breaking newsΔιεθνή

Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ρόλος της Πολωνίας για μια… «ΝΕΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ»!!! Και κάπως έτσι θα ξεσπάσει ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ

Τα σχέδια της Βαρσοβίας που σαν «μαγνήτης» θα τραβήξουν τους ρωσικούς πυραύλους…

Όπως γράφει η ρωσική Pravda:

Ενώ όλος ο κόσμος μετράει αντίστροφα σχετικά με την μαζική μεταφορά όπλων στην Ουκρανία, κάτι που έχει ουσιαστικά περάσει απαρατήρητο είναι η απίστευτη μαχητικότητα της ίδιας της Πολωνίας.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η Βαρσοβία υπέγραψε συμβόλαια για την αγορά σχεδόν 1.000 αρμάτων μάχης της Νότιας Κορέας. Συγκριτικά, υπάρχουν μόνο περίπου 2.000 άρματα μάχης Leopard 2 σε όλη την Ευρώπη, το πιο διαδεδομένο μοντέλο.

Η Πολωνία αγοράζει επίσης άλλα 600 τεμάχια πυροβολικού.

Προσθέστε σε αυτό μερικές επιπλέον δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη.

Σε ποιον σκοπό αποσκοπεί αυτή η πολεμική;

Δεν μπορεί κανείς να επιλέξει παρά να σκεφτεί.

Ολοένα και περισσότερο απερίσκεπτος Πολωνικός ανταγωνισμός

Σε συνδυασμό με τον ακραία επιτάχυνση ταχύτητας της πολωνικής στρατιωτικής μηχανής, υπάρχει ο απερίσκεπτος πολιτικός λόγος που προέρχεται από την κυβέρνηση.

Όταν η Γερμανία προσπάθησε απεγνωσμένα να αποτρέψει την επέκταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ήταν μόνο η Πολωνία που ισχυρίστηκε ότι θα ακύρωνε τις υπάρχουσες συμβάσεις και θα αγνοούσε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του Βερολίνου μεταφέροντας μονομερώς επιθετικό υλικό στο Κίεβο.

Ξανά και ξανά η διοίκηση στην Βαρσοβία έχει ζητήσει να διευρυνθούν οι εχθροπραξίες –όπως έκαναν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο– ώστε να συμπεριληφθούν σε έναν πόλεμο που δεν είναι δικός τους.

Δεν υπάρχει ούτε μια εβδομάδα που να πέρασε χωρίς κάποια πολωνική παρατήρηση να κλιμακώσει τα πράγματα.

Ψεύτικες εγκαταστάσεις και ψεύτικες υποσχέσεις

Πρώτον, ενώ η Πολωνία ξεκίνησε ως γενναιόδωρη χώρα υποδοχής στους πρόσφυγες από την Ουκρανία στα τέλη του περασμένου έτους! Μετά όμως, η κυβέρνησή της ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει τους εξαθλιωμένους Ουκρανούς τόσο για φαγητό όσο και για στέγη στην χώρα.

Δεύτερον, στις αρχές του τρέχοντος έτους προσωπικότητες όπως ο απόστρατος Πολωνός στρατηγός Waldemar Skrzypczak είχαν αρχίσει να ζητούν την σύλληψη Ουκρανών ανδρών προσφύγων και την αποστολή τους να πολεμήσουν εναντίον των Ρώσων.

Τρίτον, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις πολωνικών δυνάμεων που είτε πολεμούν είτε σκέφτονται να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, το πολωνικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο για την χορήγηση αμνηστίας σε Πολωνούς που πολεμούσαν ήδη από το 2014 στην Ουκρανία.

Τέταρτον, ο στρατός της Πολωνίας εκπαιδεύει έναν ξένο στρατό. Ο Πολωνός στρατηγός Piotr Trytek έχει αναλάβει να εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες από πέρυσι, προκειμένου να τους προσαρμόσει για μάχη κατά των ρωσικών δυνάμεων. Υπάρχουν έως και 15.000 στρατιώτες που λαμβάνουν οδηγίες από αυτόν τον άνθρωπο με εμπειρία στους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Πέμπτον, ο Πρόεδρος της Πολωνίας Andrezj Duda έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως «τύραννο» και «άποικο» κατά την διάρκεια των ομιλιών του. Ο Ντούντα συνέχισε λέγοντας ότι η πρόθεση των Ρώσων είναι να «σκλαβώσουν» όλους τους Ουκρανούς.

Γιατί αυτός ο διάχυτος ανταγωνισμός;

Εδώ πρέπει να κοιτάξουμε την ιστορία ως οδηγό μας.

Η Ουκρανία ήταν μέρος της Πολωνίας για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Οι Πολωνοί βλέπουν την Ουκρανία όχι ως ανεξάρτητο έθνος αλλά ως μέρος και τμήμα της ίδιας της «ιστορικής» πολωνικής επικράτειας.

Τι καλύτερος τρόπος για να «ανακαταλάβετε» αυτά τα εδάφη από το να ενθαρρύνετε τους Ουκρανούς να πολεμήσουν μια σύγκρουση που δεν μπορούν να κερδίσουν; Τι καλύτερο να αφαιρέσουμε την Ουκρανία από τους Ουκρανούς για μια Πολωνία που ποθεί τις περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στα σύνορά της; Πότε είναι πιο συμφέρουσα η στιγμή να εκκαθαριστούν οι Ουκρανοί;;; Όταν τους μαστιγώνουμε με φρενίτιδα για να σκοτώσουν τους φυσικούς τους συμμάχους;

ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΕ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ!!! ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ…

el.gr

Back to top button