Διεθνή

Επίθεση ξενοκίνητου παρακρατικού κατά του Ομολογητή Μητροπολίτη Βίνιτσα Βαρσανούφιου της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας!!! ΦΩΤΟ

Ο Μητροπολίτης Βίνιτσα Βαρσανούφιος της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας υπό δικαιοδοσία Πατριαρχείου Μόσχας δέχθηκε επίθεση στη Vinnitsa από το ξενοκίνητο παρακράτος του Κιέβου..

Στη Βίνιτσα, ένας άγνωστος επιτέθηκε σ’ ένα αυτοκίνητο στο οποίο ήταν ο επίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Βαρσανούφιος της Βίνιτσα και Μπαρ. Ο άντρας έσπασε εκκλησιαστικά σκεύη την ποιμαντορική ράβδο και χτύπησε το προσωπικό του επισκόπου, είπαν από την επισκοπή Vinnitsa του UOC.

В Виннице напали на митрополита УПЦ Варсонофия-1200x800

Επίσης προκάλεσε ζημιά στο αυτοκίνητο. Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος κατέθεσε στην αστυνομία.

Όπως αποδείχθηκε, ο εισβολέας είχε επισκεφθεί την Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού την προηγούμενη μέρα και ρώτησε τον ηγουμένο: “Γιατί η εκκλησία ασχολείται με την πολιτική;” “Ο πατέρας Νικολάι απάντησε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν εμπλέκεται στην πολιτική.”

Η UOC ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της αστυνομίας για την έγκαιρη ανταπόκρισή τους, καθώς και “για τη διασφάλιση του νόμου και της τάξης στο χωριό Aleksandrovka, όπου οι εκπρόσωποι της OCU συμφώνησαν την παραμονή να μην αφήσουν τον επίσκοπο UOC στο χωριό”.

Peut être une image de 1 personne et plein air

Νωρίτερα, το UOC ανακοίνωσε την κατάσχεση μιας εκκλησίας στην περιοχή Rivne. Επιπλέον, αστυνομικοί δημοτικής αστυνομίας, αξιωματικοί επιβολής του νόμου από την πόλη Varash και βουλευτές του περιφερειακού συμβουλίου συμμετείχαν στην κατάσχεση.vesti (5/6/21)

Οι διωγμοί κατά των Ορθοδόξων στην Ουκρανία συνεχίζονται από το σχισματικό συνοθύλευμα νεοναζιστικών αποχρώσεων και Μπαντερικής ιδεολογίας που νομιμοποίησε το Φανάρι κατακερματίζοντας όχι την ήδη διχασμένη εκκλησία της Ουκρανίας αλλά την Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύνολό της αφού προξένησε το Μέγα Σχίσμα με την Εκκλησία της Ρωσίας.. Μπορεί το Φανάρι να επαίρεται για το κατόρθωμά του όμως..Εκ του αποτελέσματος κρίνεται η διορατικότητα του εγχειρήματος κι η επιτυχία του. Δεν μπορείς να θεωρείς επιτυχημένη μια επέμβαση όταν για να θεραπεύσεις κάτι μικρότερο ( υποτίθεται για να φέρεις την ειρήνη στην Εκκλησία της Ουκρανίας τα γεγονότα και τα σημερινά μιλούν ) προκαλείς κάτι πολύ πιο σοβαρό Μέγα Σχίσμα μεταξύ Φαναρίου Μόσχας.. Επιπλοκή θανάσιμη…

Aucune description de photo disponible.

Ο Ομολογητής Μητροπολίτης Βίνιτσα Βαρσανούφιος έχει στοχοποιηθεί για το σθένος του από πολιτικές κι αντίπαλες εκκλησιαστικές αρχές στην Ουκρανία… Στις 21/1/21 αναφέρεται το Πατριαρχείο Μόσχας σε άρθρο με τίτλο ”Ο Μητροπολίτης Βίνιτσα Βαρσανούφιος στην άνευ προηγουμένου πίεση στον ιερό κλήρο της εκκλησιαστικής επαρχίας της Βίνιτσα κατά την ίδρυση της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας»”: Το διάστημα 2018-2019 οι κληρικοί της εκκλησιαστικής επαρχίας της Βίνιτσα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας δέχθηκαν μια άνευ προηγουμένου πίεση εκ μέρους του τέως ποιμενάρχη τους και του κρατικού μηχανισμού, που επεδίωκαν να μεταγράψουν όλες τις ενορίες της κανονικής Εκκλησίας στη νεοπαγή σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας».

«Η Βίνιτσα ήταν, ας πούμε, το επίκεντρο. Είναι κατανοητό ότι και στο Κίεβο συνέβαιναν παρόμοια γεγονότα, αλλά εάν υπολογίσουμε τις περιφέρειες της Ουκρανίας, η Βίνιτσα ήταν ένα από τα ορμητήρια, όπου ο τέως πρόεδρος Ποροσένκο αποφάσισε να δοκιμάσει τις διαδικασίες μεταγραφής των ναών στο νέο μηχανισμό, τον οποίο αποκαλούν εκκλησία. Εδώ ήταν ένα είδος πεδίου δοκιμών. Η προεδρική διοίκηση είχε ένα πρόγραμμα μεταγραφής κοινοτήτων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και άσκησης πιέσεως σε αρχιερείς και ιερείς, ώστε να μεταπηδήσουν στη νέα δομή. Υιοθέτησαν το σχήμα μιας κερδοσκοπικής επιχειρήσεως, το οποίο σκόπευαν να εφαρμόσουν στο εκκλησιαστικό πεδίο. Ωστόσο δεν έλαβαν υπόψη ότι <…> οι πιστοί με τίποτε δεν θα ανταλλάξουν το πλέον πολύτιμο που διαθέτουν, δηλαδή την αφοσίωση στον Χριστό», τόνισε ο μητροπολίτης Βαρσανούφιος.

Peut être une image de 1 personne, position debout et plein air

Κατά τον ιεράρχη, η πίεση στον ιερό κλήρο της επαρχίας άρχισε τον  Δεκέμβριο του 2018, πριν ακόμη «την ενωτική σύνοδο» στο Κίεβο.”Ήθελαν εν γένει να εξαγοράσουν τους ιερείς. Όμως, δόξα τω Θεώ, οι ιερείς έμειναν πιστοί. Μεταπήδησαν περίπου είκοσι ιερείς, οι οποίοι τελούσαν σε ευθεία εξάρτηση από τον τέως οικείο ποιμενάρχη. Όλοι οι υπόλοιποι, περίπου 260 ιερείς, έμειναν αφοσιωμένοι στον Χριστό, παρά τις διώξεις από τις τοπικές Αρχές», σημείωσε ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος.

Ο ιεράρχης αφηγήθηκε επίσης για την πίεση εκ μέρους των Αρχών, η οποία του ασκήθηκε προσωπικά μετά τον διορισμό του στον θρόνο της Βίνιτσα.

«Στη Σύνοδο της 17ης Δεκεμβρίου [του 2018] διορίσθηκα ποιμενάρχης της εκκλησιαστικής επαρχίας της Βίνιτσα. Κατόπιν τούτου με κάλεσαν στο τηλέφωνο και μου είπαν «για εσάς η είσοδος στη Βίνιτσα απαγορεύεται». Μετέπειτα μου ανέφεραν ότι ο περιφερειάρχης συγκάλεσε σύσκεψη των επικεφαλής όλων των υπηρεσιών ασφαλείας και έλαβε διαταγή από το Κίεβο ότι είναι απαραίτητο να αποκλείσει την άφιξη του νεοδιορισμένου επισκόπου Βαρσανουφίου. Σε τέτοιο, κρατικό επίπεδο μου απαγορεύθηκε η είσοδος στη Βίνιτσα. Ήταν ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων: επί ποίας βάσεως μου απαγορεύουν να μεταβώ στο ποίμνιό μου; Οι άνθρωποι με ανέμεναν, ήταν πολύ δύσκολο. Έτσι, με διοικητική πίεση, ήθελαν να μας φοβίσουν και, ακόμη περισσότερο, να μας εξαφανίσουν», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος.

Το Φανάρι κατέστη με τις μεθοδεύσεις του που ανέτρεψαν το sratus quo μισής χιλιετίας στην Ουκρανία εκκλησία διώκτρια ενός μαρτυρικού ποιμνίου που σφαγιάσθηκε από ΝΑΤΟ-ικοτσολιάδες ναζήδες..10.000 μάρτυρες Ορθόδοξοι νεκροί, ιερείς, βομβαρδισμένες μονές, 1.000.000 εκτοπισμένοι….

Ελέω Φαναρίου κι αποδείχθηκε αφού ως νομιμοποίηση όλων αυτών των φρικαλεοτήτων καθώς ως κι ανθρώπους σταύρωσαν άλλους τους έβαζαν ν΄ανοίγουν τους τάφου τους και τους πυροβολούσαν άλλους τους ακρωτηρίασαν επί τούτου χέρια άλλους τους έθαψαν ζωντανούς το Φανάρι νομιμοποίησε το έκτρωμα ένα συνονθύλευμα σχισματικών κι αυτοχειροτόνητων με πολλές καταδίκες επιτιμητικού χαρακτήρα από εκκλησιαστικά δικαστήρια που επιβλήθηκαν από άλλη αρχή δημιουργώντας παράλληλη εκκλησία εκπληρώνοντας τον ορισμό του σχίσματος που είναι η διοικητική διάσπαση της ενότητας της Εκκλησίας. Κι όλα αυτά για να συνδράμει στην αλλαγή εξουσίας στο πολιτικό πραξικόπημα ανατροπής Γιαννούκοβιτς και να παγιώσει μια αντίστοιχη κατάσταση αμερικάνικων συμφερόντων και στα εκεί εκκλησιαστικά πράγματα….

Peut être une image de voiture et plein air

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά ο Θεός ”ευλόγησε” την εκκλησία του και 2 χρόνια τώρα ούτε Πάσχα ούτε Ευαγγελισμός ούτε Χαιρετισμοί ούτε Επιτάφιος ούτε λιτανείες και ένα μεγάλο τμήμα των πιστών οι ελευθέρων ηθών τη σεμνοτυφία του προσώπου εντός ναού αποποιούμενοι να είναι μεταξύ του εντός εκτός κι επί τα αυτά ….Νέος διχασμός και κονιορτοποίηση του εκκλησσιαστικού σώματος αφού με νόμους του Καίσαρα αποφάσισε να διαχειριστεί τα του Θεού….

”Ευλογήθηκε” η Ορθοδοξία κι ο κόσμος όλος μετά την ωμή αδικία επί μαρτυρικής εκκλησίας Ομολογητών στην εσχατιά της οριοθέτησης με Ουστάτσι Ουνίτες…

Peut être une image de 1 personne, position debout et plein air

H πισώπλατη μαχαιριά της Μητρός Εκκλησίας στα τέκνα της που ήταν και νεοπροσήλυτοι προερχόμενοι από αθεϊστικό καθεστώς είναι πολύ σοβαρή καθόλου αμελητέα καταδικάστηκε πρωτίστως από το Θεό όπως αναγνώνει κανείς με ελεύθερο μάτι τις εξελίξεις στην μετέπειτα πορεία των εκκλησιαστικών πραγμάτων.Τα επιτίμια Του επίσης Φοβερά: Ούτε καμπάνα το Πάσχα του 20 oύτε Επιτάφιος, περίκλειστοι ναοί Μεγάλη Εβδομάδα, φρούρια οι ναοί μην πλησιάσει κανένας (δακτύλιος) κι ανάψει κανένα κερί ανήμερα Ανάστασης κι ακόμη εν έχει επέλθει η ακανονική εξομάλυνση. Διωγμοί…Δίωξες την εκκλησία της Ουκρανίας Δίωξες την Εκκλησία. Πονά το μέλος πάσχει όλο το σώμα κι αυτό επίσης αποδείχθηκε..

dimpenews.com

Back to top button