Διεθνή

Ένας νεκρός και 2 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι και σφυρί στο Παρίσι. Ο δράστης φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ»….

Ένας νεκρός και 2 τραυματίες, θύματα ενός δράστη που πραγματοποίησε επίθεση με μαχαίρι στο 15ο Διαμέρισμα του Παρισιού (quai de Grenelle). Το άτομο φέρεται να φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (πηγή: AFP).

Παρίσι: ένας νεκρός και δύο τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι και σφυρί, συνελήφθη ένας δράστης
«Η αστυνομία μόλις συνέλαβε έναν δράστη που επιτέθηκε σε περαστικούς στο Παρίσι, γύρω από την Quai de Grenelle. Ένας νεκρός και ένας τραυματίας επιλήφθηκε το ΕΚΑΒ του Παρισιού», ανακοίνωσε ο Gérald Darmanin.

Επίθεση με μαχαίρι και σφυρί, στην περιοχή Quai de Grenelle, στο Παρίσι (15η), άφησε πίσω του έναν νεκρό και έναν τραυματία το απόγευμα του Σαββάτου. Ο φερόμενος ως δράστης της τραγωδίας συνελήφθη. Φέρεται να φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» κατά τη διάρκεια της επίθεσης, είπε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο και τη Le Parisien.

«Η αστυνομία μόλις συνέλαβε με θάρρος έναν δράστη που επιτέθηκε σε περαστικούς στο Παρίσι, γύρω από την Quai de Grenelle. Ένας νεκρός και ένας τραυματίας νοσηλεύεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Παρισιού. Παρακαλώ αποφύγετε τον τομέα», δήλωσε ο υπουργός Gérald Darmanin στο X.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα το θύμα ήταν μια μικρή κοπέλα. έτσι το χαρακτήρισε ..

Ένα πρώτο θύμα πέθανε
Το θύμα της επίθεσης, ένας τουρίστας με διπλή γερμανική και φιλιππινέζικη υπηκοότητα, βρέθηκε σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή στη γέφυρα Bir-Hakeim, μεταξύ 15ου και 16ου διαμερίσματος του Παρισιού, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, αναφέρει αστυνομική πηγή στο Παριζιάνικο. Πέθανε από τραύμα με μαχαίρι στην πλάτη και στον ώμο.

Δύο τραυματίες
Στη Avenue du Président της λεωφόρου Κένεντι, ένα δεύτερο θύμα, ένας Άγγλος τουρίστας, τραυματίστηκε με σφυρί. Βρέθηκε με τραύμα στο κεφάλι και νοσηλεύτηκε από πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, αυτός ο άνδρας περπατούσε με τη γυναίκα και το παιδί του όταν ο δράστης ήρθε πίσω του και τον χτύπησε.

Από την επίθεση τραυματίστηκε και δεύτερο άτομο.

Ο δράστης συνελήφθη
Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη από την αστυνομία, αναφέρει ο Gérald Darmanin. Κατά τη σύλληψή του, απείλησε την αστυνομία με ένα σφυρί και φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ». Στη συνέχεια, η αστυνομία χρησιμοποίησε ένα ηλεκτρικό όπλο δύο φορές για να ακινητοποιήσει τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη στο Avenue du Parc de Passy.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το άτομο, γεννημένο στη Γαλλία και γαλλικής υπηκοότητας, καταχωρήθηκε ως S για ριζοσπαστικό ισλαμισμό και θα είπε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να υποφέρει το γεγονός ότι « σκοτώνονται οι Άραβες».

dimpenews.com

Back to top button