Διεθνή

Μια τεχνο-εσχατολογία χωρίς Θεό… Ο πρώτος άνθρωπος άλλαξε τη μοίρα του ανθρώπου προς το χειρότερο ο τελευταίος άνθρωπος δύναται ν΄αλλάξει το πεπρωμένο του ανθρώπινου είδους προς το καλύτερο..

Υπάρχει μια ατζέντα από την μια πλευρά υπάρχει μια ατζέντα και από την άλλη όχθη. Η επικράτηση του δυνάστη έγκειται στο να επιλέγει τον αντίπαλο στο να είναι σε θέση να επιλέγει τόσο τον αντίπαλο όσο και το πεδίο της μάχης..Ο αντίλογος ως λόγος…

Ένας χώρος που συχνά ελέγχεται ως συνωμοσιολογικός και (που διατρέχει όλο το πολιτικό φάσμα μέρος του επιστημονικού) χρησιμοποιεί κοινή ατζέντα. Μια τεχνο-εσχατολογία χωρίς Θεό μια Αποκάλυψη χωρίς Αποκάλυψη… Αυτό είναι και το Τέλος, μια τραγωδία δίχως κάθαρση ή είναι ένα Τέλος πριν τη Συντέλεια..

Εμφανίζουν τους Klaus SchwabBill Gates, George Soros, Mark Zuckerberg ως τους 4 Ιππότες μια επικείμενης τεχνο Αποκάλυψης ή ως τους 4 Ευαγγελιστές της Νέας Εποχής Νέας Τάξης Πραγμάτων μιας απολυταρχικής τεχνοδεσποτείας που σηματοδοτεί το τέλος του Κόσμου αφού ένα ενδεχόμενο τέλος του ανθρώπου ( ως μετάνθρωπος) ισοδυναμεί και με το τέλος του κόσμου αφού ο κόσμος είναι η αντίληψη περί κόσμου της ανθρώπινης συνείδησης.. H προσωποποίηση του κακού ελαχιστοποιεί παραπλανητικά το κακό εξαντλώντας το σε κάποιες δαιμονοποιημένες μονάδες..

Αυτοί οι κύκλοι που προέρχονται είτε από την επιστήμη είτε την πολιτική είτε και την Εκκλησία παριστάνουν τους σύγχρονους Ιερεμίες/Καζαμίες που θρηνούν στα επικείμενα ερείπια της παγκόσμιας Ιερουσαλήμ/ μεταβιομηχανικής άυλης Βαβέλ μεταφέρουν μια ανεπεξέργαστη μεταφρασμένη εκδοχή του Τέλους που διέπει την συλλογικότητα της ”Αντίστασης” που άρχισε ν΄ αναπτύσσεται στον αντίποδα της κοβιντοκρατίας που ήταν όντως μια οριακή κατάσταση που εν τέλει καταλογίζεται ως Παράδοση αφού εκτός φωτεινών εξαιρέσεων δεν έχει ν’ αντιπροτείνει τίποτα άλλο πέραν ενός αναπόφευκτου προδιαγεγραμμένου Τέλους..

Υπάρχει μια αναπόδραστη επιταχυνόμενη φορά της βιοτεχνολογίας και της γενετικής μηχανικής, της ψηφιακής αυτοκρατορίας/τεχνητής νοημοσύνης που επηρεάζει από τη σύλληψη του ανθρώπου ως τη γεωργία και την κτηνοτροφία και την καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου και απειλεί όντως την αυθεντικότητα της οντολογίας της ανθρώπινης ύπαρξης.. Ο αντίλογος δεν μπορεί να είναι όμως ένας απλός κατάλογος θλιβερών διαπιστώσεων μοιρολατρικού περιεχομένου..

Ο πρώτος άνθρωπος άλλαξε τη μοίρα του ανθρώπου προς το χειρότερο ο τελευταίος άνθρωπος δύναται ν΄αλλάξει το πεπρωμένο του ανθρώπινου είδους προς το καλύτερο..

Λείπει ο αντίδοτος λόγος … ο δοτός λόγος είναι πιο εύκολος ένα αναμάσημα μιας παραφιλολογίας που επίσης σερβίρεται από το εξωτερικό..

Αυτό που λείπει είναι η αντιπρόταση και έτσι ο λόγος γίνεται αδιέξοδος αλλά ο ουσιαστικά ο λόγος ποτέ δεν είναι αδιέξοδος και αυτό είναι το ακαταμάχητο προτέρημα του..

Όταν οι θεσμοί παραλύουν η αλλοτριωμένη εργασία ως σπίτι-δουλειά, δουλειά σπίτι η παιδεία εξαντλείται στο ατέρμονο πήγαινε έλα σπίτι-σχολείο, σχολείο -σπίτι, η πνευματικότητα σε σπίτι-εκκλησία, εκκλησία- σπίτι η πολιτική σε κάλπη-tv και tv-κάλπη κλπ δηλ. όταν η πνευματική οδός έχει ταυτιστεί και συρρικνωθεί σε μια τυποποιημένη διάνυση μιας διαδρομής και στο περιβόητο χτυπάω κάρτα είναι ευνόητο αυτή η διαδρομή να ταυτίζεται με αδιέξοδο..

Σε μια κοινωνία υπερπροσφοράς τίποτα δεν απορρίπτεται όλα οφείλουν να συνυπάρχουν με μια συγ-χωρητική διάθεση στη λογική ότι όλα δοκιμάζονται..και στο τέλος πάντα απομένει μέσα από μια ντετερμιντιστική διαδικασία αυτό που είναι να επιβιώσει ως πιο σθεναρό..

Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει .. οπότε δεν έχει και τίποτα να φοβηθεί ή τίποτα δεν την απειλεί..

σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία πολυπροσευχητική κοινωνία μόνο η α-προευχητική στάση απειλείται από τους ”ξένους” προσευχόμενους..

σε μια κοινωνία νεωτερικού πνεύματος πολλών πνευμάτων και διαφορετικών τάσεων το Πνεύμα επίσης ουδέποτε εκπίπτει..

η Αλήθεια ουδέποτε αναιρείται προς τι η ηττοπάθεια...

Η αντιπρόταση είναι ένας άλλος τρόπος ζωής και σκέψης ένας άλλος τρόπος ύπαρξης από τον κυρίαρχο….

Δεν λείπουν οι διαπιστώσεις αυτό που λείπει είναι η αντιπρόταση ζωής ..και αυτή η πρόταση υφίσταται.. δεν έχουμε παρά να την διατυπώσουμε επικαιροποιημένη δεν υπολειπόμαστε σε διαπιστώσεις αλλά σε διατυπώσεις..

Η αντιπρόταση δεν είναι αλληλοσπαραγμός αλληλοφάγωμα του αντιπάλου προς επικράτηση των ημέτερων αλλά μια ανοιχτή δοκιμασία η μετοχή μας σε μια διαπάλη όχι απλά ιδεών αλλά κυρίως άμεσα χωρίς αναγωγές σε έναν ακόμη ιδεοληπτικό υποσχεμένο καλύτερο επίγειο κόσμο μιας βιωματικής εφαρμογής της δικής μας κοσμοαντίληψης..

Δηλ. η δική μας Επανεκκίνηση είναι το καθοριστικό έναντι όποιας άλλης μεγάλης επαναφοράς και επανεκκίνησης.

dimpenews.com

Back to top button