Διεθνή

CDC: σημαντική πτώση αποτελεσματικότητας εμβολίου στους υγειονομικούς α΄ γραμμής σε 8 Πολιτείες! Αύξηση προηγμένων μολύνσεων στους πλήρως εμβολιασμένους!To 25% κρουσμάτων στο Los Angeles πλήρως εμβολιασμένοι!!

CDC: σημαντική πτώση αποτελεσματικότητας εμβολίου στους υγειονομικούς α΄ γραμμής σε 8 Πολιτείες. Αύξηση προηγμένων μολύνσεων στους πλήρως εμβολιασμένους! ( σσ και νομοθετούν εδώ υποχρεωτικότητα εμβολιασμού υγειονομικών όταν καταρρέει η αποτελεσματικότητα του ως χάρτινος πύργος ειδικά στους υγειονομικούς) Τα δεδομένα δείχνουν αυξανόμενες «σημαντικές» μολύνσεις μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων.(Reuters).

Περίπου το 25% των λοιμώξεων του SARS-CoV-2 μεταξύ των κατοίκων του Λος Άντζελες αφορά πλήρως εμβολιασμένους κατοίκους από τον Μάιο έως τις 25 Ιουλίου, περίοδος που περιλαμβάνει τον αντίκτυπο της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Delta, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Τρίτη.

Τα δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στην εβδομαδιαία έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ για τον θάνατο και τις ασθένειες, δείχνουν αύξηση των λεγόμενων «πρωτοποριακών» λοιμώξεων μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων.

Τα νέα στοιχεία που κυκλοφόρησαν αφορούσαν περισσότερους από 43.000 αναφερόμενους λοιμώξεις μεταξύ κατοίκων της κομητείας του Λος Άντζελες ηλικίας 16 ετών και άνω. Από αυτά, 10.895, ή 25,3%, αφορούν πλήρως εμβολιασμένα άτομα, 1,431, ή 3,3%, ήταν μερικώς εμβολιασμένα άτομα και 30,801, ή 71,4%, ήταν σε μη εμβολιασμένα άτομα.

Μεταξύ των μη εμβολιασμένων που αρρώστησαν, το 7,5% νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, το 1,5% εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το 0,5% απαιτούσε αναπνευστική υποστήριξη με μηχανικό αναπνευστήρα.

Εκτός από τα στοιχεία της κομητείας του Λος Άντζελες, το CDC δημοσίευσε την Τρίτη μια ενημέρωση σχετικά με τη μελέτη της ομάδας HEROES μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έδειξε σημαντική πτώση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου μεταξύ των εμβολιασμένων εργαζομένων πρώτης γραμμής σε οκτώ πολιτείες που μολύνθηκαν με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά την περίοδο της μελέτης, όταν το Delta ήταν κυρίαρχο, μειώθηκε στο 66% από 91% πριν από την άφιξη της παραλλαγής Delta. Reuters 24/8/21

dimpenews.com

Back to top button