breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Το ΔΝΤ αποκαλύπτει το «Unicoin»: Το ψηφιακό νόμισμα της Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας

Στον δρόμο για το ψηφιακό «χάραγμα»;;;

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) παρουσίασε ένα νέο ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) που προορίζεται ως «ΛΥΣΗ» για να στηρίξει το διεθνές τραπεζικό σύστημα που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η Νομισματική Αρχή Ψηφιακού Νομίσματος (DCMA) ανακοίνωσε την αρχή της Καθολικής Νομισματικής Μονάδας (UMU), που ονομάζεται επίσης Unicoin, στην Εαρινή Συνάντηση του ΔΝΤ 2023, η οποία ισχυρίζεται ότι «θα ενισχύσει την νομισματική κυριαρχία των συμμετεχουσών κεντρικών τραπεζών».

Όλα αυτά με πρόσχημα την κρίση, η οποία, κατά πολλούς, έχει προκληθεί τεχνηέντως.

Το DCMA επαινεί το Unicoin ως «μια καινοτομία στην αποθήκευση αξίας μέσω της κρυπτογραφίας που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη (AI). Υιοθετεί ένα πλαίσιο νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας για να διασφαλίσει ότι έχει συνεχή αγοραστική ζήτηση, ελάχιστη αστάθεια τιμών και ετήσιους στόχους τιμολόγησης περιουσιακών στοιχείων».

Σημειώνεται πως η κρυπτογραφία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την μελέτη, την ανάπτυξη και την χρήση τεχνικών κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης με σκοπό την απόκρυψη του περιεχομένου των μηνυμάτων. Με λίγα λόγια το νέο νόμισμα θα εξασφαλίζει, όπως διατείνονται, «υγιείς ψηφιακές συναλλαγές, προστατεύοντας την ιδιωτικότητα».

Από το δελτίο τύπου του DCMA:

Οι τράπεζες μπορούν να επισυνάψουν κωδικούς SWIFT και τραπεζικούς λογαριασμούς σε ένα πορτοφόλι ψηφιακού νομίσματος UMU και διασυνοριακές συναλλαγές SWIFT μέσω ψηφιακών νομισμάτων παρακάμπτοντας πλήρως το αντίστοιχο τραπεζικό σύστημα στις καλύτερες τιμές χονδρικής συναλλάγματος και με στιγμιαίο διακανονισμό σε πραγματικό χρόνο.

Σε συνέντευξη του ΔΝΤ με τον Tobias Adrian, Οικονομικό Σύμβουλο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλώνει ο ίδιος: «Οι διασυνοριακές πληρωμές μπορεί να είναι αργές, ακριβές και επικίνδυνες. (…) Φανταστείτε όμως να υπήρχε μια πολυμερής πλατφόρμα που θα μπορούσε να βελτιώσει τις διασυνοριακές πληρωμές—μετασχηματίζοντας ταυτόχρονα τις συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα, τον επιμερισμό του κινδύνου και γενικότερα τις χρηματοοικονομικές συμβάσεις».

Σύμφωνα με τον Darrell Hubbard, τον εκτελεστικό διευθυντή του DCMA, και τον επικεφαλής αρχιτέκτονα του UMU, «Αυτό το όραμα που εκφράζεται από το ΔΝΤ είναι η τέλεια λύση που προσφέρει το DCMA στις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως».

Η κοινοπραξία των υποστηρικτών της κεντρικής τράπεζας διαβεβαιώνει το κοινό ότι το Unicoin δεν θα αντικαταστήσει το τρέχον νόμιμο χρήμα στις αντίστοιχες χώρες. Στο τιμόνι που κρατάνε…

el.gr

photo αρχείου intime
Back to top button