οι νέες τεχνολογίες θα παραγκωνίσουν διάφορες κατηγορίες εργασιών: «Τώρα, όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν τις αφίσες στους τοίχους ή ακούν τις ομιλίες του TED, ακούνε πολλές από αυτές τις μεγάλες ιδέες, μεγάλα λόγια για τη μηχανική μάθηση και τη γενετική μηχανική, το blockchain και την παγκοσμιοποίηση και δεν είναι εκεί. Δεν είναι πλέον μέρος της ιστορίας του μέλλοντος.

»Νομίζω ότι –αυτή είναι μια υπόθεση όταν προσπαθώ να κατανοήσω τη βαθιά δυσαρέσκεια των ανθρώπων σε πολλά μέρη στον κόσμο– οι άνθρωποι αναγνωρίζουν και έχουν δίκιο όταν το σκέφτονται, ότι “το μέλλον δεν με χρειάζεται”. Υπάρχουν όλοι αυτοί οι έξυπνοι άνθρωποι στην Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και το Πεκίνο που σχεδιάζουν αυτό το φανταστικό μέλλον με τεχνητή νοημοσύνη και βιομηχανική και παγκόσμια συνδεσιμότητα και δεν με χρειάζονται».

Στο Νταβός το 2020, ο αντίχριστος-μισάνθρωπος Χαράρι είχε τονίσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ θα είναι αποτελεσματικότερα από την πλειονότητα των ανθρώπων. Το αποτέλεσμα θα είναι η εμφάνιση μιας νέας άχρηστης τάξης για την οικονομική και πολιτική τάξη. Δηλαδή θα έχουμε μια νέα κατηγορία ανέργων, τους άχρηστους”. Κατά τον Χαράρι δεν χρειάζεται η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού. Στο Φόρουμ του 2020 αναφέρθηκε ότι το μόνο που χρειάζεται σήμερα είναι να χακάρεις τα δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων. «Ο άνθρωπος είναι πλέον ένα ζώο που μπορεί να χακαριστεί».

Μιλώντας στην India Today (2018) ο Χαράρι αναφέρθηκε σ’ αυτό: «Αποκωδικοποιούμε πώς λειτουργεί το σώμα, πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος, πώς οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις και πολύ σύντομα οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες μπορεί να είναι σε θέση να καταλάβουν τι συμβαίνει μέσα μας καλύτερα από ό,τι το καταλαβαίνουμε εμείς και επομένως μπορούν να χειριστούν και να ελέγξουν. Και δεν θα το μάθουμε καν αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία ψηφιακών δικτατοριών, καθεστώτων πλήρους παρακολούθησης όπου η αντίσταση είναι απολύτως αδύνατη, γιατί αν σκεφτείς απλώς να αντισταθείς, το ξέρουν».

Καθεστώς επιτήρησης

Οι εταιρείες ή οι κυβερνήσεις που θα έχουν τα δεδομένα θα έχουν δημιουργήσει καθεστώς επιτήρησης. Ο Χαράρι ισχυρίζεται ότι τον 21ο αιώνα δεν χρειάζεται η πλειονότητα του πληθυσμού, επειδή το μέλλον βρίσκεται στις ψηφιακές τεχνολογίες. Προβάλει ένα σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ για μια μετα-ανθρώπινη κοινωνία, χωρίς αληθινούς ανθρώπους! Όπως είναι γνωστό και από το πόνημα του Φόρουμ “Η Μεγάλη Επανεκκίνηση”, η Τεχνητή Νοημοσύνη θεωρείται το εργαλείο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Στην πραγματικότητα, είναι ο μοχλός του Φόρουμ για τον μετασχηματισμό του ανθρώπου σε ένα cyborg (ανθρωπορομπότ) ή σε έναν άνθρωπο με τεχνολογικά μοσχεύματα. Αυτό συνεπάγεται και απόλυτο έλεγχο. Το Φόρουμ προωθεί οι άνθρωποι να μετασχηματίζονται σε cyborg. Στις 24-1-2020, η συντονίστρια Χιρόμι Οζάκι ανέφερε μετά χαράς: «πάντα ήθελα να γίνω cyborg και περιμένω την ημέρα να γίνω ένα», προσθέτοντας ότι ήθελε να μπει στο Ebay για να βρει τον διεγέρτη του εγκεφάλου.

Το κουτί της Πανδώρας έχει ήδη ανοίξει. Τα ελευθερωμένα κακά και τα απροσδόκητα των Μαύρων Κύκνων δεν μπορεί εύκολα να τα τιθασεύσει η ανθρωπότητα του 2023. Οι παγκόσμιες ελίτ είναι φαίνεται αποφασισμένες να μετασχηματίσουν τον κόσμο σε μια ψηφιακή φυλακή. Όπως επεσήμανε ο Έλον Μασκ, «έχουμε ήδη μετατραπεί σε cyborg χάρη στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα, που δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς αυτά». Τί μένει; Να εγκατασταθούν οι ψηφιακές τεχνολογίες κάτω από το δέρμα. Ο Χαράρι τονίζει ότι «τώρα μαθαίνουμε να παράγουμε σώματα και μυαλά».

Ένας διαφορετικός τρόπος ελέγχου των ανθρώπων είναι μέσω της οπτικογενετικής με επιχείρημα ότι γενετικά τροποποιημένα κύτταρα του εγκεφάλου θα θεραπεύουν ασθένειες όπως το Πάρκινσον. Στον ιστότοπο του Φόρουμ σχετικό βίντεο στον ιστότοπο του WEF ο νομπελίστας (1987) καθηγητής στο ΜΙΤ Σουσούμου Τονεγκάουα εξηγεί: «Μπορούμε να τροποποιήσουμε γενετικά ορισμένα κύτταρα στον εγκέφαλο των ζώων και στη συνέχεια με τη χρήση του φωτός να χειραγωγηθεί η μνήμη, τα συναισθήματα και ακόμη και οι σκέψεις τους. Είναι μια ιδέα που μέχρι πρόσφατα υπήρχε μόνο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».

Η φωτογραφία, η φωνητική έκφραση, τα δακτυλικά αποτυπώματα, το DNA, οι αιματολογικές αναλύσεις, οι οικονομικοί λογαριασμοί, ο τραπεζικός λογαριασμός σας, όλα είναι καταγεγραμμένα στις ψηφιακές τράπεζες δεδομένων. Και τώρα ο ανθρώπινος εγκέφαλος με την οπτικογενετική θα μπορεί να είναι σε ομηρία από την παγκόσμια ελίτ. Μπορεί υποκριτικά το Φόρουμ να επικαλείται την θεραπεία ασθενειών, αλλά το WEF ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο βιο-εξουσιαστικό κέντρο επιδιώκει όχι τις θεραπείες αλλά τον ολοκληρωτικό έλεγχο της κοινωνίας αφού θα μπορεί να χειραγωγεί το μυαλό και τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Οπτικογενετική

Η οπτικογενετική για το WEF μπορεί να θεωρηθεί ως ένα στοιχείο της τεχνολογίας που θα βελτιώσει την ανθρωπότητα. Όμως, ο ίδιος ο Χαράρι επεσήμανε την βιολογική ανισότητα που θα προκύψει: «…θα είμαστε μάρτυρες μιας διαδικασίας μεγαλύτερης ανισότητας τις επόμενες δεκαετίες από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία, καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει πραγματική βιολογική ανισότητα. Εάν οι νέες τεχνολογίες είναι διαθέσιμες μόνο στους πλούσιους ή μόνο σε ανθρώπους από μια συγκεκριμένη χώρα, τότε ο Homo Sapiens θα χωριστεί σε διαφορετικές βιολογικές κάστες, επειδή έχουν πραγματικά διαφορετικά σώματα – και διαφορετικές ικανότητες».

Όλα αυτά είναι πιθανόν να συμβούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, το βέβαιο είναι ότι το ξεκίνημα έχει αρχίσει ήδη και γι’ αυτό θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια διαδικασία με σημαντικά ψηφιακά άλματα. Για τον Χαράρι και την παγκόσμια ελίτ τα επιτεύγματα της νευροεπιστήμης και της οπτικογενετικής δείχνουν ότι οι ανθρώπινες σκέψεις, οι προθέσεις και οι πράξεις τους είναι αποτέλεσμα ηλεκτροχημικών διεργασιών στον εγκέφαλο. Και κατά Χαράρι «τα ευρήματα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εικόνα της ελεύθερης επιλογής του ατόμου είναι πλάνη».

Στην 21η ετήσια Σύνοδο Οικονομικής Κορυφής του Warwick (Φεβρουάριος 2022) συμμετείχε και ο Χαράρι, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι ηγέτες της παγκόσμιας ελίτ σχεδιάζουν να “ξεφύγουν” μέσω της σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας! Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «η ανθρωπότητα μπορεί να χωρισθεί σε μια πλειοψηφία ανθρώπων που θα υποφέρουν και σε μια μειοψηφία, η οποία θα έχει πόρους, πλούτο και την τεχνολογία για να προστατευθεί με ένα είδος τεχνολογικής Κιβωτού του Νώε».

Η πλανητική ελίτ η οποία δημιούργησε και δημιουργεί πλήθος προβλημάτων στην ανθρωπότητα φροντίζει για τον εαυτόν της να σωθεί με μια τεχνολογική Κιβωτό του Νώε!
Σκέψεις, προθέσεις ψυχρής λογικής χωρίς κανένα ίχνος αγάπης για τον πλησίον και την ανθρωπότητα. Αυτή την δήλωση του Χαράρι δεν πρέπει να την πάρουμε επιπόλαια.

Από την άλλη πλευρά, στους περισσότερους ανθρώπους, λόγω της πανδημίας, ενισχύθηκε ο φόβος ότι ζει σε μια εύθραυστη κοινωνία του κινδύνου όπου στο βάθος του τούνελ φαίνεται να έρχεται σιγά-σιγά η συμφορά. Η καταστροφή, ή η κατάρρευση δεν μας προβληματίζει έντονα, αφού ζούμε στον Τιτανικό. Έτσι, ανέτοιμοι και ανήμποροι ακολουθούμε σιωπηλά “το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”. 

Μήπως και στο 2023 θα φανεί ότι όλα σχεδόν είναι τελειωμένα; Όλη αυτή την ατμόσφαιρα κατάφερε να απεικονίσει πριν από 112 χρόνια ο μεγάλος Καβάφης στο “Τελειωμένα”:

«Τελειωμένα
Μέσα στον φόβο και στες υποψίες,
με ταραγμένο νου και τρομαγμένα μάτια,
λυώνουμε και σχεδιάζουμε το πώς να κάμουμε
για ν’ αποφύγουμε τον βέβαιο
τον κίνδυνο που έτσι φρικτά μας απειλεί.
Κι όμως λανθάνουμε, δεν είν’ αυτός στον δρόμο
ψεύτικα ήσαν τα μηνύματα
(ή δεν τα’ ακούσαμε, ή δεν τα νοιώσαμε καλά).
Άλλη καταστροφή, που δεν την φανταζόμεθαν,
εξαφνική, ραγδαία πέφτει επάνω μας,
κι ανέτοιμους –πού πια καιρός– μας συνεπαίρνει»

primenews.

Back to top button