breaking newsΕλλάδα

Τέμπη: Βρέθηκαν DNA και κόκαλα στα βαγόνια 10 μήνες μετά το δυστύχημα – «Έχει συμμετοχή και η Δικαιοσύνη σε αυτό το έγκλημα» καταγγέλλει πατέρας θύματος

 

Οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών ζητούν την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου συμπληρώνοντας τον δόλο.

«Μας ενδιαφέρει αυτοί που γνώριζαν όλα αυτά και πρέπει να καταδικαστούν και για την ασφάλεια στα τρένα και για το λαθρεμπόριο με τα βαγόνια θανάτου. Πλέον η δικαιοσύνη προχωρά μόνο με ενέργειες από συγγενείς. Βοηθούσαμε στην ανάκριση και δεν προχωρούσε. Από τον 10ο μήνα και μετά μπορέσαμε να πάμε στο Κουλούρι. Βρέθηκαν πάρα πολλά στοιχεία. Βρέθηκε DNA, κόκαλα και το μαύρο κουτί. Επιβεβαιώθηκε ξυλόλιο από το χημείο του κράτους. Έπρεπε κάποιοι να είναι μέσα και έναν χρόνο συζητάμε τα αυτονόητα», ανέφερε ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη στο OPEN.

Σχετικά με το νέο δεδομένο που προέκυψε ότι υπήρχε και άλλο βαγόνι στην εμπορική αμαξοστοιχία και πρόκειται για το τέταρτο βαγόνι ο κ. Ασλανίδης ανέφερε: «Φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει βαγόνι που εκτινάχθηκε, το 4ο βαγόνι της εμπορικής. Είχε παράνομο φορτίο θα ήταν δηλωμένο κανονικά; Το υλικό από τις κάμερες στη Θεσσαλονίκη γιατί κρύφθηκε για 15 μέρες;»

«Δυστυχώς έχει συμμετοχή και η Δικαιοσύνη. Ο ένας τα ρίχνει στην Πυροσβεστική ο άλλος στην Αστυνομία. Ο Τριαντόπουλος τα ξέρει όλα και δεν βγαίνει να μας τα πει. Εμείς έχουμε ζητήσει από τον Απρίλιο την κασέτα και ακόμα δεν έχει καθαριστεί.», τόνισε.

«Ελπίζουμε γιατί τώρα έχουμε το 80% του λαού. Έχει καταλάβει τι έχει γίνει και όλοι τρέμουν και βγαίνουν όλοι μαζί. Με αυτά που λένε δεν θα ησυχάσουμε ποτέ. Θέλουμε να πάνε φυλακή αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη. Σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης θα είχε συμβεί αυτό», πρόσθεσε ο κ. Ασλανίδης.

Back to top button