breaking newsΚύπρος

Το αβγό των τουρκιζόντων εκκολάφθηκε στη μήτρα της πολιτικής εθελοδουλίας

 

γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης

 

Ένα συνονθύλευμα περιθωριακών οργανώσεων, επενδυμένων με αναρχικές, ακροαριστερές, σοσιαλίζουσες, δήθεν αντισυστημικές, περίεργα αντιεξουσιαστικές και τάχα επαναστατικές ονειρώξεις, πέτυχαν να συνταράξουν το κομματικό και πολιτικό τοπίο της Κύπρου. Το συντονιστικό όργανό τους, υπό τον ενσυνείδητα ανορθόγραφο τίτλο: «Ως δαμέ», κατάφερε να ξεσκεπάσει την ασύλληπτη υποκρισία και τον ακαταλόγιστο, πλέον, φαρισαϊσμό του κομματικο-πολιτικού συστήματος.

 

Σε ανακοίνωσή τους, οι «Ώς δαμαί», αναφέρθηκαν σε «κυβέρνηση στον νότο», παραπέμποντας ευθέως και υιοθετώντας τη διαχρονική τουρκική θέση περί της «ελληνοκυπριακής διοίκησης του νότου».

Η Τουρκία και οι κατοχικοί εγκάθετοί της μηρυκάζουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως δοτό δημιούργημα των Συνθηκών Ζυρίχης και Λονδίνου, που απαρτίζεται από τις δύο κοινότητες, δεν υπάρχει πλέον, μετά το τ/κυπριακό πραξικόπημα του Δεκεμβρίου 1963. Πρώτος ο ευρωβουλευτής, Λουκάς Φουρλάς, με δήλωσή του, την περ. Κυριακή (28/3/2021), κατήγγειλε την πιο πάνω αναφορά.

Αίφνης, το κομματικο-πολιτικό σύστημα αναστατώθηκε! Εξοργίστηκε, δήθεν. Όλα τα κόμματα και η Κυβέρνηση εξέδωσαν ανακοινώσεις, διά των οποίων σχίζουν τα ιμάτιά τους για το ανοσιούργημα των «Ώς δαμαί». Αλλά, γιατί ωρύονται; Γιατί με τόσο πάθος και οργή επιτίθενται σε αυτόν τον ετερόκλητο εσμό νεαρών που, με ιερή αγανάκτηση, επικρίνουν τη διαφθορά, λατρεύουν τους μετανάστες αλλά δεν ενοχλούνται από την τουρκική κατοχή; Ένα τεράστιο πανό, που κρατούσαν στις διαδηλώσεις τους, έγραφε: «Κανένα συρματόπλεγμα δεν μας χωρίζει, κανένα έθνος δεν μας ενώνει».

Τα μηνύματά τους είναι ξεκάθαρα!

Όπως βροντερή είναι η αφόρητη υποκρισία της Κυβέρνησης και κομμάτων, την οποία αποκάλυψαν, προφανώς χωρίς να το θέλουν, οι «Ώς δαμαί». Ποιοι είναι αυτοί οι νεαροί, οι περισσότεροι τουρκίζοντες που, μηδίσαντες, αναμασούν την τουρκική θέση περί της «κυβέρνησης στον νότο»; Είναι το αποκρουστικό και αηδές πολυετές δημιούργημα της πολιτικής ηγεσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αυτές συνέλαβαν και κυοφόρησαν, εδώ και δεκαετίες, μέσα στη μήτρα της ψοφοδεούς και τουρκοφόρου εθελοδουλίας τους, αυτούς τους δήθεν επαναστάτες.

Από το 1974 μέχρι σήμερα εσπάρη ο σπόρος για να φτάσουμε στο σημερινό κατάντημα της τουρκοφροσύνης, της εθνικής παραίτησης, της υποταγής, της συνεχούς προσχώρησης σε τουρκικές θέσεις, της εξημέρωσης του κατοχικού θηρίου, της εθελοδουλίας. Πανωραίες ελληνικές λέξεις, όπως απελευθέρωση, αγώνας, πατριωτισμός, διεκδίκηση, αξιοπρέπεια, ελευθερία, εντιμότητα, αντίσταση, φιλοπατρία, δολοφονήθηκαν από Προέδρους, κυβερνήσεις, κόμματα.

Θυμηθείτε: Όταν δεκάδες χιλιάδες γυναίκες διεκδικούσαν απελευθέρωση της Κύπρου, η πολιτική ηγεσία τις κατηγορούσε ξεδιάντροπα ότι «χαλούσαν το κλίμα» των συνομιλιών. Όταν χιλιάδες μαθητές διαδήλωναν κατά του ψευδοκράτους, τους στιγμάτιζαν ως «χούλιγκαν».

Για τέσσερεις και πλέον δεκαετίες, Πρόεδροι, κυβερνήσεις και κόμματα κανοναρχούσαν ότι «είναι αδήριτη ανάγκη» να υποχωρήσουμε. Μας «έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο». «Αυτό μας υποδεικνύουν οι ξένοι». Το «Δεν ξεχνώ», που μεταδιδόταν κάθε μέρα από το ΡΙΚ και αναγραφόταν στα τετράδια και στα βιβλία των παιδιών μας, διαγράφτηκε για να μην… προκαλούμε τους «αδελφούς Τ/κύπριους».

Τριάντα επίορκοι βουλευτές του ΔΗΣΑΚΕΛ ψήφισαν τον «νόμο Ακιντζί», για να μη διδάσκονται τα παιδιά μας για το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950. Και το «γλωσσάρι», με την ανοχή της ΑΚΕΛο-ελεγχόμενης Ένωσης Συντακτών, επιχείρησε ωραιοποίηση και κατάποση της τουρκικής κατοχής. Είναι το γλωσσάρι των «Ώς δαμαί»! Μην ξεχνάτε τον πολιτικό τρομοκράτη, Αβ. Νεοφύτου.

Πρόεδροι και πολιτικοί ηγέτες μιλούν για επανένωση και όχι για απελευθέρωση. Όλες οι κυβερνήσεις και όλα σχεδόν τα κόμματα συνέβαλαν στην εξόντωση του εθνικού φρονήματος του κυπριακού Ελληνισμού. Καθύβρισαν την Ελλάδα και τους αγώνες των Ελλήνων της Κύπρου. Ο ένας μίλησε για την «ψωροκώσταινα» και αξίωσε οι «μητέρες πατρίδες να μας αφήσουν ήσυχους».

Ο άλλος απαίτησε να αποκόψουμε «τον ομφάλιο λώρο» και οι «εξ Ελλάδος επισκέπτες να μη μας πουλούν πατριωτισμό». Μόλις πρόσφατα, ο ανιστόρητος Αναστασιάδης ξεστόμισε το φοβερό ότι «Ε/κ και Τ/κ για αιώνες ζήσαμε ειρηνικά και συνδημιουργούσαμε»!

Η ρατσιστική, αντιευρωπαϊκή διζωνική δήθεν ομοσπονδία, που ηγέτες μας αποδέχτηκαν, είναι η διά της υπογραφής τους τουρκοποίηση της Κύπρου. Από τον άλλοτε εθνικόφρονα και νυν ΑΚΕΛόφρονα ΔΗΣΥ επιχειρείται να επιβληθεί ο «πατριωτικός ρεαλισμός». Δηλ. η προσαρμογή στις αξιώσεις του Τούρκου κατακτητή. Ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, ενωμένα και μεθοδικά, συνεργούν στην ισοπέδωση του εθνισμού των Ελλήνων.

Η Κύπρος συνέβαλε στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Στοιχειώδης αγάπη προς την Ελλάδα επέβαλλε όπως ευπρόσωπο άγημα έπαιρνε μέρος στη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα. Το απαγόρευσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. «Είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη», δήλωσε έξαλλος. Ο Αβ. Νεοφύτου έβγαλε έναν ωραίο σκασμό και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σφύριζε αδιάφορα.

Το αβγό των σημερινών τουρκιζόντων – και δεν είναι μόνον οι «Ώς δαμαί» – εκκολάφθηκε στη μήτρα της διαχρονικής προεδρικής, κυβερνητικής, πολιτικής και κομματικής εθελοδουλίας. Όσα διαφύλαξαν 40 αιώνες αδούλωτου Ελληνισμού και μαχόμενης Ορθοδοξίας, κατασπαράχθηκαν σε 60 χρόνια ανεξαρτησίας και κατερειπώθηκαν σε 47 χρόνια τουρκικής κατοχής.

Τουρκοφρενείς και τουρκοφοβικοί, ξενόδουλοι ηγέτες, εξαρτημένοι κομματάρχες, δουλοπρεπείς πολιτικάντηδες, ανίεροι ιεράρχες κατεδάφισαν το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων της Κύπρου. Οι αναρχοφασίστες τουρκίζοντες του «Ώς δαμαί» και αρκετοί άλλοι τουρκίσαντες, απλώς επιβεβαιώνουν το εθνικό έγκλημα και την προδοσία εναντίον της Κύπρου και των Ελλήνων.

 

ΠΗΓΗ:https://simerini.sigmalive.com/article/2021/4/4/to-abgo-ton-tourkizonton-ekkolaphtheke-ste-metra-tes-politikes-ethelodoulias/

Back to top button