breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Κέντρο Νοσημάτων των Ζώων της Νέας Υόρκης κατηγορείται για την ανάπτυξη και την απελευθέρωση μολυσματικών ασθενειών

Νόσος γνωστή και ως Βορρελίωση που μπορεί να μεταδοθεί μέσω κροτώνων (τσιμπούρια)

Το Κέντρο Νοσημάτων των Ζώων του Plum Island – που βρίσκεται ένα μίλι μακριά από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης – είναι το κέντρο διαμάχης σχετικά με την ανάπτυξη και την απελευθέρωση της νόσου του Lyme, μεταξύ άλλων γνωστών μολυσματικών ασθενειών που θα μπορούσαν να ξεφύγουν από το εργαστήριο και να μεταδοθούν μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

Αυτό το βιοεργαστήριο έχει χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για αρκετές δεκαετίες, για την ανάπτυξη αμυντικών στρατηγικών για την προστασία από ξένες ασθένειες ζώων, που θα μπορούσαν να εισαχθούν κατά λάθος ή σκόπιμα στα ζώα των ΗΠΑ.

Αυτή είναι η επίσημη ιστορία της κυβέρνησης

Ωστόσο, έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από το εργαστήριο το 1993 από τον ερευνητικό ρεπόρτερ Τζον Μακ Ντόναλντ, περιγράφουν λεπτομερώς την αληθινή αποστολή του Plum Island και λένε μια πολύ διαφορετική ιστορία. Σύμφωνα με τα έγγραφα, το εργαστήριο υπήρχε για να «αναπτύξει όπλα βιολογικού πολέμου που θα χρησιμοποιούσαν για τη δηλητηρίαση βοοειδών και άλλων ζώων στην πρώην Σοβιετική Ένωση». Με άλλα λόγια, το βιοεργαστήριο δούλευε σε πρόσθετα βιο-όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξάλειψη των ζώων σε άλλες χώρες.

Το εργαστήριο Plum Island έχει ναζιστική προέλευση, που εμπλέκεται στην ανάπτυξη επιθετικών βιο-όπλων

Το βιολογικό εργαστήριο Plum Island ιδρύθηκε επίσης με κακόβουλες προθέσεις. Το βιολογικό εργαστήριο ιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για την ανάπτυξη επιθετικών βιο-όπλων. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό την Επιχείρηση Paperclip, έφερε τον Ναζί ειδικό στα βιο-όπλα Erich Traub. Ο Traub θεωρείται ευρέως ως ο «νονός» του εργαστηρίου.

Ο Traub είχε εργαστεί στο παρελθόν στη Βαλτική σε ένα νησί που ονομάζεται Riems. Η αποστολή του ήταν να αναπτύξει επιθετικά βιο-όπλα που θα δηλητηρίαζαν τα βοοειδή στη Σοβιετική Ένωση, ακρωτηριάζοντας την τροφή του εχθρού και διαδίδοντας μολυσματικές ασθένειες που θα μπορούσαν να μεταδοθούν μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

Το Plum Island λειτουργούσε από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) μέχρι το 2003. Επί του παρόντος διαχειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS). Αφού ανέλαβε το DHS, διάφορα μέρη αυτής της έρευνας για τις ασθένειες των ζώων έχουν μεταφερθεί σε άλλα εργαστήρια σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, οι επιστήμονες στο Plum Island είναι επιφορτισμένοι με τον εντοπισμό των παθογόνων που προκαλούν ασθένειες των ξένων ζώων. Ερευνούν αυτές τις ασθένειες ώστε να μπορούν να αναπτύξουν διαγνωστικά, θεραπείες και κερδοφόρα εμβόλια.

Ο κατάλογος των ζωικών ασθενειών που μελετήθηκαν εκεί περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε: αφρικανική πανώλη των χοίρων, βρουκέλλωση, κλασική πανώλη των χοίρων, αφθώδη πυρετό, ιό Nipah, πυρετό της κοιλάδας Rift, πανώλη, ευλογιά προβάτων και αιγών, φυσαλιδώδη στοματίτιδα και ιό του Δυτικού Νείλου . Πολλά από αυτά τα παθογόνα μολύνουν τόσο τα ζώα όσο και τους ανθρώπους.

Ο Karl Grossman, δημοσιογράφος από το State University of New York, ερεύνησε το Plum Island για αρκετές δεκαετίες. Αναφέρει ότι το εργαστήριο «καλύπτεται από μυστικότητα» και στερείται «διαφάνειας». Πίσω στο 1971, το USDA επέτρεψε σε επιλεγμένους δημοσιογράφους να εισέλθουν στο εργαστήριο για να ερευνήσουν.

Ο Γκρόσμαν έγινε ο πρώτος δημοσιογράφος που έκανε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να παραδεχτεί ότι συμμετείχαν σε αμυντικό βιολογικό πόλεμο. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ διείσδυσε από τον ναζιστικό πράκτορα βιοπολέμου Έριχ Τράουμπ, ο οποίος βοήθησε να μετατραπεί το Φορτ Τέρι στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης σε ένα βιοεργαστήριο που ειδικευόταν στον πόλεμο ασθενειών των ζώων.

Η χρήση των κροτώνων ως όπλα διάδωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και της νόσου του Lyme

Το 1977, υπήρξαν αναφορές για κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Κούβα. Ο ερευνητής δημοσιογράφος, Karl Grossman συνέδεσε τα κρούσματα με το Plum Island, την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και μια επιχείρηση της CIA στον Παναμά. Το βιοεργαστήριο ήταν το μόνο μέρος που υπήρχε ποτέ η αφρικανική πανώλη των χοίρων στο δυτικό ημισφαίριο και χρησιμοποιήθηκε όπλο ως μέρος μιας επίθεσης στον πληθυσμό των χοίρων στην Κούβα.

«Αυτό που θα έδειχνε, αν ήταν σωστό, ήταν ότι αυτή η αυστηρά «αμυντική» χρήση βιολογικού πολέμου που έγινε στο Plum Island μπορεί να μην ήταν όλα αληθινά, μπορεί να υπήρχαν επιθετικές βιολογικές δραστηριότητες πολέμου», ανέφερε ο Grossman εκείνη την εποχή.

Το Plum Island συνδέεται επίσης με την απελευθέρωση της νόσου του Lyme, η οποία είναι πλέον μια παγκόσμια επιδημία. Η νόσος του Lyme πήρε το όνομά της από το Old Lyme, στο Κονέκτικατ, κατά μήκος της ακτής της Νέας Αγγλίας, απέναντι από τα νησιά Long και Plum.

Η νόσος του Lyme μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από τσιμπούρια και μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια προβλήματα υγείας, όπως κόπωση, παράλυση προσώπου, μειωμένη μνήμη, καρδιακά προβλήματα και διαταραχές του νευρικού συστήματος. Έως και 437.000 νέα κρούσματα αναφέρονται πλέον στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, σύμφωνα με το CDC.

Το μικρόβιο που προκαλεί τη νόσο του Lyme ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Willy Burgdorfer, ο οποίος αργότερα συνέχισε να αναπτύσσει βιο-όπλα για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD). Σύμφωνα με μια έρευνα του Κογκρέσου για τα εργαστηριακά αρχεία του Δρ. Burgdorfer, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το DOD κατασκεύασε τσιμπούρια για να εξαπλώσει αυτό το μικρόβιο. Τώρα μεταδίδεται συνήθως μέσω των κροτώνων ελαφιού. Τα τσιμπούρια φορτώθηκαν με το μικρόβιο, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα για να προκαλέσουν ασθένεια, αναπηρία και θάνατο σε ξένους εχθρούς.

Η ανάπτυξη τσιμπουριών ως βιολογικών όπλων δεν είναι κάτι καινούργιο

Στην πραγματικότητα, ο Grossman λέει ότι τα τσιμπούρια θεωρούνται από καιρό ως φορείς ασθενειών στον βιολογικό πόλεμο. Πολλά από αυτά τεκμηριώνονται σε βιβλία του John Loftus, ενός δικηγόρου που ήταν επιδέξιος στην καταδίωξη των Ναζί.

Εργάστηκε για το Γραφείο Ειδικών Ερευνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ο πόλεμος των ναζιστικών μικροβίων περιελάμβανε τη δηλητηρίαση κροτώνων με βιολογικούς παράγοντες και την απόρριψή τους από τα αεροπλάνα, ώστε να μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες σε ανυποψίαστους εχθρικούς πληθυσμούς.

Ως εκ τούτου, το 2019, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε μια τροπολογία που απαιτεί από τον Γενικό Επιθεωρητή του DOD να διερευνήσει την «πιθανή εμπλοκή των εργαστηρίων βιοπολέμου του DOD στον οπλισμό της νόσου του Lyme σε τσιμπούρια και άλλα έντομα». Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται το Κέντρο Έρευνας Ζώων του Plum Island – ένα μέρος που θα πρέπει να ερευνηθεί επιμελώς χρησιμοποιώντας ελέγχους στρατιωτικού τύπου και ανακρίσεις όλων των επιστημόνων που ασχολούνται με το εργαστήριο, στο παρελθόν και στο παρόν.

primenews
Back to top button