breaking newsΕλλάδα

H Τουρκία ενεργοποίησε το δικό της δίκτυο στη Θράκη!

 

Την κατάλληλη περίοδο θεωρεί ότι βρήκε η Άγκυρα που ενεργοποίησε το δίκτυο των ανθρώπων της στην Θράκη, για να συκοφαντήσει την Ελλάδα.

Με πανηγυρικό τόνο το TRT και το πρακτορείο Anadolou δημοσιοποίησαν την είδηση ότι «η Τουρκική Μειονότητα της Ελλάδας έστειλε επιστολή στον OHE για τα προβλήματά της»! Την προβοκατόρικη επιστολή δεν υπογράφει καμία μουσουλμανική μειονότητα, αλλά οι γνωστοί για τον ρόλο τους και τις σχέσεις τους με την Άγκυρα, σύλλογοι.

Και βεβαίως πρωτοστατεί το DEB το δήθεν «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» που δημιούργησε ο Σαδίκ και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να προωθεί την τουρκική προπαγάνδα. Στην επιστολή μάλιστα, επιχειρώντας να δημιουργήσουν ζήτημα στη χώρα μας, κάνουν αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι… «εθνικές μειονότητες» στην Ελλάδα και ιδιαίτερα η «τουρκική» που ζει στη Δυτική Θράκη!

Και αναφέρονται σε προβλήματα στην εκπαίδευση, παρεμβάσεις στο αυτόνομο εκπαιδευτικό σύστημα της μειονότητας, μέσω του συστήματος διορισμών καθηγητών και παρεμβάσεων στο πρόγραμμα σπουδών, ενώ ισχυρίζονται ότι περισσότερα από 100 μειονοτικά δημοτικά σχολεία έκλεισαν τα τελευταία 20 χρόνια και ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση νηπιαγωγείων με δίγλωσση εκπαίδευση, δηλαδή στα τουρκικά και στα ελληνικά.

Τονίζεται επίσης ότι η «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης είχε το δικαίωμα να εκλέγει τους δικούς της θρησκευτικούς ηγέτες σύμφωνα με τους διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς, αλλά η Ελλάδα παραβιάζει τις διατάξεις διεθνών και διμερών συμφωνιών!

Η Τσιντέμ Ασάφογλου, πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας

Όπως ισχυρίζονται στην επιστολή τους«Ενώσεις μας με ζωή μισού αιώνα εξαιτίας της λέξης ”Τούρκος” στην ονομασία τους έχουν κλείσει. Έτσι, η τουρκική μειονότητα υπόκειται σε μεγάλες διακρίσεις κατά την άσκηση του δικαιώματός της να συνέρχεται και να συνεταιρίζεται ελεύθερα. Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αποκατάσταση του νομικού καθεστώτος των ”τουρκικών ενώσεων” δεν έχουν εφαρμοστεί από το 2008».

Επιχειρούν μάλιστα να θυματοποιήσουν την πρόεδρο του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Τσιγντέμ Ασάφογλου,  λέγοντας ότι έγινε στόχος των κεντρικών ελληνικών ΜΜΕ όταν εξέφρασε ανοιχτά την… τουρκική της ταυτότητα σε τηλεοπτική συνέντευξη το 2019.

«Δυστυχώς, από τις 29 Ιανουαρίου 1988 δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος σχετικά με τις αδικίες στο πλαίσιο των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, αδικίες στις οποίες επέστησαν την προσοχή οι μειονοτικοί. Το να μιλάμε για τα ίδια θέματα την παραμονή της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης μάς κάνει να ανησυχούμε για το μέλλον», αναφέρουν ακόμη.

Στην ανακοίνωση του κόμματος DEP χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο κοινό στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Δυτική Θράκη. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός δεν έκανε απτές δηλώσεις για τα τρέχοντα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, απέφυγε να αντιμετωπίσει τα γεγονότα , και σχεδίασε μια ρόδινη εικόνα για την κατάσταση της μειονότητας. Είναι απαράδεκτο να προσπαθούμε να παραπλανήσουμε τόσο εμάς όσο και το παγκόσμιο κοινό. Η Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να ζήσει αρμονικά κάτω από την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία. Έχει προβλήματα με το να μην παίρνει την ανταμοιβή για την υπομονή που έδειξε, με όλα τα προβλήματα να αγνοούνται και δεν αντιμετωπίζονται».

Στο τέλος της δήλωσής του, το κόμμα κάλεσε Ευρωπαίους αξιωματούχους στη Δυτική Θράκη για να παρατηρήσουν τις διακρίσεις και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.

Την επιστολή υπογράφουν οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, η «Ένωση Τούρκων Νέων Κομοτηνής», ο Σύλλογος Ανώτατης Εκπαίδευσης Μειονοτήτων Δυτικής Θράκης, η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», η «Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», ο Σύλλογος Θρησκευτικών Ιδρυμάτων Δυτικής Θράκης, ο Σύλλογος Αποφοίτων και Μελών Λυκείου Ιμάμ Χατίπ Δυτικής Θράκης, η Εταιρεία Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, η Ένωση Συμβούλων Μειονοτικών Σχολίων Δυτικής Θράκης, ο Σύλλογος Νέων της Μειονότητας Έβρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρκικών Γυναικών Επαρχίας Ροδόπης.

Ήταν απλώς θέμα χρόνου να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις που έχει στήσει η Τουρκία εδώ και χρόνια για να προωθήσει την επίσημη αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας σαν «τουρκικής»

primenews.

Back to top button