breaking newsΔιεθνή

Στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο πλοίο που χρησιμοποίησε τον ουκρανικό διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα

Το πρώτο πλοίο, που χρησιμοποίησε τον ουκρανικό διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα, περνά σήμερα Παρασκευή (18/8) από τα Στενά του Βοσπόρου.

Η είδηση έγινε γνωστή από το Reuters, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Joseph Schulte, με σημαία Χονγκ Κονγκ, το οποίο απέπλευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το αποκλεισμένο από τους Ρώσους ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα, βρισκόταν σ’ αυτό από τις 23 Φεβρουαρίου 2022, μία ημέρα πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα η Ουκρανία ανακοίνωσε έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» στη Μαύρη Θάλασσα για τα φορτηγά πλοία που έχουν παγιδευτεί στα λιμάνια της μετά τον τερματισμό της συμφωνίας για εξαγωγές σιτηρών τον περασμένο μήνα.

Η Μόσχα δεν έχει δηλώσει αν θα σεβαστεί το θαλάσσιο διάδρομο και πηγές στη ναυσιπλοΐα και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς έχουν εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως ο διάδρομος θα χρησιμοποιηθεί πρωταρχικά για να απομακρυνθούν πλοία τα οποία έχουν εγκλωβιστεί σε ουκρανικά λιμάνια.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει πως το Joseph Schulte θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι Αμπαρλί, στο νότιο τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

πηγή cnn.gr

 

Back to top button