Διεθνή

Σε αυτούς που λένε Ορθόδοξοι κι οι Ρώσοι Ορθόδοξοι κι οι Ουκρανοί..Άλλο να είσαι η Ορθόδοξη Ήπειρος (Ρωσία) της Ορθοδοξόσφαιρας κι άλλο το 1/2 μιας ακόμη Ορθόδοξης χώρας (Ουκρανία). Όποιος πολεμά τη Ρωσία σε συμμαχία με Σταυροφόρους Δύσης ΝΑΤΟ/ΕΕ πολεμά την ίδια την υπόσταση της Ορθοδοξίας. ΧΑΡΤΗΣ

All-focus

Σε αυτούς που λένε Ορθόδοξοι κι οι Ρώσοι Ορθόδοξοι κι οι Ουκρανοί..Άλλο να είσαι η Ορθόδοξη Ήπειρος (Ρωσία) της Ορθοδοξόσφαιρας κι άλλο το 1/2 μιας ακόμη Ορθόδοξης χώρας (Ουκρανία) αφού η μισή Ουκρανία με τη Ρωσία είναι. Άρα όποιος πολεμά τη Ρωσία σε συμμαχία με Σταυροφόρους Δύσης ΝΑΤΟ/ΕΕ πολεμά την ίδια την υπόσταση της Ορθοδοξίας.

Ένα από τα φθαρμένα επιχειρήματα της άλλης πλευράς είναι και το Ορθόδοξοι είναι και οι Ρώσοι Ορθόδοξοι κι Ουκρανοί γιατί θα έπρεπε να συμπλεύσουμε με τη ρώσικη πλευρά;; Μηδενίζουν το διακύβευμα για την Ορθοδοξία σε αυτή τη σύγκρουση εξομοιώνοντας ανόμοιες καταστάσεις. Ένας εξισωτισμός βολικός όσο κι ανυπόστατος. Γιατί άλλο το εκτόπισμα ιστορικό,αριθμητικό, πνευματικό, πολιτιστικό, πολιτικό, στρατιωτικό της Ρωσίας κι άλλο της Ουκρανίας άλλο τι αντιπροσωπεύει για Ορθοδοξία η Ρωσία διιστορικά για Ορθοδοξία και άλλο η νεοσύστατη ουσιαστικά Ουκρανία αφού κι αυτό το Κίεβο σχετίζεται με το βάπτισμα των Rus. Aνάγλυφα τι αντιπροσωπεύει η Ρωσία για την Ορθοδοξόσφαιρα το απεικονίζει χάρτης από το Le monde des religions με μια εκτίμηση του αριθμού Ορθοδόξων ανά χώρα ( σ΄εκατομμύρια). Σε αυτή την κλίμακα η Ρωσία υπερτερεί με τεράστια διαφορά από τις άλλες χώρες μ σήμανση 101στη ίδια κλίμακα η Ελλάδα σημειώνεται με 10 και η Ουκρανία μόλις με 35.

Το περιοδικό αναφέρει το πασιφανές ”η Ρωσία συγκεντρώνει την πιο σημαντική ορθόδοξη κοινότητα του κόσμου με πάνω από 100.000.000 άτομα. Η Ρωσία δεν είναι μια ακόμη Ορθόδοξη χώρα όπως η Μολδαβία κ.α αλλά είναι η Ορθόδοξη ήπειρος. Το να καταπολεμάς είτε είσαι Ουκρανία είτε Ελλάδα συμμαχώντας με Καθολική και Προτεσταντική Δύση την Ορθόδοξη Ήπειρο που λέγεται Ρωσία πολεμάς αυτήν καθ’ εαυτήν την ύπαρξη και τη υπόσταση της ίδιας της Ορθοδοξίας.

Συνάγεται αβίαστα ότι ο αυθαίρετος συλλογισμός Ορθόδοξοι και οι μεν Ορθόδοξοι και οι δε είναι αβάσιμος κι ανυπόστατος.

dimpenews.com

Back to top button