breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Μπουρλά, Λαγκάρντ και Μπλερ! Με κορυφαίους διεθνιστές άρχισαν οι συναντήσεις Μητσοτάκη στο WEF

Όντας φυσικά προσκεκλημένος του μέντορά του, Κλάους Σβαμπ!

Συναντώντας “πρωτοκλασάτες μαριονέτες” του διεθνισμού ξεκίνησε η πρώτη μέρα της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού στο Davos.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε ήδη σε ορισμένες “κλειστές συζητήσεις”, έχοντας ολιγόλεπτες συναντήσεις με διευθυντές ιατροφαρμακευτικών κολοσσών (βλ. AstraZeneca και Pfizer) καθώς επίσης και “γερόλυκους” πολιτικούς, όπως ο Τόνι Μπλερ.

Σύμφωνα με ΜΜΕ ο Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να εξηγήσει το…”μικρό οικονομικό θαύμα” της Ελλάδας, κάνοντας ρητές αναφορές στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του κράτους (βλ. ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ηλ. ταυτότητες) και το ενεργειακό.

Κοινώς θα κάνει μία ανάλυση του πόσο…”ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ” ήταν Ελλάδα την τελευταία 4ετία:

(eurokinissi)

Τι ανακοινώθηκε αναλυτικά από τους ανθρώπους του πρωθυπουργού:

“Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Coursera, Jeff Maggioncalda, με τον οποίο συζητήθηκε η σημασία της κατάρτισης και της επανεκπαίδευσης, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζει την αγορά εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα έχει υιοθετήσει ενεργές πολιτικές απασχόλησης, δίνοντας έμφαση στην απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, στην έγκυρη πιστοποίηση, στην ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης και στην καλύτερη σύνδεση της παιδείας με την αγορά. Σημειώθηκε επίσης η επιτυχημένη συνεργασία της Coursera με την Ελλάδα, καθώς στο παρελθόν προσέφερε προγράμματα κατάρτισης ανέργων δωρεάν, σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ακόμη συνομιλίες με τον Jeffrey Jaensubhakij, υπεύθυνο επενδύσεων (Chief Investment Officer) του ομίλου GIC της Σιγκαπούρης, με τον οποίο συζήτησε την πορεία και τις εξαιρετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της σταθερής σύσφιξης των διμερών ανταλλαγών, καθώς ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Σιγκαπούρης τον Δεκέμβριο, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – ASEAN, ενώ ο όμιλος GIC έχει συνομολογήσει στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη επενδυτική συμφωνία στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά στην περίοδο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της AstraZeneca, Leif Johansson, με τον οποίο συνομίλησε για τη σημασία των συστημάτων δημόσιας υγείας, η οποία αναδείχθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τις δυνατότητες έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών που θα προσφέρουν στο κοντινό μέλλον οι νέες τεχνολογίες και για την πολιτική δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, όπως το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», που υλοποιεί πλέον η Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε ακόμα με τους Διευθύνοντες Συμβούλους της Allianz, Oliver Bäte και της The Coca-Cola Company, James Quincey, με τους οποίους εξετάστηκαν οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία εν μέσω της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης.

Στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο Πρωθυπουργός έλαβε μέρος σε συζήτηση που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «The Tomorrow Partnership» του Ινστιτούτου Τόνι Μπλερ, η οποία εστιάζει στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης για την επίλυση μεγάλων προκλήσεων για τη δημόσια πολιτική, όπως η ενίσχυση της δημόσιας υγείας και η ισότιμη πρόσβαση στη σύγχρονη εκπαίδευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις επιτυχίες της Ελλάδας στην ψηφιοποίηση λειτουργιών του κράτους και υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογίας”.

https://www.el.gr

(φωτο:eurokinissi)

Back to top button