breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«ΑΙΜΟΠΤΥΣΗ και εξανθήματα»! Έτσι δηλητηριάστηκαν χιλιάδες από το “Τσερνόμπιλ του Οχάιο”

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τεράστια οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Παλαιστίνης στο Οχάιο, έπειτα από το τρομακτικό σιδηροδρομικό ατύχημα στις αρχές Φεβρουαρίου.

Παρά το ότι χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το “Τσερνόμπιλ των ΗΠΑ”, εντούτοις μέχρι και σήμερα ο Λευκός Οίκος αλλά και το μιντιακό κατεστημένο στις ΗΠΑ ελάχιστα έως καθόλου ασχολήθηκαν.

Αντιθέτως, παρά τις καθησυχαστικές συστάσεις των αρχών προς τους κατοίκους να επιστρέψουν στις ζωές τους, τα συμπτώματα που εμφάνισαν αρκετοί εξ αυτών μόνο “καθησυχαστικά” δεν είναι.

Το πιο σοβαρό είναι η αιμόπτυση, κάτι που προκάλεσε την “έκρηξη” του Dr Marc K. Siegel, γιατρού και συνεργάτη των The Hill, The Wall Street Journal, Slate και Fox News.

Ο ίδιος περιέγραψε στην εκπομπή του Tucker Carlson πώς ακριβώς δηλητηριάστηκαν χιλιάδες κάτοικοι στο Οχάιο από τις ανυπολόγιστες ποσότητες τοξικών αερίων που απελευθερώθηκαν στο περιβάλλον:

«Έχουμε μιλήσει πολύ για χλωραιθένιο. Και οι κάτοικοι περιγράφουν πως το νερό τους έχει μία μπλε λάμψη. Αυτό είναι πιθανότατα χλωραιθένιο. Εκτέθηκαν στο σύννεφο. Αλλά ξέρετε κάτι; Κανείς δε λέει ότι μπορεί να διασπαστεί σε φωσγένιο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως δηλητήριο στον Α’Π.Π. και είναι πολύ καταστροφικό για τους πνεύμονες ακόμα και σε μικροποσότητες»:

 

 

el.gr

Back to top button