Διεθνή

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν συνεργάτες τους SDF να προετοιμαστούν για επικείμενη επίθεση από τη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη όπου ο Συριακός Στρατός. Αυξάνεται η ρωσική πίεση κατά Κατοχής ΗΠΑ στη ΒΑ Συρία.

Η Ουάσιγκτον ενημέρωσε τους συνεργάτες της του SDF και τις προσκείμενες φατρίες του να προετοιμαστούν για επικείμενη επίθεση στην περιοχή από τη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη (Συριακός Αραβικός Στρατός, που είναι κυβερνητικές δυνάμεις). Σύμφωνα με πληροφορίες, φθάνει η ενίσχυση των ΗΠΑ. Αυτό σε συνδυασμό με την παρατηρούμενη αύξηση της ρωσικής πίεσης κατά Κατοχής ΗΠΑ στη ΒΑ Συρία προοιωνίζει και δρομολογεί γεγονότα στην περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μελετούν διάφορες επιλογές για να απαντήσουν σε αυτό που αποκαλούν «ρωσικές προκλήσεις» των αμερικανικών δυνάμεων στα συριακά εδάφη, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξανόμενες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Δαμασκού και σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στους δημοσιογράφους του Πενταγώνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν μια σειρά από στρατιωτικές επιλογές για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ρωσική παρενόχληση στους ουρανούς της Συρία, αρνούμενος να αποκαλύψει λεπτομερώς τις επιλογές, αλλά είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραχωρήσουν καμία περιοχή και θα συνεχίσουν να πετούν στο δυτικό τμήμα της Συρίας σε αποστολές κατά του ISIS.

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα, η οποία έχει κλιμακωθεί από τον περασμένο Μάρτιο, προέρχεται από την αυξανόμενη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ Μόσχας, Τεχεράνης και Δαμασκού για να πιέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν τη Συρία. Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματούχο, η Ρωσία υπόκειται στο Ιράν για την υποστήριξή του στον πόλεμο στην Ουκρανία και η Τεχεράνη θέλει οι Ηνωμένες Πολιτείες να απομακρυνθούν από τη Συρία. Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει μάρτυρες περισσότερης συνεργασίας, σχεδιασμού και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Ρώσων διοικητών και άλλων μεσαίου επιπέδου ιρανικής πολιτοφυλακής της Δύναμης Quds στη Συρία, για να πιέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία.

Επισήμανε ότι υπάρχουν φόβοι ότι οι Ρώσοι πιλότοι μπορεί να καταρρίψουν ένα drone American Reaper στη Συρία και ότι η Μόσχα πιστεύει ότι αυτού του είδους η ενέργεια δεν θα λάβει ισχυρή αμερικανική στρατιωτική απάντηση. Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος έριξε καύσιμο σε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης και στη συνέχεια χτύπησε τον έλικα του τον περασμένο Μάρτιο, αναγκάζοντας τον αμερικανικό στρατό να απαλλαγεί από το αεροπλάνο στη Μαύρη Θάλασσα και το περιστατικό επιδείνωσε τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς πραγματοποιήθηκε επαφή μεταξύ των ηγετών της άμυνάς τους, αλλά δεν οδήγησε σε άμεση στρατιωτική απάντηση. Αμερικανοί και Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές επικοινωνούν τακτικά μέσω μιας ειδικής τηλεφωνικής γραμμής αποκλιμάκωσης που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια για να αποφύγουν ακούσιες συγκρούσεις στη Συρία. Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, συχνά γίνονται πολλές κλήσεις την ημέρα μεταξύ των δύο πλευρών, που μερικές φορές οδηγούν σε οργισμένες απειλές καθώς οι ηγέτες διαφωνούν για μια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δύο περιστατικά έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα, όταν ένα ρωσικό αεροπλάνο πέταξε επανειλημμένα πάνω από τη βάση al-Tanf κοντά στο συνοριακό τρίγωνο μεταξύ Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις είναι παρούσες μαζί με τη φατρία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το ρωσικό αεροσκάφος An-30 συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με τη βάση, επισημαίνοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν διέθεταν μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή και δεν έκαναν καμία άμεση δράση κατά του ρωσικού αεροπλάνου. Υπήρξαν 3 περιστατικά κατά τη διάρκεια 3 συνεχόμενων ημερών αναχαίτισης από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αμερικανικών drones στον εναέριο χώρο της Συρίας. Τότε, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ Alex Grenkiewicz θεώρησε επικίνδυνες τις ενέργειες των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Συρία, καλώντας τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία να σταματήσουν αυτή την απερίσκεπτη συμπεριφορά και να τηρήσουν τα πρότυπα συμπεριφοράς που αναμένεται από έναν επαγγελματία. πολεμική αεροπορία.

dimpenews.com

Back to top button