breaking newsθρησκεια

Η Αγία Τριάδα από Μόνη Της είναι Η Εσχατολογική Προφητεία! Ο ίδιος ο Χριστός είναι μια εσχατολογική προφητεία αφού είναι το Ω, το Τέλος και ο Έσχατος!

Η Αγία Τριάδα από Μόνη Της είναι Η Εσχατολογική Προφητεία!

Υπάρχει Εσχατολογία στην Ορθοδοξία είναι θεμιτή η Προφητεία; Η ίδια η ύπαρξη της Τριάδας ο Τρόπος ύπαρξής της είναι ανυπέρβλητα εσχατολογικός. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εσχατολογικό από την ίδια την Τριάδα αυτή καθ΄εαυτή..Μια εσχατολογία που η θαυμαστή αποτύπωσή της στην εικόνα «Τριάδα» τού Αντρέι Ρουμπλιόφ μας βοηθά να την κατανοήσουμε.

Η σειρά των Προσώπων δεν είναι δηλωτική της υπεροχής ή κάποιας σχετικής ανωτερότητας του ενός έναντι του Άλλου αλλά υποδηλώνει τόσο τη σειρά της εμφάνισής τους στην Ιστορία τη σειρά της Αποκάλυψής τους όσο και τον τρόπο υπάρξεώς τους ότι το 2ο και το 3ο κατά κάποιον τρόπο προέρχονται από το πρώτο, το ένα γεννάται και το άλλο εκπορεύεται από τον Πατήρ. Ο Πατήρ Αγέννητος και ως η αρχική αιτία .Αλλά αυτό δεν του δίνει προβάδισμα έναντι των άλλων. Aφού για π.χ ο Υιός είναι και συνάναρχος και συναίδιος του Πατρός. Όλα τα πρόσωπα της Αγίας Τριάδας είναι ισόκυρα ισότιμα ισάξια και εφάμιλλα..Και όμως υπάρχει μια ιεράρχηση που δεν αντιστοιχεί σε ιεραρχία δεν υπάρχει πρωτείο.. Είναι απλά η αποτύπωση της σειράς εμφάνισης τους στην Ιστορία..

Το 1ο Πρόσωπο ο Πατήρ είναι αυτός που πρωτοεμφανίζεται στην Π.Δ που καλεί τον Αβραάμ που μιλά με προφήτες και Μωυσή που εμφανίζεται στο όραμα του προφήτη Ησαία κλπ

Και μετά η Καινοδιαθηκική Περίοδος όπου ο Πατήρ τρόπο τινά φαινομενικά αποσύρεται από το προσκήνιο για να δώσει τόπο στον Υιό για να μην επισκιάσει να μην μονοπωλήσει. Από αγάπη μένει πιο πίσω και πάντα αφανής ποιός αυτός που έφερε τα πάντα από την αφάνεια στο φως από την ανυπαρξία στην ύπαρξη μένει αφανής ο Δημιουργός. Η Ταπείνωση του Πατέρα η άφατη αγάπη του προς τον Υιό που τον καθιστά πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Δεν υπάρχει εδώ αυτή η ίντριγκα που υπάρχει σε κοσμικό επίπεδο.. Επομένως η β΄φάση της ιστορίας είναι η Εποχή του Σαρκωμένου Λόγου του Υιού και Λόγου του Χριστού δια της ενανθρωπίσεως Του.

Από την Ανάληψή Του και μετά η ανθρωπότητα εισέρχεται στην Τρίτη φάση αυτή που ίδιος προανήγγειλε και υποσχέθηκε.. Θα σας στείλω τον Παράκλητο το πνεύμα της αληθείας.. Τρίτη και τελευταία φάση η αγιοπνευματική περίοδος.

Τέταρτη περίοδος δεν θα υπάρξει αφού και τέταρτο Πρόσωπο δεν απομένει να εκδηλωθεί.. Ανεξάρτητα από σημεία προφητείες και ό,τι άλλο έχουμε μπει στην τελική ευθεία τα τελευταία 2000 χρόνια. Πόσο θα βαστάξει Κύριος γνωρίζει. Οι κωδικοί του Τέλους είναι απόρρητοι. Δεν χακάρονται ούτε από φίλιο ούτε από αντίπαλο πνεύμα.

Ο ίδιος ο Χριστός είναι μια εσχατολογική προφητεία αφού είναι το Ω, το Τέλος και ο Έσχατος!

Ο ίδιος ο Χριστός είναι μια προφητεία από μόνος Του. Μια εσχατολογική προφητεία αφού δεν είναι μόνο το Α είναι και το Ω δεν είναι μόνο η Αρχή είναι και το Τέλος δεν είναι μόνο ο Πρώτος είναι και ο Έσχατος. Ο Χριστός τελικά είναι το Τέλος…

και αξιώνεται να είναι το Τέλος γιατί καταδέχθηκε να είναι ο Έσχατος .

Τι θεία ταπείνωση η του Θεού η Ταπείνωση.

Και το Πνεύμα το ζωοποιό και ζωής χορηγός επίσης αφανής εργάτης όχι του Πνεύματος αλλά το ίδιο το Πνεύμα αφανής εργάτης του σύμπαντος κόσμου..

dimpenews.com

Back to top button