breaking newsΕλλάδακοινωνία

Μαφιόζοι με «γαλόνια»: Στενές επαφές αξιωματούχων της ΕΛΑΣ με τον υπόκοσμο

 

Ο κύκλος αίματος και οι εκκαθαρίσεις στο χώρο της νύχτας, έφεραν ένα νέο «συνδικάτο διαφθοράς», με πλοκάμια στην ΕΛΑΣ.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, αποτυπώνουν την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου παρααστυνομικού κυκλώματος με διασυνδέσεις σε όλα τα πόστα, εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματικών, ακόμα και προσώπων κοντά στην ηγεσία του Υπουργείου, τα οποία βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με «νονούς της νύχτας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συνομιλίες εντοπίστηκαν σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (Viber και Whats App), μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων. Στις επίμαχες επικοινωνίες ανώτατοι νυν παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να εκφράζουν τη πρόθεση να υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα.

Όπως προκύπτει από τους καταγεγραμμένους διαλόγους στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους, επιτρέποντας στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας να διερευνηθεί επειγόντως η επίμαχη υπόθεση, να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη αξιοποίνων πράξεων να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

Παράλληλα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρήγγειλε στον κ. Ελευθεριάνο η προκαταρκτική έρευνα να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, σ΄ έναν τακτικό και σ΄ έναν επίκουρο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Την ίδια ώρα με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, το επίμαχο δημοσίευμα «αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Οι ύποπτες δραστηριότητες και επικοινωνίες του παράνομου δικτύου, φέρεται να περιστρέφονται γύρω από τη «χρυσοφόρο πίτα» της λαθρεμπορίας καυσίμων, για την οποία ερίζουν τα υποκαταστήματα της GREEK MAFIA. Μέλη της GREEK MAFIA, όπως ο «Θείος ΤΖΟ», Γιάννης Σκαφτούρος, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι επίσης δολοφονημένοι Βασίλης Στεφανάκος, Μανώλης Καραγιάννης γνωστός ως «Σαμπρέλας» ή «Νταίζι», και αρκετά ακόμη πρωταγωνιστικά μέλη της ελληνικής μαφίας, ενέταξαν στο παράνομο «ρεπερτόριό» τους το λαθρεμπόριο και την νόθευση καυσίμων, δραστηριότητα που φαίνεται να αποτέλεσε και αφορμή για τις υπογραφές και εκτελέσεις «συμβολαίων θανάτου».

Μετά τον κύκλο εκκαθαρίσεων, μια νέα τάξη πραγμάτων που έχει αναδυθεί στο χώρο της νύχτας φέρεται να περιλαμβάνει στελέχη της ΕΛΑΣ, με ορισμένες στιχομυθίες να αφορούν ακόμα και συννενοήσεις με συνεργάτες υπουργών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος μάλιστα, φαίνεται να έχει υπάρξει «χαρτογράφηση» 25 αξιωματικών που πρωτοστατούν, σχετίζονται ή επωφελούνται από το κύκλωμα διαφθοράς. «Ακόμα, φαίνεται να έχουν βρεθεί και SMS που στέλνονταν σε επιχειρηματίες για επικείμενους ελέγχους από κρατικές υπηρεσίες. Χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σαφείς κινήσεις για να σταματήσουν αυτές οι παράνομες συνεννοήσεις και συναλλαγές».

Όπως σημειώνεται τα μέλη των κυκλωμάτων, έχουν αποκτήσει προσβάσεις σε ανώτατους υπηρεσιακούς, και όχι μόνο, παράγοντες, προκειμένου να επηρεάσουν τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. ή και ενδιάμεσες διαδικασίες μετακινήσεων αξιωματικών.

Στόχος τους ήταν να τοποθετηθούν στα κρίσιμα για αυτούς ελεγκτικά «πόστα» ύποπτοι αστυνομικοί, οι οποίοι θα τους… εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση.
Οι επίμαχοι διάλογοι που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής»

2/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας».

ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – «ΜΕΣΑΖΩΝ»: «Πάμε στη γνωστή ταβέρνα. Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου…».
Ακολουθούν υποδείξεις του πρώην αστυνομικού στον στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. για μεταθέσεις ημετέρων αστυνομικών σε αστυνομικές υπηρεσίες και ανάμεσα σε αυτές στη Μύκονο

28/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο ΑΤ Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση».

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: «Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα».

29/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Αρχηγέ μου, έχω αδελφικό μου φίλο βενζινοπώλη».

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: «Ο,τι γουστάρεις άμεσα».

21/12/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;».

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: «Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα».

24/5/2022

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Καλημέρα».

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: «Κύριε Γ. καλημέρα. Θέλω δύο ημέρες για το άτομο για να κάνει ένας δικός μου ραντεβού, να στείλουμε (σ.σ.: σε υπηρεσία ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων) υπαστυνόμο μικρό να μην το καταλάβουν. Επίσης για τον άλλο, για Οικονομική Αστυνομία μου είπε ότι σύντομα θα το περάσει από Οικονομική μόνος του τις επόμενες ημέρες. Οπότε με δύο άτομα εκεί και ένα θα δώσετε και ένα που θα πάει μόνος του, ό,τι και να αλλάξει, θα είστε πολύ καλά».

25/5/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: «Καλησπέρα κύριε Γ.».

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωπο (σ.σ.: αστυνομικό για να προωθηθεί σε ελεγκτική θέση) και πέρασε! Μπήκε! Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Εκεί τέλος οπότε έχουμε
και εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο (σ.σ.: Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ασχολείται επίσης με υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων) δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών (σ.σ.: ασχολείται με τους νονούς της νύχτας) να είμαστε κομπλέ».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το διάστημα των συνομιλιών φέρεται να τηλεφωνούν αξιωματικοί που υπηρετούν κοντά σε πολιτικά πρόσωπα και να ζητούν μεταθέσεις που μνημονεύονται στις συνομιλίες.

3/6/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:«Καλημέρα».

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο, στο Εκβιαστών (σ.σ.: έχουν βάλει δικούς τους) να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία».

10/6/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: «Καλησπέρα. Τι κάνεις;».

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Ο μεγάλος με τον Οικονόμου (σ.σ.: εννοεί τον υφυπουργό Προστασίας του
Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου) δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδωρ τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα! Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά!».

πηγή iEidiseis.gr

Back to top button