Διεθνή

Πούτιν: “Η νίκη Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αναπόφευκτη…..To καθεστώς του Κιέβου είναι νεοναζί”! Λαβρόφ: όπως ο Χίτλερ υπέταξε την Ευρώπη και την έριξε κατά Σ Ένωσης έτσι οι ΗΠΑ συνασπίστηκαν μ’ όλη την Ευρώπη και πολεμούν εναντίον μας!!! ΒΙΝΤΕΟ

“Η νίκη Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αναπόφευκτη…..Έχουμε κάθε λόγο να αποκαλούμε το σημερινό καθεστώς του Κιέβου ως νεοναζιστικής φύσης” ξεκαθάρισε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΥΠΕΞ Ρωσίας Λαβρόφ: «Όπως ο Ναπολέων κινητοποίησε σχεδόν όλη την Ευρώπη ενάντια στη Ρωσική Αυτοκρατορία, όπως ο Χίτλερ εισέβαλε και υπέταξε τις περισσότερες χώρες της ΕΕ και τις έριξε εναντίον της ΕΣΣΔ. Τώρα, επίσης, οι ΗΠΑ έχουν σχηματίσει έναν συνασπισμό από όλους σχεδόν τους Ευρωπαίους
και διεξάγουν πόλεμο δια πληρεξουσίων εναντίον της χώρας μας
»

Κατά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο στρατιωτικής βιομηχανίας Obukhov, το οποίο αποτελεί μέρος της αεροπορικής άμυνας Almaz-Antey. Ο Πρόεδρος συνομίλησε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους της Ρωσίας, σε ένα χρόνο η Ρωσία παράγει τρεις φορές περισσότερους πυραύλους αεράμυνας από την Αμερική. Η αμυντική βιομηχανία της χώρας μας στο σύνολό της δημιουργεί περίπου τον ίδιο αριθμό πυραύλων για διάφορους σκοπούς με όλα τα άλλα κράτη στον κόσμο.

«Η παραγωγή μας είναι συγκρίσιμη με την παγκόσμια παραγωγή. <…> Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα και τη νίκη που είναι αναπόφευκτη, υπάρχουν αρκετά πράγματα που αποτελούν τη βάση της νίκης μας. Αυτή είναι η ενότητα και η συνοχή του ρωσικού και γενικά του πολυεθνικού ρωσικού λαού, αυτό είναι το θάρρος και ο ηρωισμός των στρατιωτών μας στο πλαίσιο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και στην πρώτη γραμμή. Και φυσικά, το έργο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος, των επιχειρήσεων σαν τη δική σας, και των ανθρώπων σαν εσάς και ολόκληρης της οικονομίας», είπε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι καθένας από αυτούς τους δεσμούς δημιουργεί τη βάση για την αποτελεσματική ανάπτυξη της Ρωσίας και τη νίκη της

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία ξεκίνησε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για να σταματήσει τις εχθροπραξίες που συνεχίζονται στην Ουκρανία από το 2014. Αυτό δήλωσε σε συνάντηση με βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και κατοίκους του πολιορκημένου Λένινγκραντ, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου στην Αγία Πετρούπολη. Ένα βίντεο με τη δήλωση του Πούτιν μοιράστηκε από το πρακτορείο TASS.

«Στην πραγματικότητα, οι πλήρους κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς δεν έχουν σταματήσει από το 2014, με τη χρήση βαρέως εξοπλισμού, πυροβολικού, τανκς και αεροσκαφών. Όλα έγιναν. Όλα όσα κάνουμε σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είναι, όπως έχω επανειλημμένα πει, μια προσπάθεια να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Αυτό είναι το νόημα της επιχείρησής μας. Και για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας που ζουν εκεί σε αυτές τις περιοχές», είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Ρωσία θεωρεί τα μέρη του Donbass ιστορικά εδάφη της και «ιστορικά συμφιλιώθηκε» με το γεγονός ότι μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ πέρασαν στην Ουκρανία. Αλλά οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν μπορούσαν παρά να αντιδράσουν σε αυτό που άρχισε να συμβαίνει» στην Ουκρανία μετά το Euromaidan το 2014 και την αλλαγή εξουσίας, «όταν άρχισαν, στην πραγματικότητα, να εξοντώνουν ανθρώπους» που ζούσαν σε αυτά τα εδάφη. .

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αρχές «άντεξαν» και «προσπάθησαν να καταλήξουν σε συμφωνία» προκειμένου να επιλυθεί η κατάσταση με ειρηνικά μέσα, αλλά η ουκρανική πλευρά, σύμφωνα με τον ίδιο, επρόκειτο να μεταφέρει τη σύγκρουση «σε οξεία και καυτή φάση.” «Δεν μας απέμεινε τίποτα εκτός από αυτό που κάνουμε τώρα», είπε ο Πούτιν.

dimpenews.com

Back to top button