breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Περίληψη του Νταβός: Οι παγκοσμιοποιημένοι ολιγάρχες συνεχίζουν να προωθούν αντιδημοκρατική και αντι-ανθρώπινη ατζέντα

 

ΝΤΑΒΟΣ, ΕΛΒΕΤΙΑ – Στις χιονισμένες ελβετικές Άλπεις, οι παγκοσμιοποιητές πολιτικής και οι εταιρικοί συνεργάτες τους πέρασαν πέντε ημέρες παρουσιάζοντας νέα σχέδια και αφηγήσεις για το πώς πρέπει να αλλάξει ο κόσμος – ως συνήθως, χωρίς καμία σημαντική συμβολή από τους παγκόσμιους πολίτες.

Εδώ είναι μια ανακεφαλαίωση:

Σε μια ομιλία του, ο πρώην υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Τζον Κέρι δήλωσε: «Όταν το σκέφτεσαι, είναι πολύ ασυνήθιστο που εμείς, μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων… λόγω… οτιδήποτε μας έχει αγγίξει κάποια στιγμή στη ζωή μας… μπορούμε να καθίσουμε ένα δωμάτιο και ελάτε μαζί, και… ε, να μιλήσουμε πραγματικά για τη σωτηρία του πλανήτη!»


Ο Jim Hagemann, πρόεδρος του γερμανικού γίγαντα ηλεκτρονικών Siemens AG – γνωστός για τη χρήση κρατουμένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ως σκλάβους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – μοιράστηκε την ιστορία του προσωπικού του ταξιδιού από το σαρκοφάγο στο χορτοφάγο.

«Αν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σταμάτησαν να τρώνε κρέας, σας λέω ότι έχει μεγάλο αντίκτυπο. Όχι μόνο έχει μεγάλο αντίκτυπο στο τρέχον σύστημα τροφίμων, αλλά θα εμπνεύσει και την καινοτομία στα συστήματα τροφίμων. Και προβλέπω ότι θα έχουμε πρωτεΐνες που δεν προέρχονται από το κρέας στο μέλλον… πιθανότατα θα έχουν ακόμη καλύτερη γεύση […] Θα έχουν μηδενικό άνθρακα και πολύ πιο υγιεινό από το είδος των τροφίμων που τρώμε», είπε ο Hagemann.

Δύο από τους βασικούς παράγοντες του ιδρύματος-βιομηχανικού συγκροτήματος που καθοδηγεί μεγάλο μέρος της ατζέντας του WEF – ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζορτζ Σόρος – δεν παρευρέθηκαν αυτοπροσώπως.

Ο 92χρονος δισεκατομμυριούχος χειριστής νομισμάτων και αρχιτέκτονας κοινωνικής αναταραχής κατηγόρησε «μια αναπόφευκτη σύγκρουση προγραμματισμού» για την παύση του, ενώ ο εμπειρογνώμονας δημόσιας υγείας του κόσμου Μπιλ Γκέιτς ακύρωσε επίσης την εμφάνισή του, σύμφωνα με πληροφορίες για «προσωπικούς λόγους».

Κανένα φόρουμ του Νταβός δεν θα ήταν πλήρες χωρίς ένα πάνελ για τη λεγόμενη «παραπληροφόρηση».

Η φετινή εκδοχή φιλοξενήθηκε από τον πρώην ειδικό του CNN, Brian Stelter, του οποίου η εκπομπή “Reliable Sources” ακυρώθηκε από το δίκτυο τον Αύγουστο του 2022.

«Αυτό που πρέπει να κάνει η επιχείρηση είναι να στερήσει οξυγόνο από τις πλατφόρμες που διαδίδουν παραπληροφόρηση», δήλωσε ο Richard Edelman, Διευθύνων Σύμβουλος του κολοσσού δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιών που φέρει το επίθετό του.

Ο Ρίτσαρντ Έντελμαν της εταιρείας δημοσίων σχέσεων του Νταβός εξηγεί ότι πρέπει να λιμοκτονήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, φαινόταν προβληματισμένος, αλλά δεν έκανε σχόλια όταν ο ρεπόρτερ της Rebel News, Ezra Levant, έθεσε ένα μπαράζ ερωτήσεων σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 και τις παρενέργειές του, καθώς ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας πήγαινε σε μια συνάντηση.

Η Σουηδή πράκτορας για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ γέλασε νευρικά αλλά έδωσε ελάχιστες απαντήσεις καθώς η ίδια ομάδα από τις Rebel News τη ρώτησε για μια φαινομενικά οργανωμένη σύλληψη από τη γερμανική αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ, θεωρείται μέλος του εσωτερικού πυρήνα του παγκοσμιοποιητικού κινήματος. Στο Νταβός, ζήτησε μια «ψηφιακή υποδομή» για να παρακολουθεί ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι.

Ο Κροάτης βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Mislav Kolakusic είχε μερικά επιλεγμένα λόγια για τους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αποκαλώντας το «μια αίρεση εταιρειών, δισεκατομμυριούχων και αγορασμένων πολιτικών, είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο συνεργάτης του GB News Adam Brooks σημείωσε ότι τα ιδιωτικά τζετ που πέταξαν στο Νταβός –πάνω από 1.000 αεροπλάνα που μετέφεραν μερικές από τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές ελίτ του κόσμου– τετραπλασίασαν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μια συζήτηση στο πάνελ στο φόρουμ του WEF με θέμα «Μεταμορφώνοντας την Ιατρική, Επαναπροσδιορίζοντας τη Ζωή» συζήτησε τη βιομηχανική και τον «μεταβαλλόμενο ορισμό του να είσαι άνθρωπος».

Ίσως πιο αξιοσημείωτο, ο ιδιοκτήτης του Twitter και της Tesla, Έλον Μασκ – ο οποίος λέει ότι προσκλήθηκε αλλά αρνήθηκε να παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – δήλωσε ότι συμπάσχει με εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο οργανισμός, ως μη εκλεγμένο σώμα, έχει υπερβολική δύναμη στον κόσμο και τους κατοίκους του.

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Πηγή μετάφρασης

attikanea.i

Back to top button