Διεθνή

Το ΝΑΤΟ περνάει από την εργαλειοποίηση τζιχάντ στην Ανατολή στο Τζιχαντέσκι/Jihadensky! Jihad-ensky! στην Ουκρανία! Αναπροσαρμογή τακτικής Ρώσων! Ο ρόλος των Wagner.

Το ΝΑΤΟ περνάει από την εργαλειοποίηση του τζιχάντ στους πολέμους στην Ανατολή Συρία, Ιράκ στο Τζιχαντέσκι/Jihadensky! Jihad-ensky! στην Ουκρανία! Η Ρωσία φαίνεται ν΄αναπροσαρμόζει την τακτική αντiμετώπισης σε πιο ανορθόδοξη γι αυτό κι εισάγει προμετωπίδα τους Wagner.

Με πρωτοφανείς αποφάσεις πληροφοριών και «ανταποδοτικά» χτυπήματα, η Ρωσία εγκαινίασε το νέο έτος στη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Η ανάθεση του έργου της απελευθέρωσης της πόλης Soledar στις δυνάμεις των Wagner/Βάγκνερ προσέλκυσε τις ερωτήσεις πολλών αναλυτών και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων σχετικά με ένα νέο πλαίσιο στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις υιοθετώντας μια προσέγγιση ανταρτοπολέμου , όπως έκαναν οι μονάδες του συριακού στρατού και οι συμμαχικές δυνάμεις. κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου, και έκαναν καλή δουλειά εκείνη την περίοδο στην καταπολέμηση των ομάδων. Σύμφωνα με όσα είπε ο αρχηγός της ομάδας, Yevgeny Prigozhin, η τακτική αυτή ανακαλεί μνήμες από την Ανατολική Γκούτα και άλλες συριακές περιοχές κάτω από τις οποίες οι τρομοκρατικές ομάδες είχαν σκάψει τεράστιες σήραγγες... και απ’ ότι φαίνεται, το συριακό σενάριο επανέρχεται ξανά από την πύλη της Ουκρανίας!

Ίσως το πιο επικίνδυνο αμερικανικό σενάριο απέναντι στη Ρωσία σε αυτή την αντιπαράθεση έγκειται στο να ξαναπαίξει το χαρτί της “Αλ Κάιντα», με την εισαγωγή τρομοκρατικών ομάδων στην Ουκρανία που συνδέονται με την οργανώσεις από τη Συρία . Αναφορές και μαρτυρίες τεκμηριώνουν την εμφάνιση εξτρεμιστικών Τσετσένων πολιτοφυλάκων και μεγάλου αριθμού της παράταξης “Στρατιώτες του Καυκάσου” στα ουκρανικά μέτωπα. Είναι οι ίδιες τρομοκρατικές ομάδες που εισήχθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και οι ίδιες χώρες του ΝΑΤΟ που τώρα εμπλέκονται στην αντιπαράθεση στην Ουκρανία, οι οποίες κατεύθυναν έναν δεκαετή πόλεμο στη Συρία , και είναι οι ίδιες τρομοκρατικές ομάδες που οι Ρωσικές δυνάμεις του εναέριου χώρου αντιμετώπισαν κατεδαφίζοντας τα οχυρά τους, υποστηρίζοντας εναέρια την Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2015 .. Τότε, αυτό το σχέδιο της δυτικής υποστήριξης στην ισλαμιστική τρομοκρατία εξυφαίνονταν στη Συρία…

Όμως τώρα ο κίνδυνος αυτών των ομάδων -με την αμερικανική υποστήριξη- βρίσκεται στα σύνορα της Ρωσίας!

Σε αυτή τη νέα φάση της αντιπαράθεσης, αναρωτιούνται οι αναλυτές εάν ο Πρόεδρος Πούτιν θα καταφύγει στη γενίκευση του μοντέλου Soledar και σε άλλα ουκρανικά μέτωπα. Η υποστήριξη και η τεχνογνωσία των “συμμάχων” στη Συρία για άλλη μια φορά , χρησιμοποιούνται τώρα στην Ουκρανια. Ο Πρόεδρος Πουτιν θα εξαπολύσει τακτικές αντάρτικου πόλεων εναντίον του “ΝΑΤΟ” και των μισθοφόρων του που αυτή τη φορά μεταλάσσεται από Τζιχαντέσκι σε Jihadensky! Jihad-ensky! Ο Πούτιν είχε υπονοήσει προηγουμένως την πιθανότητα να ζητήσει βοήθεια από «συμμάχους στη Μέση Ανατολή στον πόλεμο της Ουκρανίας» ως απάντηση στη στρατολόγηση μισθοφόρων από όλο τον κόσμο από τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Φαίνεται ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι μακρύς.. Δυτικοί αξιωματούχοι και αναλυτές δεν αρνούνται ότι το συμφέρον των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι να παρατείνουν αυτόν τον πόλεμο για να αποστραγγίσουν τη Ρωσία. Και ενώ η απελευθέρωση του Solidar τράβηξε την προσοχή δυτικών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων και αναλυτών, εφιστάται η προσοχή στα αποτελέσματα των μαχών στο Μπαχμούτ που μαίνονται εδώ και μήνες. Θα είναι η μοίρα τους παρόμοια και οι ρωσικές δυνάμεις θα αποφασίσουν να τους ελέγξουν; Είναι βέβαιο ότι ο αντίκτυπος της ρωσικής νίκης στο Μπαχμούτ θα είναι πολύ μεγαλύτερος, σε σχέση με τη μεγάλη σημασία που δίνουν οι διάδρομοι του «ΝΑΤΟ» σε αυτές τις μάχες. Και ο πρώην Ανώτατος Διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Γουέσλι Κλαρκ, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι «αν οι ρωσικές δυνάμεις κατάφερναν να ελέγξουν τον Μπαχμούτ, ο Πούτιν θα κέρδιζε τον πόλεμο».

Μια ρωσική στρατιωτική πηγή αρκείται στην αποκάλυψη ενός πακέτου ρωσικών εκπλήξεων που αναμένονται στην Ουκρανία, συγκεκριμένα τους πρώτους μήνες του νέου έτους, ίσως και στα μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα, όπου σταθμεύουν ομάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Ίσως οι επερχόμενες αντιπαραθέσεις να επιφέρουν συγκλονιστικά και απροσδόκητα γεγονότα σε ένα στάδιο όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά… Οι εκπλήξεις μπορεί να ξεπερνούν κατά πολύ τα ουκρανικά σύνορα.

Ανεπιβεβαίωτο: καθοριστική συνάντηση Πούτιν-Prigozhin (Wagner) στην Αγία Πετρούπολη!

dimpenews.com

Back to top button