Διεθνή

Kαι το νοσοκομείο Saint-Lô (Manche) στη Γαλλία ανέστειλε τον εμβολιασμό των υγειονομικών του μόλις 1 μέρα αφότου τον άρχισε λόγω παρενεργειών!!!!

Kαι το νοσοκομείο Saint-Lô  (Manche) στη Γαλλία ανέστειλε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 τον εμβολιασμό των υγειονομικών που άρχισε την προηγούμενη ημέρα λόγω αδιαθεσίας που παρουσιάζουν οι εμβολιασμένοι κάτι που δυσκολεύει τη λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών, σύμφωνα με το νοσοκομείο. “Ο λόγος για την αναστολή είναι ότι εμβολιάσαμε περίπου πενήντα άτομα χθες (Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου) και ότι έχουμε ένα ποσοστό ατόμων που δεν ήταν καλά σήμερα, που είχαν συμπτώματα τύπου πυρετού και ναυτίας. Αυτό μας δυσκολεύει όταν έχουμε ολόκληρες ομάδες που εμβολιάστηκαν την ίδια ημέρα και όταν έχουμε το 15% της ομάδας που έχει συμπτώματα μεταεμβολιακά », δήλωσε στο AFP ο υπεύθυνος επικοινωνίας του νοσοκομείου, Mélanie Cotigny.

Δέκα υγειονομικοί από τους πενήντα εμβολιασμένους παρουσίασαν αυτό το είδος συμπτωμάτων, είπε. “Έχουμε αναλάβει όλα τα χρονοδιαγράμματά μας για να μπορέσουμε να κατανέμουμε καλύτερα τον εμβολιασμό μεταξύ των υπηρεσιών και θα πρέπει να ξαναρχίσουμε πριν από το Σαββατοκύριακο νομίζω”, πρόσθεσε η κα Cotigny. “Δεν είναι πολύ σοβαρό, αλλά για παράδειγμα είχαμε εμβολιάσει όλους τους φυσιοθεραπευτές μας και ξαφνικά είχαμε μόνο τη μισή ομάδα σήμερα”, ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων με συμπτώματα “δεν είναι απαραίτητα κατανεμημένο με τον ίδιο τρόπο” από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Ερωτηθείς εάν το νοσοκομείο αιφνιδιάστηκε από το ποσοστό του εμβολιασμένου προσωπικού που επηρεάστηκε από συμπτώματα, η κα Cotigny εξήγησε: “Είχαμε λιγότερες παρενέργειες με το Pfizer – και Moderna – αλλά το εργαστήριο [Astrazeneca ] ανακοίνωσε 12 έως 15% παρενέργειες σε αυτόν τον εμβολιασμό. Έτσι το ξέραμε, αλλά δεν το προβλέψαμε με αυτόν τον τρόπο », απάντησε η κα Cotigny.paris-normandie 11/2/21

dimpenews.com

Back to top button