breaking newsΚύπρος

Εμπλοκή Κύπριου στο σχέδιο για χτύπημα σε αστυνομικό σταθμό στη Λευκωσία

 

Τις πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από την Ιντερπόλ Αθηνών περί σχεδιαζόμενου χτυπήματος στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβηττού στη Λευκωσία, από εγκληματίες σχολίασε στο Πρωτοσέλιδο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, το οποίο χειριζόμαστε και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Συνεργαζόμαστε για την υπόθεση με τις ελληνικές Αρχές».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει εμπλοκή Κυπρίων στην υπόθεση, απάντησε ότι «υπάρχει εμπλοκή ενός Κύπριου».

Η ΕΛ.ΑΣ πάντως προχώρησε σε δηλώσεις καταδεικνύοντας την σοβαρότητα της υπόθεσης που διερευνά καθώς όπως προκύπτει πρόκειται για μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. 

Ο ταξίαρχος Δημήτριος Δάβαλου, Διευθυντής διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής, δήλωσε ότι «Πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν πλούσιο ποινικό παρελθόν ενώ από την μεθολογία δράσης της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα ύψους τουλάχιστον 250 χιλιάδων ευρώ, εκτός από ναρκωτικά και όπλα βρέθηκαν επίσης ΤΝΤ εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών και πλαστά δελτία ταυτότητας».

Τα ευρήματα σε συνδυασμό με το πλούσιο ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων οδήγησε τις διωκτικές αρχές σε διεύρυνση των ερευνών με αποτέλεσμα να ζητηθεί η συνδρομή και άλλων Ευρωπαϊκών διωκτικών αρχών. Εξ ού και το σήμα της Ιντερπόλ στη Λευκωσία.   

Εν συνεχεία, η εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ δήλωσε ότι «Ως προς τη μεθοδολογία δράσης της οργάνωσης προέκυψε η επαγγελματική υποδομή και κατάρτιση εξασφαλίζοντας την συνεχή και αδιάλειπτη δράση της ενώ τα μέλη της είχαν διακριτικούς ρόλους».

Η Κυπριακή αστυνομία επιχειρεί εδώ και μέρες να στήσει το παζλ αυτής της περίεργης υπόθεσης, καθώς οι έξι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους ατζέντα με πληροφορίες για το σχεδιαζόμενο χτύπημα σε αστυνομικό σταθμό της πρωτεύουσας.

ς:sigmalive

Back to top button