breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από την πρωτεΐνη ακίδα του εμβολίου για τον COVID-19 δεν ανιχνεύεται από τυπικές καρδιακές εξετάσεις

 

Ο Τζόζεφ Κίτινγκ ήταν μόλις 26 ετών όταν πέθανε από μυοκαρδίτιδα στις 12 Νοεμβρίου 2021, τέσσερις ημέρες μετά τη λήψη της τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για τον COVID-19. Ο κύριος Κίτινγκ δεν είχε ιδέα ότι αντιμετώπιζε ένα «σπάνιο» καρδιακό πρόβλημα εξαιτίας του εμβολιασμού του.

Τα μέλη της οικογένειας του είπαν ότι τα μόνα προειδοποιητικά σημάδια του κ. Κίτινγκ, ήταν η κόπωση, ο μυϊκός πόνος, ο πονόλαιμος και ο αυξημένος καρδιακός παλμός. Δεν παρουσίασε κανένα χαρακτηριστικό σημάδι καρδιακού προβλήματος, όπως πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή φτερούγισμα της καρδιάς που θα δικαιολογούσε την εισαγωγή του σε κάποια ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας του (pdf) και το πιστοποιητικό θανάτου του, ο κ. Kίτινγκ πέθανε από σοβαρή καρδιακή βλάβη, συγκεκριμένα από «μυοκαρδίτιδα στην αριστερή κοιλία» λόγω του «πρόσφατου ενισχυτικού εμβολιασμού του με το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19».

Όταν η προκαταρκτικές εξετάσεις της ανάλυσης της καρδιάς του κ. Κίτινγκ από τον παθολόγο έδειχναν φυσιολογικές, εκείνος αποφάσισε να πάρει δείγμα από 22 διαφορετικές πλάκες ιστού για περαιτέρω αξιολόγηση  και ανακάλυψε ότι η φλεγμονή του εμβολίου είχε καταστρέψει και προσβάλει ολόκληρη την καρδιά του.

Η αδερφή του κ. Κίτινγκ, Κέιλι Κοχ, σε ηλεκτρονικό μηνυμα που απέστειλε στους The Epoch Times, είπε ότι η οικογένειά της επικοινώνησε με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τους νομοθέτες της πολιτείας, τους τοπικούς σταθμούς ειδήσεων, τον κυβερνήτη της πολιτείας και το τοπικό τμήμα υγείας, αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του CDC, «ο οργανισμός  παρακολουθεί ενεργά τις αναφορές μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, ο οποίος περιλαμβάνει «εξέταση δεδομένων και ιατρικών αρχείων και αξιολόγηση της σχέσης με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19». Το CDC δηλώνει επίσης ότι διερευνά αναφορές  στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS) που έχουν ταξινομηθεί ως «σοβαρές» προσπαθώντας να αποκτήσουν ιατρικά αρχεία για να κατανοήσουν καλύτερα τα συμβάντα. Ωστόσο, σύμφωνα με την οικογένεια του Κίτινγκ, το CDC δεν ερεύνησε ποτέ τον θάνατο του, ούτε ζήτησε τα ιατρικά του αρχεία.

Η οικογένεια του κ. Κίτινγκ, έστειλε όλα τα τεκμηριωμένα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς της αυτοψίας, στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να βρουν απαντήσεις και να αποτρέψουν άλλους ανθρώπους από το να έχουν την ίδια μοίρα.

Η αδερφή του είπε ότι το NIAID αγνόησε παντελώς τα έγγραφα αυτά και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μυοκαρδίτιδα του κ. Κίτινγκ και ο επακόλουθος θάνατος δεν προκλήθηκαν από το εμβόλιο, αλλά επίσης δεν μπορούσε να αναγνωρίσει ή να αποδώσει τον θάνατό του σε οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Ο ορισμός της μυοκαρδίτιδας του CDC εξαιρεί τις σοβαρές περιπτώσεις

Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή του καρδιακού μυός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή αρθρίτιδα , καρδιακή ανακοπή, εγκεφαλικό επεισόδιο, θάνατο. Ο Εθνικός Οργανισμός για Σπάνιες Διαταραχές δηλώνει ότι η μυοκαρδίτιδα μπορεί να προκληθεί από μόλυνση, αλλά είναι πιο συχνά αποτέλεσμα της ανοσολογικής αντίδρασης του οργανισμού στην αρχική καρδιακή βλάβη.

Σύμφωνα με τη VAERS, 26.103 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αναφέρθηκαν μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 28 Ιουλίου 2023, με 19.855 περιπτώσεις να αποδίδονται στο εμβόλιο COVID-19 της Pfizer και 5.729 περιπτώσεις στο εμβόλιο της Moderna.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του CDC, ο οργανισμός άρχισε να ερευνά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της μυοκαρδίτιδας το 2022, επικοινωνώντας με οποιονδήποτε ανέφερε ένα συμβάν στη VAERS που πληρούσε τον ορισμό των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας του οργανισμού. Η οικογένεια του κ. Κίτινγκ δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με το CDC…

Αν και το CDC λέει ότι η μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 είναι ένα σπάνιο και ήπιο ανεπιθύμητο συμβάν, ο οργανισμός χρησιμοποιεί έναν  περιορισμένο ορισμό κρουσμάτων που αποκλείει περιπτώσεις όπως του κ. Kίτινγκ.

Για να ανταποκριθεί στον ορισμό της μυοκαρδίτιδας, με βάση CDC, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν «συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος, δύσπνοια και αισθήματα ταχυπαλμίας, φτερούγισμα ή χτύπημα της καρδιάς και ιατρικές εξετάσεις για να υποστηρίξουν τη διάγνωση της μυοκαρδίτιδας και να αποκλείσουν άλλες αιτίες».

Με βάση αυτόν τον ορισμό, το CDC μπορεί να αποκλείσει περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου λόγω καρδιακών προβλημάτων που συμβαίνουν πριν πάει κάποιος στο νοσοκομείο ή λάβει διάγνωση. Ο κύριος Κιτινγκ δεν είχε διαγνωστεί με μυοκαρδίτιδα πριν από το θάνατο και δεν παρουσίασε τα συμπτώματα που συνήθως εμπίπτουν στον ορισμό των περιπτώσεων του CDC. Ωστόσο, πέθανε από μυοκαρδίτιδα μετά την τρίτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19.

Ο ιστότοπος του CDC δεν αναφέρει τι συμβαίνει με αυτές τις περιπτώσεις και δεν υπάρχει ένδειξη ότι ακολουθούνται ή περιλαμβάνονται στους αριθμούς μυοκαρδίτιδας του CDC.

Η μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 διαφέρει από άλλες αιτίες

Τα αποτελέσματα μιας μεγάλης μελέτης κοόρτης που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο Journal of the American Medical Association Cardiology έδειξαν ότι τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη δόση των εμβολίων mRNA συσχετίστηκαν με αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας. Για όσους έλαβαν δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου, ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας ήταν υψηλότερος μεταξύ των ανδρών ηλικίας 16 έως 24 ετών, ειδικά μετά τη δεύτερη δόση.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα ευρήματα συνάδουν με τα δεδομένα μεταξύ τεσσάρων και επτά περιττών περιστατικών σε 28 ημέρες ανά 100.000 εμβολιασθέντες μετά τον εμβολιασμό με Pfizer και μεταξύ εννέα και 28 επιπλέον περιστατικών ανά 100.000 εμβολιασθέντες μετά τον εμβολιασμό με Moderna.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που δείχνουν ότι μετά από εμβολιασμό με mRNA σκεύασμα, η μυοκαρδίτιδα είναι διαφορετική από άλλες αιτίες και πολύ πιο συχνή από ό,τι αρχικά πίστευε ή παραδέχόταν το CDC», δήλωσε ο επεμβατικός καρδιολόγος Δρ Τζακ Άσκινς. «Η καρδιακή διαταραχή μετά τον «εμβολιασμό» με mRNA είναι περίπου 3% σύμφωνα με μια πρόσφατη ελβετική μελέτη  (όχι 0,001% όπως ισχυρίζεται το CDC).»

Πρόσθεσε επίσης ότι οι μελέτες που αξιολογούν τις αυξήσεις της τροπονίνης αποκαλύπτουν ότι η επίπτωση είναι πολύ υψηλότερη από τη συχνότητα εμφάνισης με βάση τα συμπτώματα. Οι τροπονίνες είναι πρωτεΐνες που απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος όταν συμβαίνει καρδιακή βλάβη. Ένα τεστ καρδιακής τροπονίνης μετρά τα επίπεδα των πρωτεϊνών τροπονίνης Τ ή τροπονίνης Ι στο αίμα. Τυπικά, η τροπονίνη παραμένει μέσα στα κύτταρα του καρδιακού μυός, αλλά η βλάβη σε αυτά τα κύτταρα προκαλεί την απελευθέρωση της τροπονίνης στην κυκλοφορία του αίματος. Όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα τροπονίνης στο αίμα, τόσο πιο εκτεταμένη είναι η καρδιακή βλάβη.

Πριν από την κυκλοφορία του εμβολίου για τον COVID-19, η μυοκαρδίτιδα που προκαλούταν από ιογενείς λοιμώξεις όπως ο αδενοϊός και η γρίπη ήταν η πιο κοινή αιτία καρδιακής φλεγμονής στα παιδιά, δήλωσε ο παιδοκαρδιολόγος Δρ. Κερκ Μιλχόαν. Αν και η μυοκαρδίτιδα μπορεί να προκληθεί και από τον COVID-19, η μυοκαρδίτιδα που αναπτύσσεται από ένα υγιές νέο άτομο μετά τη μόλυνση από τον ιό είναι «εξαιρετικά ήπια».

Σύμφωνα με τον Δρ. Μιλχόαν, η μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από το εμβόλιο για τον COVID-19 διαφέρει από την ιογενή μυοκαρδίτιδα επειδή μια λοίμωξη της καρδιάς δεν προκαλεί τέτοια βλάβη. Καταστρέφεται από την «πρωτεΐνη ακίδας που είναι καρδιοτοξική για την καρδιά», η οποία προκαλεί φλεγμονή στα τρία κύρια αγγεία της καρδιάς και έχει διαφορετική διαδικασία.

«Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ότι το σώμα αντιμετωπίζει έναν ιό φυσικά και προκαλεί μυοκαρδίτιδα και μεταξύ κάτι που χορηγούμε και που γνωρίζουμε ότι προκαλεί βλάβη», είπε.

Μια μελέτη του 2023 που δημοσιεύθηκε στο Circulation έδειξε ότι οι ανοσοαποκρίσεις που προκαλούνται από το εμβόλιο mRNA δεν διέφεραν μεταξύ αυτών που ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα και εκείνων που δεν είχαν, αλλά «ανιχνεύτηκε ελεύθερο αντιγόνο ακίδας στο αίμα εφήβων και νεαρών ενηλίκων που ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο mRNA. ενισχύοντας τις γνώσεις σχετικά με την πιθανή υποκείμενη αιτία της».

Με άλλα λόγια, η μελέτη διαπίστωσε ότι η πρωτεΐνη ακίδας ανιχνεύτηκε στο αίμα ατόμων με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό, αλλά δεν βρέθηκε σε εμβολιασμένα άτομα ελέγχου χωρίς μυοκαρδίτιδα.

Ο Δρ Άσκινς είπε ότι πολλές αυτοψίες εντοπίζουν πρωτεΐνη ακίδας από τον εμβολιασμό στο μυοκάρδιο ασθενών που πέθαναν μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 και θα πρέπει να απαιτείται σε όλες τις περιπτώσεις όπου η αιτία θανάτου είναι «άγνωστη», σε περιπτώσεις «συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων», ή όπου ένας ξαφνικός θάνατος οδηγεί τους γιατρούς σε αμηχανία συμπεράσματος.

Η μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, συχνά «ξεγελά» τις κανονικές εξετάσεις

Σύμφωνα με τον Δρ Μιλχόαν, η ακριβής διάγνωση της μυοκαρδίτιδας που σχετίζεται με το εμβόλιο είναι μια πρόκληση.

«Με βάση το πως λειτουργεί ο τραυματισμός από το εμβόλιο, η καρδιά συχνά σχηματίζει μια ουλή που δεν ανακαλύπτετε πάντα μετά από τις συνήθεις εξετάσεις που κάνουμε. Κανονικά, αν μελετήσουμε κάποιον με υποψία μυοκαρδίτιδας, θα λάβουμε εργαστηριακά δεδομένα που θα αποκαλύψουν βλάβη στο μυοκαρδιακό κύτταρο, όπως ένα επίπεδο τροπονίνης, ένα ΗΚΓ για να δούμε πώς φαίνεται η καρδιά ηλεκτρικά, θα κάνουμε ένα ηχοκαρδιογράφημα και ένα τεστ αντοχής», είπε. «Αλλά αυτά είναι συχνά φυσιολογικά σε κάποιον με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κανονικό πρότυπο για την ανίχνευση της μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 είναι η μαγνητική τομογραφία καρδιάς, γνωστή και ως «καρδιακή μαγνητική τομογραφία», είπε ο Δρ. Μιλχόαν. Μια καρδιακή μαγνητική τομογραφία χρησιμοποιείται για πιο σύνθετες καρδιακές παθήσεις και δείχνει μια πιο λεπτομερή εικόνα του τι συμβαίνει στην καρδιά. Μπορεί να ανιχνεύσει βλάβη στον καρδιακό μυ που δεν ανιχνεύεται από άλλες εξετάσεις.

Μια μελέτη του Σεπτεμβρίου του 2022 που δημοσιεύτηκε στο The Lancet αξιολόγησε τα κλινικά αποτελέσματα και την ποιότητα ζωής 519 εφήβων και νεαρών ενηλίκων τουλάχιστον 90 ημέρες μετά την έναρξη της μυοκαρδίτιδας που απέκτησαν και που σχετίζεται με το εμβόλιο.

Από τους 519 ασθενείς, ένα υποσύνολο 151 ασθενών έκαναν καρδιακή μαγνητική τομογραφία, με 81 εξ’ αυτών να εμφάνιζαν μία ή περισσότερες ανωμαλίες, συμπεριλαμβανομένων 71 με όψιμη ενίσχυση γαδολινίου (LGE) και 22 με οίδημα – υγρό ή φλεγμονή στην καρδιά που προκαλείται από καρδιακή βλάβη.

Το LGE είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται στον  καρδιαγγειακό μαγνητικό συντονισμό  για τη διάκριση των μακροσκοπικών ουλών και των καρδιακών προσβολών από τον φυσιολογικό μυϊκό ιστό της καρδιάς. Είναι ένας ισχυρός προγνωστικός παράγοντας των αποτελεσμάτων που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αιτία, νοσηλεία σε καρδιακή ανεπάρκεια και αιφνίδιο καρδιακό θάνατο.

Θεραπεία της μυοκαρδίτιδας που προκαλείται από τον εμβολιασμό κατά του COVID-19

Η κύρια θεραπεία για τη μυοκαρδίτιδα, είτε προκαλείται από εμβόλιο είτε από ιό, είναι η ανάπαυση της καρδιάς και η αποφυγή της άσκησης για έξι μήνες, σύμφωνα με τον Δρ. Μιλχόαν. Σε ασθενείς που είναι πολύ άρρωστοι χορηγούνται φάρμακα για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού παλμού τους, ώστε η καρδιά να μην χρειάζεται να «εργάζεται» τόσο σκληρά.

Αφού αφήσετε την καρδιά να ηρεμήσει, γίνεται επαναλαμβανόμενη καρδιακή μαγνητική τομογραφία για να αξιολογηθεί ο κίνδυνος καρδιακού θανάτου. Εάν υπάρχει αρκετή μεγάλη ουλή, οι γιατροί μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν έναν εμφυτεύσιμο απινιδωτή για να ανιχνεύσουν και να σταματήσουν τους ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς, γνωστούς και ως αρρυθμίες.

«Η καρδιά πρέπει να χτυπά τουλάχιστον 60 έως 70 φορές το λεπτό, που είναι πάνω από εκατό χιλιάδες φορές την ημέρα, έτσι δεν μπορούμε ποτέ να αφήσουμε την καρδιά να ηρεμήσει όπως θα άφηνες έναν άλλο μυ να ξεκουραστεί», είπε ο Δρ. Μιλχόαν. «Το σώμα είναι πολύ καλό στο να αυτοθεραπεύεται και η καρδιά έχει μια εκπληκτική ικανότητα να ανακάμπτει αν δεν κάνουμε περαιτέρω κατάχρηση της».

Ο Δρ. Άσκινς πιστεύει ότι οι αναφορές για κατάρρευση αθλητών δεν οφείλονται απαραίτητα στην άσκηση που προκαλεί περαιτέρω καρδιακή βλάβη, αλλά στην άσκηση που προκαλεί αρρυθμίες.

«Εβδομάδες και ίσως μήνες αργότερα, αυτές οι αρρυθμίες μπορεί να προκληθούν από την άσκηση και μια υπεραδρενεργική κατάσταση, απελευθερώνει νορεπινεφρίνη, γεγονός που οδηγεί σε κατάρρευση και ξαφνικούς θανάτους σε αθλητές και άλλους νεαρούς ανθρώπους», ανέφερε.

Όσον αφορά τη βλάβη στα εμβολιασμένα άτομα που προκαλείται από την ελεύθερη αιωρούμενη πρωτεΐνη ακίδας στο αίμα, ο Δρ Μιρλχόραν λέει ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένα φάρμακο ή συμπλήρωμα για την αφαίρεση της πρωτεΐνης ακίδας από το αίμα.

«Δοκιμάζουμε πράγματα, αλλά δεν έχουμε πρωτόκολλο, και μερικές φορές το πρόβλημα είναι ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει», είπε. «Είναι όπως όταν έχεις ήδη μια ουλή στο δέρμα σου. μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να την διορθώσεις και όμως θα συνεχίσεις να έχεις ακόμα την ουλή. Μόλις σχηματιστεί μια ουλή στην καρδιά, κινδυνεύουμε από ένα σωρό πράγματα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αφαιρέσουμε αυτή την ουλή».

Ο Δρ. Μιλχόαν είπε ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι τα εμβόλια COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν μυοκαρδίτιδα, αλλά η συζήτηση περιστρέφεται στο πόσο συνηθισμένο είναι. Το CDC λέει ότι η πάθηση είναι σπάνια, αλλά οι γιατροί που έχουν γνώση σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με το εμβόλιο, που θεραπεύουν αυτούς τους ασθενείς και εξετάζουν τα δεδομένα λένε ότι αυτό δεν ισχύει.

«Με τα περισσότερα εμβόλια στο παρελθόν, εξετάζαμε ένα προφίλ παρενεργειών ένα στο εκατομμύριο, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε αριθμούς που δεν είναι πλέον αποδεκτοί όσον αφορά το προφίλ κινδύνου-οφέλους», είπε. «Θέλω απλώς οι άνθρωποι να έχουν ακριβή δεδομένα για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις».

primenews.

Back to top button