breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

To ίδρυμα «Bill & Melinda Gates» αποκαλύπτει την επόμενη πανδημία

 

Η πανδημία του Covid 19 αποκάλυψε αρκετά για το πως προετοιμάζονται οι κατέχοντες τη γνώση παγκοσμίως. Μία από τις αποκαλύψεις ήταν οι ασκήσεις πανδημίας που επιδίδονταν προηγουμένως διάφορα Ινστιτούτα, όπως το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Μυθικές πλέον διαστάσεις έχει λάβει το Event 201, τροφοδοτώντας έντονες συζητήσεις κυρίως στις ΗΠΑ, πως είναι δυνατόν να εμφανίζεται μία παγκόσμια πανδημία λίγους μόλις μήνες μετά την άσκηση προσομοίωσης και να έχει τόσο έντονη ομοιότητα με την περίπτωση του Covid και το Event 201 που είχε προηγηθεί του ξεσπάσματος στη Wuhan.

Η προσομοίωση του Covid ή αλλιώς Event 201 πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 -μόλις δύο μήνες πριν αποκαλυφθεί για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στη Whuan- από το Ίδρυμα Gates, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το Bloomberg και το Johns Hopkins.

Όπως και με το Event 201, οι συμμετέχοντες στην προσομοίωση της ευλογιάς των πιθήκων είναι μέχρι στιγμής σιωπηλοί ως προς το ότι συμμετείχαν σε μια προσομοίωση πανδημίας, τα γεγονότα της οποίας έγιναν πραγματικότητα στην πραγματική ζωή λίγους μήνες αργότερα.

Νέα προσομοίωση

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Johns Hopkins Center for Health Security, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, πραγματοποίησαν την «Catastrophic Contagion», μια νέα άσκηση πανδημίας στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στις 23 Οκτωβρίου 2022.

Αυτή η τελευταία άσκηση προσομοίωσε μια σειρά από συνεδριάσεις έκτακτης ανάγκης συμβουλευτικού συμβουλίου υγείας του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση μιας νέας πανδημίας που θα δημιουργηθεί «στο εγγύς μέλλον».

Οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να ανταποκριθούν σε μια επιδημία που εντοπίζεται σε ένα μέρος του κόσμου, που στη συνέχεια εξαπλώθηκε γρήγορα, μετατρέποντας σε πανδημία με υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τον Covid-19 και επηρεάζοντας δυσανάλογα τα παιδιά και τους νέους. Ο ιός του 2025 ονομάζεται Σοβαρό Επιδημικό Εντεροϊκό Αναπνευστικό Σύνδρομο. Το ακρωνύμιο είναι SEERS.

Τι αναφέρουν οι οδηγίες

Αν και βίντεο έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του youtube, δεν μπορεί κανείς να τα δει, εκτός εάν γνωρίζει τον σύνδεσμό του (δείτε εδώ).

Στην ενότητα των διδαγμάτων της άσκησης αναφέρει:

  • Οι ηγέτες πρέπει να προετοιμαστούν τώρα για να λάβουν δύσκολες, κρίσιμα σημαντικές αποφάσεις με περιορισμένες πληροφορίες τις πρώτες ημέρες της επόμενης πανδημίας, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες να περιοριστεί μια επικίνδυνη εστία στην πηγή.
  • Για να περιοριστεί επιτυχώς ένα τέτοιο ξέσπασμα, θα πρέπει να αναληφθεί αποφασιστική και τολμηρή δράση ενόψει των ελλιπών δεδομένων, της υψηλής επιστημονικής βεβαιότητας και της πιθανής πολιτικής αντίστασης.
  • Η προετοιμασία για την αποτελεσματική αντίδραση και η εξάσκηση τόσο σε επιτραπέζιες όσο και σε επιχειρησιακές ασκήσεις υψηλού επιπέδου που πρέπει να ξεκινήσουν τώρα.
  • Οι χώρες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών ηγετών της δημόσιας υγείας που μπορούν να συνεργαστούν για να βελτιώσουν την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της επιδημίας και να αγωνιστούν για συμφωνία σε επιστημονικά ζητήματα πριν από την επόμενη μεγάλη επιδημία.
  • Οι χώρες θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στις προσπάθειες για την αύξηση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τη δημόσια υγεία, βελτίωση των προσπαθειών επικοινωνίας για τη δημόσια υγεία, αύξηση της ανθεκτικότητας των πληθυσμών σε παραπλανητικές πληροφορίες
  • Οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να προβλέψουν αυτή την απειλή και να προετοιμαστούν να την καταπολεμήσουν με τους δικούς τους νόμους και διαδικασίες.

Τι προτείνουν;

Τα κράτη μέλη του ΠΟΥ θα πρέπει να ενισχύσουν τα διεθνή συστήματα για την κοινή χρήση και την κατανομή των σπάνιων πόρων για τη δημόσια υγεία. Πρωτοποριακές παγκόσμιες συνεργασίες, όπως το ACT-Accelerator και το COVAX, ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Ωστόσο, οι ηγέτες της δημόσιας υγείας εξακολουθούν να στερούνται εμπιστοσύνης στις τρέχουσες προσεγγίσεις για τη δίκαιη κατανομή των ιατρικών αντίμετρων κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής πανδημίας.

Πρέπει να αναπτύξουν ικανότητες παραγωγής, διανομής και διοίκησης σε όλο τον κόσμο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε χώρες με φτωχές υποδομές. Αυτό πρέπει να γίνει τώρα…

Και καταλήγει: «Είναι σαφές από το Catastrophic Contagion ότι ακόμη και μετά τον τρομερό αντίκτυπο του Covid-19, χρειάζεται να γίνει περισσότερη προετοιμασία, να ληφθούν νέες αποφάσεις και να δεσμευτούν πρόσθετοι πόροι. Πρέπει να διευρύνουμε τα όρια της ικανότητάς μας να ανταποκρινόμαστε».

Οι συμμετέχοντες αποτελούνταν από 10 νυν και πρώην υπουργούς Υγείας και ανώτερους αξιωματούχους δημόσιας υγείας από τη Σενεγάλη, τη Ρουάντα, τη Νιγηρία, την Αγκόλα, τη Λιβερία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία και τη Γερμανία, καθώς και από τον Bill Gates:

Αναλυτικά:

Anita Cicero
Awa Marie Coll Seck
Bill Gates
Donald Kaberuka
Johanna Hanefeld
K. Vijay Raghavan
Luis Gomes Sambo
Mike Ryan (WHO)
Mark Dybul
Muhammad Ali Pate
Poh Lian Lim (COVAX)
Tolbert Geewleh Nyenswah
Tom Frieden (Senior Fellow for Global Health at the Council on Foreign Relations)
Tom Inglesby

Ποιοι είχαν συμμετάσχει στην Εκδήλωση 201

Andrea Lapp
Anita Cicero
Caitlin Rivers
Carol Miller
Crystal Watson
Diane Meyer
Eric Toner
Jackie Fox
Jeffrey French (for the Bill and Melinda Gates Foundation)
Julia Cizek
Margaret Miller
Matthew Shearer
Matthew Watson
Randy Larsen
Richard Bruns
Ryan Morhard
Tara Kirk Sell
Tom Inglesby

primenews

Back to top button