breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

”Μεγάλη Επανεκκίνηση”-Αυτό δεν είναι μονοπάτι προς την ευτυχία

Μερικές φορές νομίζω ότι ο Klaus Schwab, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και συν-συγγραφέας του βιβλίου COVID-19: The Great Reset , είναι ένας εγκάρδιος φιλάνθρωπος με σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ.

Πρόσφατα διάβασα ένα εξευτελιστικό άρθρο στο Forbes , με τίτλο « Καλώς ήρθατε στο 2030: Δεν κατέχω τίποτα, δεν έχω ιδιωτικότητα και η ζωή δεν ήταν ποτέ καλύτερη », γραμμένο από έναν από τους λαμπρούς «Young Global Leaders» του WEF και δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου. 2016 . 

Το άρθρο περιγράφει πολλά από αυτά που το WEF διαλαλούσε τα τελευταία δύο χρόνια, αυτό που αποκαλούν Μεγάλη Επαναφορά. 

Μερικά από τα σενάρια που περιγράφηκαν έχουν ήδη εφαρμοστεί ή βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης, αφού η «θανατηφόρα πανδημία» του Δρ. Fauci ισοπέδωσε τη γη σε δύο εβδομάδες.

Φυσικά, μόνο ένας αμυδρός συνωμοσιολόγος που κάθεται σε ένα υγρό υπόγειο θα πίστευε ότι η πανδημία ήταν μια πρόφαση, μια άσκηση προετοιμασίας, για να καταστρέψουν σκόπιμα την ελεύθερη κοινωνία και να δημιουργήσουν μια ψηφιακή-τεχνοκρατική-ολοκληρωτική δυστοπία όπου οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας των ανθρώπων έχουν καταστραφεί, εξαλείφοντας μεγάλο μέρος της ιδιοκτησίας των περιουσιακών στοιχείων τους, με τις εντολές εμβολίων που χρησιμοποιούνται ως μυστικό όπλο για να κάνουν τη σωματική αυτονομία και το ιατρικό απόρρητο αρχαϊκά.

Είναι αστείο πώς όλα αυτά τα πράγματα συνοψίζονται με ευφημισμό στον τίτλο του άρθρου (αν και το τελευταίο μέρος για τη ζωή που είναι καλύτερη από ποτέ, εκτός αν, φυσικά, είστε δισεκατομμυριούχος όπως πολλά μέλη του WEF).

Το άρθρο του Forbes , όπως όλα όσα εκτοξεύει το WEF, κυριολεκτικά θυμίζει κάποιον που μιλάει χαμηλά σε ένα παιδί –αυτό ακριβώς έχει σκοπό να κάνει– απευθύνει έκκληση σε έναν μπερδεμένο πληθυσμό που έχει σχεδιαστεί κοινωνικά για να είναι νηπιακός στη σκέψη και τις συλλογιστικές του ικανότητες.

Εδώ είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία του άρθρου, με τις μεταφράσεις μου.

Πρώτον, ο τίτλος:

«Καλώς ήρθατε στο 2030: Δεν κατέχω τίποτα, δεν έχω ιδιωτικότητα και η ζωή δεν ήταν ποτέ καλύτερη».

Απαιτεί αυτό κάποια εξήγηση σχετικά με το πόσο τρελά και απανθρωπιστικά είναι τα σχέδιά τους για τη λεγόμενη Μεγάλη Επαναφορά τους; 

«Δεν θα σου ανήκει τίποτα. Και θα είσαι ευτυχισμένος.” 

Αυτό είναι το περίεργο, ασύστολο σύνθημα του WEF, και όποιος έχει δύο εγκεφαλικά κύτταρα θα παρατηρήσει πώς τα τελευταία δύο χρόνια μας έχουν προετοιμάσει για αυτό ακριβώς που περιγράφουν (χωρίς το χαρούμενο μέρος), χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της πανδημίας για να καλύψουν μια ήδη καταρρακωμένη οικονομία, προκαλώντας τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό να καταρρεύσει το δολάριο και, στη συνέχεια, εξαρτώντας τους ανθρώπους να μην αποδέχονται ιδιωτικότητα (ή σωματική αυτονομία), όλα αυτά ενώ παρακολουθούνται ψηφιακά παντού μέσω ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας (CBDC) για το οποίο ήδη μιλάει ο Μπάιντεν. 

Ναι, μετά την πλήρη καταστροφή της οικονομίας, θα εξαφανιστείτε, θα θαφθείτε στα χρέη, δεν θα έχετε τίποτα, δεν θα έχετε ιδιωτικότητα και η ζωή σας θα είναι καλύτερη από ποτέ!

«Καλώς ήρθατε στο έτος 2030. Καλώς ήρθατε στην πόλη μου—ή θα έπρεπε να πω, «η πόλη μας». Δεν κατέχω τίποτα. Δεν έχω αυτοκίνητο. Δεν έχω σπίτι. Δεν έχω καμία συσκευή ή ρούχα».

Εάν εξακολουθείτε να έχετε κάτι σε αυτό το σημείο, ακόμα και τα ρούχα στην πλάτη σας, απλά περιμένετε. Αφού χτυπηθείτε με το επερχόμενο οικονομικό τσουνάμι που δημιουργήσαμε, η BlackRock θα έχει τελικά ό,τι έχει απομείνει.

«Μερικές φορές χρησιμοποιώ το ποδήλατό μου όταν πηγαίνω να δω κάποιους φίλους μου. Απολαμβάνω την άσκηση και τη βόλτα. Κάνει την ψυχή να έρθει μαζί μου στο ταξίδι».

Ναι πράγματι. Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα ποδήλατο, θα είναι ο μόνος τρόπος μεταφοράς σας. Τώρα θα αναγκαστείτε να κατεβείτε από τους τεμπέληδες παχύσαρκους γλουτούς σας. Αν σας έχει μείνει ακόμα ψυχή, συγχαρητήρια. 

«Ό,τι θεωρούσατε προϊόν, έχει γίνει πλέον υπηρεσία».

Αυτό είναι κάτι άλλο για το οποίο το WEF λατρεύει να μιλάει. Βασικά, και το λένε και αλλού, δεν θα έχετε τα ρούχα στην πλάτη σας αλλά θα τα νοικιάσετε, μαζί με κάθε άλλο προϊόν που θα παρέχεται ως «υπηρεσία». Και μαντέψτε ποιος θα παρέχει όλες αυτές τις υπέροχες υπηρεσίες; Όχι τα μαγαζιά της τοπικής μαμάς και της ποπ, που έχουν ήδη εκμηδενιστεί, αλλά οι υπέροχοι εγκάρδιοι άρχοντες του WEF, όπως ο Μπέζος και ο Γκέιτς.

«Δεν είχε νόημα να έχουμε πλέον αυτοκίνητα, γιατί θα μπορούσαμε να καλέσουμε ένα όχημα χωρίς οδηγό. . .»

Αυτό είναι το θέμα των τρελών και τεχνητά υψηλών τιμών του φυσικού αερίου (ενδεχομένως να φτάσουν τα 10 $ ή περισσότερα το γαλόνι μέχρι να τελειώσουν να τα φτιάχνουν) μαζί με τον κατασκευασμένο φόβο της κλιματικής αλλαγής. 

Κάνετε τα αυτοκίνητα παρελθόν όχι επειδή οι διανοούμενοι στο WEF δίνουν δεκάρα για το περιβάλλον που καταστρέφουν εδώ και δεκαετίες. 

Αυτό σημαίνει να απαλλαγούμε από αυτοκίνητα υπό το πρόσχημα της περιβαλλοντικής ανησυχίας, όταν το πραγματικό τους μέλημα είναι το οικονομικό κέρδος από τον τεράστιο παγκόσμιο στόλο αυτοκινήτων χωρίς οδηγό και υπηρεσίες τύπου Uber που θα έχουν και θα νοικιάσουν. (Δείτε «Ό,τι θεωρούσατε προϊόν, έχει γίνει πλέον υπηρεσία» παραπάνω.)

«Στην πόλη μας δεν πληρώνουμε ενοίκιο, γιατί κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χώρο μας όποτε δεν τον χρειαζόμαστε. Το σαλόνι μου χρησιμοποιείται για επαγγελματικές συναντήσεις όταν δεν είμαι εκεί».

Αυτό είναι συνήθως περίεργο στο WEF. Όταν μας επιτρέπεται να φύγουμε από τα αρθρωτά κοντέινερ μας, κάποιος θα τα χρησιμοποιεί για σημαντικές επαγγελματικές συναντήσεις; 

Είναι αυτό μια αντίληψη για το μοντέλο ενοικίασης BnB, εκτός από το ότι δεν πληρώνεστε καν; 

Τουλάχιστον θα μας επιτρέψουν έναν «ελεύθερο χώρο». Ωραία. Και ποιοι είναι αυτοί οι «επιχειρηματίες» που θα χρησιμοποιούν τα σαλόνια μας; 

Επιθεωρητές ή διαχειριστές εμβολίων με κοστούμια; Το εννοούν πραγματικά όταν λένε «δεν θα έχεις ιδιωτικότητα».

«Όταν τα προϊόντα μετατρέπονται σε υπηρεσίες, κανείς δεν ενδιαφέρεται για πράγματα με μικρή διάρκεια ζωής. Τα πάντα είναι σχεδιασμένα για ανθεκτικότητα, δυνατότητα επισκευής και ανακυκλωσιμότητα.”

Τα πάντα θα ενοικιαστούν σε εσάς και θα σχεδιαστούν ώστε να έχουν τη μικρότερη δυνατή διάρκεια ζωής (μηχανική απαρχαιοποίηση), περιορίζοντας σκόπιμα τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος προκειμένου να ενθαρρύνετε τον αγοραστή να το αντικαταστήσει. 

Ονομάζεται και ενσωματωμένη απαξίωση. Αλλά hey, θα χειριστούν ευγενικά όλες τις επισκευές και την ανακύκλωσή σας, φυσικά, έναντι αμοιβής.

“Ψώνια? Δεν μπορώ πραγματικά να θυμηθώ τι είναι αυτό. Για τους περισσότερους από εμάς, έχει μετατραπεί στην επιλογή πραγμάτων προς χρήση. Μερικές φορές το βρίσκω διασκεδαστικό και μερικές φορές θέλω απλώς να το κάνει ο αλγόριθμος για μένα. Ξέρει το γούστο μου καλύτερα από ό,τι ξέρω μέχρι τώρα».

Το λατρεύω! 

Δεν θα χρειάζεται πλέον να ψωνίζετε μέχρι να πέσετε. 

Μπορείτε να βασιστείτε αποκλειστικά στην Amazon, όπως σας έχουμε δεσμεύσει να κάνετε στη διετή μας άσκηση πανδημίας. 

Και ποιος χρειάζεται εγκέφαλο ή ιδιωτικότητα όταν μπορείτε να βασιστείτε σε έναν αλγόριθμο που ξέρει περισσότερα για εσάς από εσάς; 

Τώρα δεν χρειάζεται καν να ταλαιπωρηθείτε με την βασανιστική ψυχική άσκηση του να σκέφτεστε τι να αγοράσετε. Τι θα σκεφτούν στη συνέχεια αυτές οι ιδιοφυΐες της τεχνολογίας; Ανεκτιμητης ΑΞΙΑΣ.

«Όταν η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ ανέλαβαν τόσο μεγάλο μέρος της δουλειάς μας, ξαφνικά είχαμε χρόνο να φάμε καλά, να κοιμηθούμε καλά και να περάσουμε χρόνο με άλλους ανθρώπους».

Όντας εντελώς ξεπερασμένοι, θα έχετε όλο τον χρόνο στον κόσμο για να συλλογιστείτε τη δυστυχία σας. Ακόμα και με την οικογένεια και τους φίλους σας.

«Για ένα διάστημα όλα μετατράπηκαν σε διασκέδαση και ο κόσμος δεν ήθελε να ταλαιπωρείται με δύσκολα θέματα. Μόλις την τελευταία στιγμή ανακαλύψαμε πώς να χρησιμοποιήσουμε όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες για καλύτερους σκοπούς από το να σκοτώνουμε χρόνο».

Σας προσφέραμε ψωμί και τσίρκα στους αξιοθρήνητους και εξακολουθείτε να είστε αχάριστοι, ανεξέλεγκτοι και γενικά ἐνας μεγάλος μπελάς. Αλλά ανακαλύψαμε πώς να χρησιμοποιούμε νέες τεχνολογίες –όπως τα συνδρομητικά εμβόλια– σε συνδυασμό με ατελείωτες βιομηχανικές κρίσεις για τον έλεγχο σας.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι όλοι οι άνθρωποι που δεν μένουν στην πόλη μας. Αυτούς που χάσαμε στο δρόμο. Αυτοί που αποφάσισαν ότι έγινε πάρα πολύ, όλη αυτή η τεχνολογία. Αυτοί που ένιωθαν ξεπερασμένοι και άχρηστοι όταν τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη ανέλαβαν μεγάλα κομμάτια των εργασιών μας. Αυτοί που στεναχωρήθηκαν με το πολιτικό σύστημα και στράφηκαν εναντίον του. Ζουν διαφορετικό είδος ζωής έξω από την πόλη. Μερικοί έχουν σχηματίσει μικρές αυτοτροφοδοτούμενες κοινότητες. Άλλοι απλώς έμειναν στα άδεια και εγκαταλελειμμένα σπίτια σε μικρά χωριά του 19ου αιώνα».

Όταν το διάβασα αυτό, έπρεπε να σκουπίσω ένα δάκρυ. Οι αφέντες μας δεν κουράζονται ποτέ να ανησυχούν τόσο για εμάς, έτσι δεν είναι; 

Αυτό δεν αποκαλύπτει πολλά για τα δύο τελευταία χρόνια; 

Έτσι όλοι οι δυσαρεστημένοι, χαμένοι και αξιοθρήνητοι άνθρωποι που αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να είναι αιχμάλωτοι και αναλώσιμα προϊόντα μιας διεφθαρμένης φυλής πλούσιων μανιακών, και αποφάσισαν να δημιουργήσουν απλώς τα δικά τους μικρά νησιά ελευθερίας, να μεγαλώσουν τους δικούς τους μικρούς κήπους και να έχουν η δική τους μικροοικονομία σε μια προσπάθεια να παραμείνουν άνθρωποι, θα υποβιβαστεί σε «χωριά του 19ου αιώνα;» 

Ακούγεται σωστό. Μου θυμίζει τα στρατόπεδα καραντίνας Covid στην Αυστραλία. Αλλά θα μπορούσαν τουλάχιστον να πουν «χωριά του 20ού αιώνα». Εκτός φυσικά και αν τα χωριά στα οποία αναφέρονται –τα κέντρα επανεκπαίδευσης για τους προκλητικούς– προορίζονται να είναι τόσο δρακόντεια που θα νιώσετε ότι ζείτε στον 19ο αιώνα.

«Μια φορά εκνευρίζομαι για το γεγονός ότι δεν έχω πραγματική ιδιωτικότητα. Πουθενά δεν μπορώ να πάω και να μην είμαι εγγεγραμμένος. Ξέρω ότι, κάπου, ό,τι κάνω, σκέφτομαι και ονειρεύομαι καταγράφεται. Ελπίζω απλώς ότι κανείς δεν θα το χρησιμοποιήσει εναντίον μου».

Σημειώστε ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να πουν ότι δεν μπορείτε να πάτε πουθενά χωρίς να είστε «εγγεγραμμένοι». 

Φυσικά αυτό προφανώς σημαίνει “ψηφιακά παρακολουθούμενοι”. 

Όταν τελικά η οικονομία καταρρεύσει εντελώς και οι ελλείψεις της βιομηχανικής μας εφοδιαστικής αλυσίδας θα σας κάνουν να λιμοκτονήσετε, θα εκλιπαρείτε για καθολικό βασικό εισόδημα (UBI) που θα σας προσφέρεται απλόχερα, αναγκάζοντάς σας σε έναν εφιαλτικό ψηφιακό λαβύρινθο. 

Οι εντολές του εμβολίου προμήθευαν το κοπάδι για αυτόν τον αθώο ευφημισμό του ολοκληρωτικού ελέγχου. Και μπορείτε να στοιχηματίσετε στον απάνθρωπο κώλο σας ότι, ό,τι κάνετε, σκέφτεστε και ονειρεύεστε θα παρακολουθούνται και θα χρησιμοποιηθούν απολύτως εναντίον σας. Το Υπόσχονται.

«Συνολικά, είναι μια καλή ζωή. Πολύ καλύτερο από το μονοπάτι που ακολουθούσαμε, όπου έγινε τόσο ξεκάθαρο που δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε με το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης. Συνέβαιναν όλα αυτά τα τρομερά πράγματα: ασθένειες του τρόπου ζωής, κλιματική αλλαγή, προσφυγική κρίση, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, πόλεις με πλήρη συμφόρηση, ρύπανση των υδάτων, ατμοσφαιρική ρύπανση, κοινωνική αναταραχή και ανεργία».

Για κάποιο περίεργο λόγο όταν διάβασα αυτό άκουσα την αντιπαθητική φωνή του Μπιλ Γκέιτς. Ω ναι, Μπιλ, όλα τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια περίοδος οικονομικής Αναγέννησης για σένα και άλλους δισεκατομμυριούχους και ένας ολοκληρωτικός εφιάλτης για εμάς τους άχρηστους καταναλωτές και τους αξιοθρήνητους που είμαστε εκτός ελέγχου, άνεργοι, ξεπερασμένοι και έχουμε το θράσος να πιστεύουμε ότι έχουν δικαίωμα στην ελευθερία. 

Εξαφανίσατε τις εναπομείνασες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις μας και μεταφέρατε δισεκατομμύρια ακόμη στις τσέπες σας. Χαμογελούσες στις συνεντεύξεις, φορώντας τα ζεστά χνουδωτά πουλόβερ σου, ενώ όλοι εσείς που μας ελέγχετε, μας χτυπούσατε με τη μια τρομερή κατασκευαστική κρίση μετά την άλλη. 

Έχετε προγραμματίσει ανθρώπους σαν τους υπολογιστές να φοβούνται έναν αόρατο ιό, ενώ οι δρακόντειες εντολές σας δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες που αναζητούσαν ελευθερία. 

Εσείς και οι όμοιοί σας, μαζί με τα μέσα ενημέρωσης που κατέχετε, έχετε πραγματικά ξεπεράσει τη διαφθορά σας, προωθώντας την ηθική υποβάθμιση, τη δυσφορία των φύλων και τις πόλεις που έχουν μολυνθεί από το έγκλημα. 

Φυσικά, έχετε επίσης καταλάβει ότι η ρύπανση του νερού, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η κοινωνική αναταραχή και η ανεργία (που εσείς και οι φίλοι σας δημιουργήσατε επίσης) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποτελεσματικά όπλα για να εξοντώσετε το κοπάδι των άχρηστων καταναλωτών που καταλαμβάνουν πόρους που δικαιούστε. . 

Παρ’ όλη τη σκληρή δουλειά και τη φιλανθρωπία σας, είναι εκπληκτικό που βρήκατε τον χρόνο να γράψετε για όλες τις δυσκολίες που έχετε υπομείνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας που εκμεταλλευτείτε. 

«Ναι, δεν θα έχετε τίποτα, δεν θα έχετε ιδιωτικότητα και οι ζωές σας θα είναι κόλαση στη γη».

πηγή

https://brownstone.org/articles/this-is-no-path-to-happiness/

Back to top button