Διεθνή

Μόνο ο Μόρφου ζήτησε το αυτονόητο ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΥΣ που μετέβαλαν την Ελλάδα σ΄αντίχριστο κράτος. Οι Γαλάζιες Εκκλησίες τελείωσαν.. θα θυμίζουν πλέον Κατάκτηση κάτι σαν τη Γαλάζια Πατρίδα του Ερντογάν..

Μόνο ο Μόρφου Νεόφυτος ζήτησε το αυτονόητο ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΥΣ που μετέβαλαν την Ελλάδα σ΄αντίχριστο κράτος. Την Ελλάδα της Αποκάλυψης (Πάτμος) της Καινής Διαθήκης (σ’ ελληνιστική) το α΄μέρος (μαζί με Κύπρο) της Ευρώπης που εκχριστιανίστηκε με αποστολικές περιοδείες, όπου ανακηρύχθηκε για α΄φορά ο Χριστιανισμός επίσημη θρησκεία ενός κράτους (διάταγμα Θεσσαλονίκης επί Θεοδοσίου)..

Ο Σεραφείμ Πειραιώς που από την πλευρά της Ελλαδικής Εκκλησίας επέδειξε την πιο σθεναρή αντίσταση διέρρηξε τα ιμάτια του και αυτό είναι νορμάλ αν όχι τώρα τότε πότε είπε ότι ”μόνοι τους έθεσαν εαυτόν εκτός Εκκλησίας”.. Αλλά δεν αρκεί αυτό η Εκκλησία στη δισχιλιετή πορεία της χρησιμοποίησε επανειλημμένως επιτίμια.. Η Εκκλησία οφείλει να τους το ανακοινώσει.. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας δεν είναι μακριά να διαβαστούν αναθέματα στους πρωταίτιους και όσους τους ακολούθησαν στη νεοφανή αίρεση που κήρυξε δημοσίως ο Δ Καιρίδης μιας ”Φιλελεύθερης Ορθοδοξίας” που θα νομοθετεί την ανομία.. Εδώ έχουν και ιδεολογικό υπόβαθρο οι δοξασίες τους…. Οι γαλάζιες εκκλησίες τελείωσαν.. θα θυμίζουν πλέον κατάκτηση και κατοχή κάτι σαν τη Γαλάζια Πατρίδα του Ερντογάν..

Γιατί η ατολμία του ιερατείου και η μη ανάληψη ευθύνης δημιουργεί αταξία και διασάλευση της τάξης σε Εκκλησία κοινωνία.. προτρέπουν έμμεσα ή και άμεσα το λαό να πάρει το νόμο στα χέρια του γιατί αυτοί δεν τολμούν να κάνουν και να επιβάλουν αυτό για το οποίοι εκλήθησαν.

To θείο αποτύπωμα στην Ελλάδα είναι ανεξάληπτο όσο κι αν προσπαθήσουν οι ενάντιες δυνάμεις..

Ο Μόρφου ξέρει από κατοχή ξέρει από κατάκτηση… Είναι αποδεδειγμένα ο δεσπότης που διαθέτει διάχυτη πνευματικότητα, είναι πνευματικός γιατί έχει αντιληφθεί τι είναι πνευματικός αυτός που σε συνδέει με το Πνεύμα το Άγιον κι όχι αυτός που σε ετεροκατευθύνει σαν πνευματικό GPS. Είναι Γέροντας αφού διαθέτει διάκριση αλλά κυρίως έχει μεγάλη καρδιά … ξέρει ν΄αγαπάει…δεν αλλοτριώθηκε από την εκκλησιαστική γραφειοκρατία..Από την άλλη ουδείς τέλειος …. αλλά γι αυτόν μπαίνει μπροστά και τώρα ο πνευματικός του ο Άγιος Ιάκωβος ”ο με συγχωρείτε” που θα πρεσβεύει εσαεί τη συγχώρεση και γι αυτόν και εδώ τυχερός είναι βρήκε τον με Συγχωρείτε να πρεσβεύει διακαώς συγχώρεση για το Νεόφυτο για τις όποιες ανθρώπινες αστοχίες του.

Η Ευρύχου όπου προσωρινά εδρεύει η Μητρόπολη Μόρφου είναι όντως ευρύχου ανοιχτωσιά καρδίας και όχι στενωσιά στενοχωρία. Ο Μόρφου είναι ανοιχτόκαρδος και διαφανής δεν έχει να κρύψει τίποτα ακόμη κι αυτό που άλλος θα βαζε κάτω από το χαλί αυτός σου επιτρέπει να το δεις και να το συζητήσεις.. Είναι και ωραίος τύπος είναι πολυσχιδής προσωπικότητα και σε κερδίζει με την αμεσότητα του…

Για μια ακόμη φορά ο βρυχηθμός του ανθρωπολέοντα της Μόρφου επισκίασε κάθε άλλη φωνή στην Εκκλησία και στην πνευματική ζούγκλα των ημερών..

dimpenews.com

Back to top button