Ελλάδα

Mία συvnθισμέvn κακoκαιρiα η Mπάρμπαρα: Xιοviζει σε Πάρvnθα και… Φλώριvα ! ! !

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αποδεικνύεται εν τέλει μία φυσιολογική «κακοκαιρία εποχής», δηλαδή κάτι που προβλέπεται να αντιμετωπίσει κάποιος εν μέσω του χειμώνα…

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και ειδικά οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται από το βράδυ του Σαββάτου δεν είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να τρομάζει μία… συντεταγμένη Πολιτεία.

Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν σε Ροδόπολη, Διόνυσο, Δροσιά, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη και Σταμάτα , Πάρνηθα, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία ενώ το χιόνι στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα ξεπέρασε τους 20 πόντους.

Αλλά θα θυμίσουμε πως κάθε χρόνο τους τελευταίους… αιώνες, τα βουνά στην Ελλάδα εν μέσω χειμώνα είθισται να έχουν χιόνια…

Θα πει κάποιος τότε γιατί προκαλείται τόσος «θόρυβος» για το τίποτα.

Δύο είναι οι λόγοι ή μάλλον τρεις.

Πρώτον να δείξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη πόσο αναγκαία είναι η ύπαρξή της για τους Έλληνες.

Δεύτερον αν υπάρξουν φαινόμενα όπως πέρσι, δηλαδή διακοπές ρεύματος, εγκλωβισμένοι οδηγοί κ.λ.π. να προωθηθεί το αφήγημα των «έντονων καιρικών φαινομένων».

Τρίτον, για να τονιστεί για μία ακόμα φορά ο μύθος της «κλιματικής αλλαγής» που αποσκοπεί στον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων, στο πορτοφόλι τους μέσω «πράσινων φόρων», στην διαβίωσή τους και κυρίως στην υποταγή τους για το καλό του πλανήτη…

Μέσω του φόβου και του τρόμου αλλά και της καλλιέργειας ενοχών (ότι ο τρόπος ζωής σας φταίει που «χάλασε» το κλίμα) αιτιολογούν την βαριά φορολόγηση στα πάντα και μας επιβάλουν με υπόγειους τρόπους να κατεβάσουμε το βιοτικό μας επίπεδο αλλάζοντας ακόμα και την διατροφή μας.

Μας λένε «Για να μη χιονίζει δεν θα τρώτε… μοσχάρι», γιατί η κτηνοτροφία «παράγει διοξείδιο του άνθρακα. και άρα επιφέρει κλιματική αλλαγή».

Ακόμα και αν υπήρχαν ή υπάρξουν έντονες χιονοπτώσεις δεν είναι κάτι το αφύσικο για την εποχή. Έχει συμβεί στο παρελθόν και θα ξανασυμβεί.

Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργείται είναι το γεγονός ότι κλειστά αναμένεται να είναι τα σχολεία αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, με την επίσημη ανακοίνωση να βγαίνει από στιγμή σε στιγμή.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η εισήγησή του είναι τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα για τους μαθητές λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Μένει να διευκρινιστεί, πάντως, αν τα μαθήματα θα γίνουν με τη μορφή τηλεκπαίδευσης.

Ενδεικτικά στην Κηφισιά αυτή την ώρα έχει 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ιπποκράτειο Πολιτεία έχει 0 βαθμούς Κελσίου.


πηγη

Back to top button