breaking newsΚύπρος

Νέες αποκαλύψεις για σημεία και τέρατα στη Μονή Οσίου Αββακούμ

Σείεται η Εκκλησία της Κύπρου με τον «Ρασπούτιν» ηγούμενο και μοναχούς της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι της Λευκωσίας. Η φτέρη είναι το φυτό που φύεται σε αφθονία στη μικρή κοινότητα, αλλά δεν είναι το μόνο…

Εκεί ευδοκιμούν σεξουαλικά όργια, ψευτοπροφήτες με εικόνες που δακρύζουν, Σταυρός να στάζει μύρο απ’ τα χέρια του εύσωμου μοναχού Αββακούμ και ένα γεμάτο χρηματοκιβώτιο που «κουτρουβαλίζουν» on camera νύχτα στον περίβολο υπό τας διαταγάς του αδύνατου ηγουμένου της μονής, Νεκταρίου. Μέχρι τότε για τον ηγούμενο ο πανιερότατος μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας -απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης- ήταν ο φύλακας άγγελός του… Η Κυπριακή Εκκλησία βρίσκεται σε μια «δαιμονισμένη» δίνη και δεν είναι η πρώτη φορά, ειδικά σχετικά με τη συγκεκριμένη μητρόπολη.

Εξι χρόνια έχουν περάσει από τον χαμό της 29χρονης Ελενας Φραντζή, η οποία είχε κακοποιηθεί από τον θετό της πατέρα, ο οποίος ήταν ιερέας. Η δραματική περιπέτεια της Ελενας άρχισε όταν οι γονείς της κρίθηκαν ακατάλληλοι να ασκούν τα γονικά τους καθήκοντα κι έτσι τη φροντίδα της ανέλαβε σε πολύ μικρή ηλικία το Γραφείο Ευημερίας, το οποίο φρόντισε έτσι ώστε το κοριτσάκι να δοθεί σε ανάδοχες οικογένειες.

Εν τέλει, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έδωσαν το κορίτσι σε έναν ιερέα που υπηρετούσε σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας και στη σύζυγό του. Το κορίτσι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον ιερέα, ενώ σωματική βία φέρεται ότι ασκούσε σε βάρος του και η θετή του μητέρα. Σε ηλικία 10 ετών η Ελενα κατήγγειλε το περιστατικό στο Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο φαίνεται πως δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στις καταγγελίες της.

Σε φυλάκιση

Λίγα χρόνια αργότερα η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε εκ νέου τον ιερέα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου. Το δικαστήριο με απόφασή του καταδίκασε τον ιερέα σε δύο χρόνια φυλάκιση, ενώ η θετή μητέρα δεν κατηγορήθηκε. Το διάστημα εκείνο την Ελενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η ίδια σπούδαζε κοινωνική λειτουργός. Ο ιερέας τελικώς άσκησε έφεση, με το ανώτατο δικαστήριο, ωστόσο, να κρίνει ορθή την πρωτόδικη απόφαση, επικυρώνοντας τη μέγιστη ποινή φυλάκισης των δύο χρόνων. Αποφυλακίστηκε όμως το 2015 και επανήλθε στα καθήκοντά του ως ιερέας σε γυναικείο μοναστήρι, ενώ έλαβε και σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό από τον σημερινό μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής.

Η αδικοχαμένη Ελενα Φραντζή

Η Ελενα τα τελευταία χρόνια ζούσε με επίδομα που λάμβανε από το κράτος, αλλά το 2018 πέθανε αιφνιδιαστικά μέσα στο διαμέρισμα όπου ζούσε. Μόνο τότε και υπό το βάρος της κατακραυγής η Ιερά Σύνοδος τον καθαίρεσε τελικά, έναν μήνα μετά τον θάνατό της. Την πρόταση για καθαίρεσή του αναγκάστηκε να κάνει ο Ιεράρχης που τον υποστήριξε αλλά και τον υποδέχτηκε μετά την αποφυλάκισή του, ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.

«Τσίτσιδος» παπάς βίασε την ανιψιά του

Υπάρχουν όμως κι άλλα περιστατικά που στοιχειώνουν την Αρχιεπισκοπή της Μεγαλονήσου. Στις 3 Ιουνίου 2023 η Ιερά Σύνοδος θέτει σε αργία τον τέως μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο. Τρεις εβδομάδες πριν οι δικαστικές Αρχές τον έκριναν ένοχο για άσεμνη επίθεση σε γυναίκα το 1981, όταν η εν λόγω 58χρονη σήμερα γυναίκα ήταν 16 ετών.

Οπως κατέθεσε η γυναίκα ενώπιον του δικαστηρίου, είχε επισκεφθεί πέντε φορές στο γραφείο του τον ιερωμένο προκειμένου να λάβει επίδομα ως ορφανή, εξαιτίας του θανάτου του πατέρα της. Κατά τα λεγόμενά της, την πέμπτη φορά ο ιερέας την κλείδωσε στο γραφείο του και της ρίχτηκε. Μάλιστα, αποκάλυψε πως από τότε βασανιζόταν, όπως είπε, επειδή δεν κατήγγειλε τον τότε μητροπολίτη, και τελικά αποφάσισε να το κάνει όταν είδε το φως της δημοσιότητας άλλη καταγγελία εναντίον του. Τον Μάιο του 2013, στη Λευκωσία, ιερέας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό της 26χρονης ανιψιάς του. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά την απόφαση του Κακουργιοδικείου, η 26χρονη πήγε να κάνει ένα ντους ώστε να πάει στη δουλειά της.

Βγαίνοντας από το μπάνιο, βρήκε τον ιερέα να την περιμένει στο σαλόνι. Εκείνη πήγε στο δωμάτιο, όπου την ακολούθησε. Αρχισε να της μιλά για τις γυναίκες και για τις σεξουαλικές σχέσεις. Πριν προλάβει να αντιδράσει, της έπιασε τα χέρια και την έριξε στο κρεβάτι. Η κοπέλα προσπάθησε να τον απωθήσει, εκείνος όμως συνέχισε χωρίς να την ακούει και τελικά τη βίασε. Μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, όπου συνέχισε να φορά τα ράσα του. Η Ιερά Σύνοδος επέδειξε άλλη μια φορά χαμηλά αντανακλαστικά, αφού τον καθαίρεσε έξι μήνες μετά. Μάλιστα, μέλη της Εκκλησίας μετέβησαν στις Κεντρικές Φυλακές και τον ενημέρωσαν ότι δεν βρίσκεται πλέον στον κατάλογο με τους ιερείς.

PrimeNews.

Back to top button