Διεθνή

ΦΕΟΥΔΟ: Στην Ισπανία με σχέδιο νόμο που θα καταθέσει η κυβέρνηση σ’εποχή κρίσης θα δημεύουν περιουσιακά στοιχεία θα επιβάλουν κεφαλικό φόρο θ’ ακυρώνουν δραστηριότητες και εργασία,θα επιτάσσουν άτομα!

H ιστορία με την προσομοίωση παγκόσμιου πολέμου που βιώνουμε για 2 χρόνια διευρύνεται παγιώνεται εκτραχύνεται. Στην Ισπανία με σχέδιο νόμο που θα καταθέσει η κυβέρνηση σε εποχή κρίσης θα δημεύουν περιουσιακά στοιχεία θα επιβάλουν κεφαλικό φόρο θα ακυρώνουν δραστηριότητες και εργασία,θα επιτάσσουν άτομα.

Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο πανδημίας, η κυβέρνηση ετοιμάζει μια μεταρρύθμιση του νόμου περί εθνικής ασφάλειας στην Ισπανία με σημαντικές συνέπειες για τους πολίτες και την ελευθερία τους. Αυτό σημαίνει πως προβλέπεται συνέχεια στο κεφάλαιο κρίσεις υγειονομικές περιβαλλοντικές κλπ Η προσομοίωση πολέμου σε τεχνητές συνθήκες είναι ένα καλό πλαίσιο για να γίνει ο πολίτης και τα υπάρχοντά του φέουδο των ισχυρών της Γης των Ψευδοσωτήρων Ψευδοπροφητών της Νέας Τάξης Ανθρώπων. Ο πολίτης πλέον στερείται δια άνομου νόμου όλα τα θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα και μεταβάλλεται κι επίσημα σε σκλάβο του συστήματος όπου δεν θα του ανήκει ούτε η τελευταία ίντσα από το σώμα του..Ο ολοκληρωτισμός θα ενταθεί…

Από σήμερα στην ΕΕ παύει η διακίνηση πώληση σε πλαστικά καλαμάκια, πλαστικά πιάτα και μαχαιροπήρουνα.. Αν κάποιος ψάχνει για FAKE Προφήτες αυτοί είναι οι Γκουρού του Νταβός που αποφάσισαν να Σώσουν τον Πλανήτη από την πλανητική οικολογική καταστροφή μαζεύοντας σε κρεσέντο υποκρισίας τα καλαμάκια την ίδια ώρα που ιδιωτικός αγωγός αερίου στο Μεξικό είχε αρπάξει μέσα στη θάλασσα και η Σιβηρία χτύπησε 48άρι από την υπερθέρμανση πλανήτη που προήλθε από την αλόγιστη ανάπτυξη προς κερδοσκοπία υπερδυνάμεων και μιας ελίτ…και μαζεύοντας και τους πολίτες σαν καλαμάκια αν χρειαστεί βλ. lockdown….Oι λάτρεις της ελευθερίας για μια ακόμη φορά καθίστανται εχθροί του συστήματος εχθροί του λαού…

Όπως δημοσιεύθηκε σήμερα 3/7/21 από την εφημερίδα El País, μεταξύ των καινοτομιών o νέος νόμος θα προβλέπει ότι κάθε ενήλικος θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει “προσωπικό φόρο” που απαιτείται από τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση που δηλωθεί κατάσταση κρίσης στη χώρα . Μια υποχρέωση που θα σηματοδοτεί το νόμο, σύμφωνα με αυτήν την εφημερίδα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που δεν έχει θεσπίσει εξαιρέσεις.

Αυτό εξετάζεται στη μεταρρύθμιση αυτού του νόμου που εκπονήθηκε από την κυβέρνηση του Pedro Sánchez, η οποία καθορίζει ότι μια κατάσταση κρίσης είναι «κατάσταση ενδιαφέροντος για την Εθνική Ασφάλεια». Για το λόγο αυτό, θα περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα προσωρινής επίταξης κατάσχεσης όλων των τύπων περιουσιακών στοιχείων, την δήμευση ή την προσωρινή κατάσχεση όσων είναι απαραίτητα κι θα φθάνει ως την αναστολή όλων των τύπων δραστηριοτήτων. Ως αποζημίωση, ο νόμος περιλαμβάνει επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Prisa, όσοι υφίστανται οικονομική ζημία λόγω της κατάσχεσης της περιουσίας τους ή της διακοπής της δραστηριότητάς τους θα έχουν το δικαίωμα αποζημίωσης.

Σύμφωνα με την El País, παρόλο που το νομοσχέδιο δεν το προσδιορίζει, θεωρείται ότι οκατά κεφαλήν φόρος και η κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου θα σχετίζονται με το είδος της εν λόγω κρίσης, είτε πρόκειται για υγειονομική, περιβαλλοντική, οικονομική, χρηματοοικονομική φύση κ.λπ. Τα μέτρα που λαμβάνονται θα είναι σταδιακά και ανάλογα με την κατάσταση προς αντιμετώπιση και θα περιοριστούν στον απολύτως απαραίτητο χρόνο για να ξεπεραστεί η κατάσταση της κρίσης.

Ο φόρος ισχύει επίσης για τις εταιρείες
Αλλά η μεταρρύθμιση δεν περιορίζεται μόνο στο καθήκον των πολιτών. Προβλέπει ότι και οι εταιρείες και οι νομικές οντότητες θα πρέπει να συνεργαστούν με τις αρχές για την υπέρβαση της κρίσης μέσω της παροχής προσωπικής ή υλικής φύσης. Το κείμενο βασίζεται στο άρθρο 30 του ισπανικού Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο “Οι Ισπανοί έχουν το καθήκον και το δικαίωμα να υπερασπίζονται την Ισπανία.” Ένα άρθρο που στην ενότητα 30.4 του ορίζει ότι «από το νόμο, τα καθήκοντα των πολιτών μπορεί να ρυθμίζονται σε περιπτώσεις σοβαρού κινδύνου, καταστροφής ή δημόσιας καταστροφής». Μια συνταγματική διάταξη που μέχρι τώρα δεν είχε εφαρμοστεί.

Ωστόσο, ο νόμος περί εθνικής ασφάλειας είναι συνηθισμένος και όχι οργανικός, γεγονός που μπορεί να εγείρει νομικά προβλήματα, επειδή μόνο οι οργανικοί νόμοι μπορούν να επηρεάσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Επιπλέον, η διακήρυξη «κατάστασης κρίσης» με βασιλικό διάταγμα αντιστοιχεί αποκλειστικά στην αρμοδιότητα Πρωθυπουργού και όχι στο Κογκρέσο, αν και τα μέλη του πρέπει να ενημερώνονται αμέσως για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Αναγκάζει επίσης τα μέσα ενημέρωσης
Αυτό το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει επίσης την υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης να συνεργάζονται με τις αρμόδιες αρχές στη διάδοση πληροφοριών προληπτικού ή επιχειρησιακού χαρακτήρα.

Με τον ίδιο τρόπο, θα ενσωματώσει μέτρα για να αποφευχθεί η επανάληψη ελλείψεων προϊόντων και κρίσιμων αγαθών για την αντιμετώπιση μιας κρίσης, όπως συνέβη στο πρώτο κύμα της πανδημίας όταν οι πολίτες υπέφεραν από την έλλειψη μάσκας, αναπνευστικών μέσων και επαγγελματιών που εργάζονται χωρίς ΜΑΠ.

Πρώτη ακρόαση στο Υπουργικό Συμβούλιο
Στις 22 Ιουνίου, το σχέδιο νόμου είχε παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και τώρα, σύμφωνα με την El País, εκκρεμεί η τελική έγκριση για υποβολή στο Κογκρέσο, αν και το περιεχόμενό του έχει ήδη ενημερωθεί στις αυτόνομες διοικητικές κοινότητες-περιφέρειες και σε ορισμένες κοινοβουλευτικές ομάδες.

Εγγύηση προμηθειών
Το κείμενο δεσμεύεται επίσης να εγγυηθεί την παροχή βασικών και στρατηγικών πόρων για αυτάρκεια υπό εξαιρετικές συνθήκες και για το λόγο αυτό το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας θα προετοιμάσει και θα ενημερώσει έναν κατάλογο ανθρώπινων και υλικών πόρων, δημόσιων ή ιδιωτικών, που μπορεί να είναι χρήσιμοι σε περίπτωση κρίσης.

Ο κατάλογος θα εγκριθεί από το Συμβούλιο Υπουργών και θα έχει τη συνεισφορά των αυτόνομων κοινοτήτων και τοπικών οντοτήτων. Θα εγκριθούν επίσης σχέδια για την προετοιμασία και διάθεση των πόρων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο και θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις για τον έλεγχο της διαθεσιμότητάς τους, αν και χωρίς πραγματική ανάπτυξη μέσων.

dimpenews.com

Back to top button