breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Γιατί όλοι ξαφνικά μιλούν για ανάγκη μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού;

 

Πολύ μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι συνεχείς και μαζικές δηλώσεις ανθρώπων της εξουσίας και οργανισμών ισχύος, όπως οι φαρμακευτικές εταιρείες, για το γεγονός ότι η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και η οικονομική ανάπτυξη «αποτελούν πρόβλημα για τον πλανήτη και το κλίμα».

Δεν διστάζουν μάλιστα να δηλώνουν πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την χρήση της τεχνολογίας.

Προσφάτως φαρμακευτικές εταιρείες και ιδρύματα συναντήθηκαν στο Βερολίνο για τρεις ημέρες στην «Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία 2023».

Συζήτησαν για την ουσιαστική προαγωγή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως παγκόσμιου φορέα εξουσίας, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στην αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, η οποία αποτελεί πρόβλημα για τον πλανήτη!

Να σημειωθεί πως στην Σύνοδο συμμετείχαν και ο Γερμαός καγκελάριο Όλαφ Σολτς όπως και ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν.

Μάλιστα ο Ε.Μακρόν στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους, έκανε ειδική μνεία στο «πληθυσμιακό πρόβλημα».

«Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις για την υγεία, πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία μας σε δύσκολα παγκόσμια προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι συγκρούσεις, η πληθυσμιακή αύξηση και η αστικοποίηση».

«Όταν ο πληθυσμός της Γης φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια – όπως προβλέπεται να συμβεί το 2050 ο κόσμος δεν θα είναι πλέον βιώσιμος», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι πριν από μερικούς μήνες.

Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ κατηγόρησε για την αύξηση του πληθυσμού τις αφρικανικές χώρες, λέγοντας ότι είναι «μη βιώσιμη» και θα οδηγήσει σε καταστροφικές ξηρασίες και πλημμύρες.

Στο ίδιο ακριβώς θέμα αναφέρθηκε σχετικά πρόσφατα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κομμισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν!

Tις δηλώσεις αυτές τις είχε κάνει στον περιβόητο «Όμιλο της Ρώμης», ένα από τα πιο ισχυρά φόρουμ του πλανήτη, στο οποίο παίρνονται σημαντικές για τις ζωές όλων αποφάσεις.

«Αν κοιτάξουμε πίσω, λίγο περισσότερο από 50 χρόνια πριν, ο “Όμιλος της Ρώμης” και, η ομάδα ερευνητών του “MIT”, είχαν δημοσιεύσει την έκθεση των ορίων ανάπτυξης.

Χαρτογραφούσε την αλληλεπίδραση μεταξύ της αύξησης του πληθυσμού, της οικονομίας, και του περιβάλλοντος.

Και έφθασε πριν 50 χρόνια σε ένα δραστικό  συμπέρασμα: ‘Να σταματήσει την οικονομική και πληθυσμιακή ανάπτυξη, αλλιώς ο πλανήτης μας δεν θα αντεπεξέλθει’.

Και όπως γνωρίζετε αυτή η έκθεση πυροδότησε μια μακρά διαμάχη, -για  παράδειγμα, σχετικά με το ρόλο της νέας τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Με βάση λοιπόν αυτές τις δηλώσεις αυτό σημαίνει:

Ότι θα αναπτυχθούν νομικά πλαίσια προς την μείωσή των πληθυσμών και προς αποτροπή των γεννήσεων.

Ότι θα πέσει πάρα πολύ το βιοτικό επίπεδο όλων.

Ότι θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος των εισοδημάτων των ανθρώπων για να ελέγχεται που τα ξοδεύουν και να υπάρχει περιορισμός στην χρήση τους και γι’ αυτό τον λόγο σχεδιάζεται η κατάργηση των μετρητών και η εισαγωγή των ψηφιακών δολαρίων και ευρώ (στην ουσία θα πρόκειται για χρήση λογισμικού).

Ότι θα επιβληθούν «σκληρές» αν όχι εξοντωτικές φορολογίες με βάση το «ατομικό ίχνος άνθρακα» του καθενός, δηλαδή πόσο συμβάλλει η παρουσία του κάθε ατόμου ξεχωριστά στην… κλιματική αλλαγή.

Πολλοί αναρωτιούνται εάν και η εκτεταμένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης δεν κρύβει ουσιαστικά άλλους σχεδιασμούς από πίσω.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα καταργήσει σχεδόν όλες τις… δουλειές.

Χωρίς δουλειές ποια θα είναι η χρησιμότητα των ανθρώπων; Γιατί όταν κάποιος παύει να είναι χρήσιμος, σε τι μετατρέπεται; Σε… αναλώσιμο με ότι κι αν σημαίνει αυτό.

 pronews.gr

Back to top button