Διεθνή

Η Αλγερινή ακτοφυλακή άνοιξε πυρ και σκότωσε 2 Μαροκινούς ο 1 Γαλλομαροκινός που με τζετ σκι παραβίασαν τα χωρικά της ύδατα.. Ποιός είπε ότι τα θαλάσσια σύνορα δεν φυλάσσονται ή ότι δεν δύνανται..

Ποιός είπε ότι τα θαλάσσια σύνορα δεν φυλάσσονται ή ότι δεν δύνανται… Το Εθνικό Υπουργείο Άμυνας της Αλγερίας εξέδωσε δελτίο τύπου μετά τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τα μαροκινά τζετ σκι.

3 μαροκινά τζετ σκι εισήλθαν στα χωρικά ύδατα της Αλγερίας στις 29 Αυγούστου στις 7:47 μ.μ. Μια περίπολος της Ακτοφυλακής της Αλγερίας τους αναχαίτισε και εξέδωσε πολλές προειδοποιήσεις να σταματήσουν.

Τα τζετ σκι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν, 2 από αυτά τράπηκαν σε φυγή κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Προειδοποιητικές βολές έπεσαν στο τελευταίο τζετ σκι το οποίο δεν σταμάτησε και συνέχισε το ταξίδι του κρυφά στα χωρικά ύδατα της Αλγερίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη θαλάσσια περιοχή που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από τους Μαροκινούς εγκληματίες στο οργανωμένο έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών, η περίπολος του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε πραγματικά πυρά στο τζετ σκι, ακινητοποιώντας το εντελώς. Ένα πτώμα αγνώστου ταυτότητας βρέθηκε την επόμενη μέρα και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Tlemcen.

Ο λόγος που πυροβολήθηκαν πισώπλατα οι 2 παραθεριστές ήταν η «άρνηση συμμόρφωσης» λένε οι Μαροκινοί από την πλευρά τους που μιλούν για 2 νεκρούς τουρίστες o ένας εκ των οποίων Γαλλομαροκινός. ”Δύο παραθεριστές”, συμπεριλαμβανομένου ενός Γαλλομαροκινού, σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης από αλγερινή ακτοφυλακή, ένας άλλος είναι φυλακισμένος στην Αλγερία και ο τέταρτος κατάφερε να διαφύγει λένε τα γαλλικά μέσα.

Ο Bilal Kissi και ο Abdelali Mechouer, αντίστοιχα Γαλλομαροκινός και Μαροκινός, σκοτώθηκαν.

Ο τρίτος άνδρας, επίσης Γαλλομαροκινός, ο Smaïl Snabé, συνελήφθη από την αλγερινή ακτοφυλακή. Παρουσιάστηκε την Τετάρτη ενώπιον αλγερινού εισαγγελέα, ανέφερε το μαροκινό μέσο Le360.Ο τέταρτος άνδρας κατάφερε να διαφύγει. Ο Μοχάμεντ Κίσι, ο μεγαλύτερος αδερφός του Μπιλάλ, διαβεβαίωσε τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης ότι η αλγερινή ακτοφυλακή γνώριζε ότι είχαν να κάνουν με πολίτες: «Είδαν ότι ήμασταν άοπλοι, ο μικρός μου αδερφός μίλησε μαζί τους και όμως πυροβόλησαν. »

dimpenews.com

Back to top button