breaking newsΕλλάδα

Μαρία Καρυστιανού: ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train, ΡΑΣ, υπουργός και πρωθυπουργός έχουν ευθύνη για τα Τέμπη

«Ήταν ξεκάθαρα ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση που πρέπει να αποδοθούν από τους αρμόδιους», υπογράμμισε η Μαρία Καρυστιανού. Η πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων, μίλησε στον ΑΝΤ1 μία ημέρα μετά τη συγκλονιστική κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Σε αυτό το έγκλημα, στο οποίο συμμετείχε η ΕΡΓΟΣΕ που δεν έκανε τίποτα, η Hellenic Train που δεν έκανε τίποτα, η ΡΑΣ που δεν έκανε τίποτα, ο υπουργός που δεν έκανε τίποτα, ε θα βάλω και τον πρωθυπουργό. Δηλαδή, σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι που υποτίθεται ελέγχανε την ασφαλή μεταφορά αυτών των ανθρώπων δεν έκαναν απολύτως τίποτα», σημείωσε η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, η οποία έχασε τη ζωή της στα Τέμπη.

«Πιο εύκολη υπόθεση για ένα σοβαρό κράτος στην απόδοση ευθυνών δεν υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο. Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά», συμπλήρωσε μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι κανένα «γαλάζιο» μέλος της Εξεταστικής δεν της απηύθυνε ούτε μία ερώτηση για τα όσα κατήγγειλε. «Οι μόνοι που δεν χρειάστηκε να μου κάνουν κάποια ερώτηση ήταν της ΝΔ. Στην αρχή τοποθετήθηκαν από σεβασμό, αλλά στη συνέχεια μου έκανε εντύπωση πώς κάποιος δεν είχε να μου κάνει μια ερώτηση.

Η ίδια κατήγγειλε και τις καθυστερήσεις από πλευράς δικαιοσύνης. «Η Hellenic Train έπρεπε να είναι με αυτόφωρο μέσα, το πρώτο-δεύτερο 24ωρο. Η Hellenic Train δεν έχει κληθεί ακόμη για απολογία. Σήμερα εκλήθη από την εξεταστική επιτροπή. Ο ανακριτής δεν την έχει καλέσει ακόμα σε απολογία. Καταλαβαίνετε τι ζούμε;» είπε.

Αναφορικά με το γεγονός ότι κοντεύει ένας χρόνος από την τραγωδία, τόνισε πως: «Παλεύουμε καθημερινά. Στις 28 Φεβρουαρίου είναι μια ημέρα πολύ προσωπική που θέλουμε να είμαστε μόνο παρέα με τα παιδιά μας. Εκείνη τη μέρα θα απέχουμε από τους αγώνες μας και θα μείνουμε στον πόνο μας. Οπότε, θα γίνει κάτι σεμνό, όπως θέλουμε να εκφραστούμε απέναντι στους ανθρώπους μας».

Back to top button