Διεθνή

Ωχ Οχάιο!!! Μικρό Τσέρνομπιλ στο Οχάιο μετά από εκτροχιασμό, έκρηξη σε τρένο που μετέφερε επικίνδυνα τοξικά υλικά!

Ωχ Οχάιο!!! Μικρό Τσέρνομπιλ στο Οχάιο μετά από εκτροχιασμό, έκρηξη σε τρένο που μετέφερε επικίνδυνα τοξικά υλικά!

Μια μαζική έκρηξη χλωριούχου βινυλίου πλήττει το Οχάιο μετά τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε ευπαθή τοξικά προιόντα. Τα ζώα θανατώνονται έως και εκατό μίλια μακριά.
Νέες αναφορές δείχνουν ότι το θανατηφόρο καρκινογόνο χλωριούχο βινύλιο έχει μολύνει τον ποταμό Οχάιο μέχρι τη Δυτική Βιρτζίνια, πηγή νερού για περισσότερα από 5 εκατομμύρια!

Το θανατηφόρο σύννεφο χλωριούχου βινυλίου στο Οχάιο εξαπλώθηκε 300 χιλιόμετρα, σκοτώνοντας άγρια ​​ζώα αλλά και κατοικίδια και δηλητηριάζοντας τον αέρα και το νερό. Οι άνθρωποι θα πρέπει να εκκενωθούν λόγω της γνωστής καρκινογόνου τοξικότητάς του και ωστόσο η EPA λέει ότι είναι ασφαλές…

Το 1/2 ενός τρένου που μεταφέρει επικίνδυνα υλικά εκτροχιάστηκε στο Bumfuck Ville Ohio.

Οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από την Ανατολική Παλαιστίνη στο Οχάιο ενδέχεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε τοξικά χημικά. Ακόμα κι αν οι αμερικανικές αρχές κρίνουν ότι η ποιότητα του αέρα είναι ασφαλής, πολλοί κάτοικοι φοβούνται να επιστρέψουν εκεί.

50 βαγόνια ενός εμπορευματικού τρένου Norfolk Southern Railway εκτροχιάστηκαν το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου στην Ανατολική Παλαιστίνη, ένα χωριό στο Οχάιο, πολύ κοντά στα σύνορα με την Πενσυλβάνια. Η συντριβή πιστεύεται ότι προκλήθηκε από έναν ελαττωματικό άξονα, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ. Δεν προκάλεσε άμεσο τραυματισμό.

Ο εκτροχιασμός προκάλεσε μια εύφλεκτη χημική φωτιά την οποία οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν για μέρες. Φοβούμενοι έκρηξη, οι αρχές εκκένωσαν σχεδόν τους μισούς κατοίκους του χωριού των 4.800 κατοίκων.

Το χλωριούχο βινύλιο αποτελούσε τον μεγαλύτερο κίνδυνο έκρηξης. Τρεις ημέρες μετά το ατύχημα, αποφασίστηκε να αποστραγγιστεί το χλώριο που περιείχε πέντε από τα βαγόνια σε μια τάφρο που πυρπολήθηκε. Η επιχείρηση εξάλειψε τον κίνδυνο έκρηξης του τρένου, αλλά απελευθέρωσε μια τεράστια στήλη χημικών στον αέρα.

Στις 8 Φεβρουαρίου, η εντολή εκκένωσης άρθηκε στην περίμετρο περίπου 3 χιλιομέτρων από τον τόπο του ατυχήματος. Ορισμένοι κάτοικοι, ωστόσο, αρνούνται να επιστρέψουν στην Ανατολική Παλαιστίνη.

Καρκινογόνα και τοξικά προϊόντα
Δεν έχει εκπονηθεί ακόμη πλήρης κατάλογος των εμπορευμάτων που μεταφέρονται στο τρένο από τη Norfolk Southern Railway. Τα μόνα γνωστά αυτή τη στιγμή είναι το χλωριούχο βινύλιο, ο ακρυλικός βουτυλεστέρας και ένα λιπαντικό λάδι που θεωρείται μη επικίνδυνο.

Το χλωριούχο βινύλιο, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του PVC, μπορεί να προκαλέσει ζάλη, πονοκεφάλους και υπνηλία. Συνδέεται με υψηλούς κινδύνους καρκίνου του ήπατος, του εγκεφάλου, του αίματος και του πνεύμονα. Η έκθεση σε υψηλή συγκέντρωση της χημικής ένωσης μπορεί να προκαλέσει αποβολές.

Το χλωριούχο βινύλιο είναι μια πολύ εύφλεκτη ουσία και η καύση του απελευθερώνει υδροχλώριο και φωσγένιο. Το φωσγένιο είναι ένα εξαιρετικά τοξικό αέριο που χρησιμοποιήθηκε ως χημικό όπλο κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ακρυλικός βουτυλεστέρας είναι ένα υγρό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών και χρωμάτων, το οποίο μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες μετά από επανειλημμένη έκθεση.

Η Norfolk Southern Railway λέει ότι τα επίπεδα των κατοίκων του χλωριούχου βινυλίου δεν εκτέθηκαν σε κανένα μακροπρόθεσμο κίνδυνο για την υγεία. Οι ειδικοί πιστεύουν, ωστόσο, ότι η μέτρηση των ρύπων στον αέρα δεν έγινε με όργανα αρκετά εξελιγμένα για να καταλήξουμε σε ένα τέτοιο συμπέρασμα, αναφέρει η Washington Post.

Εάν το χλωριούχο βινύλιο έχει εισέλθει σε μεγάλες ποσότητες στο έδαφος και τις υδάτινες οδούς, θα μπορούσε να συνεχίσει να εξατμίζεται και να αυξάνει τη συγκέντρωση των ρύπων στον αέρα τους επόμενους μήνες, ανησυχεί η Dana Barr, καθηγήτρια περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο Emory, σε συνέντευξη στο CNN.

Νεκρά ζώα και μυρωδιές χλωρίου
Μετά την επιστροφή τους, οι κάτοικοι της Ανατολικής Παλαιστίνης είδαν την παρουσία πολλών νεκρών ψαριών και βατράχων στα αυλάκια. Νεκρά ζώα σε όλη την περιοχή.

dimpenews.com

Back to top button